Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Νέο είδος αρπακτικού δεινόσαυρου ανακαλύφθηκε στην Ευρώπη

*
Απολιθώματα ενός άγνωστου ως τώρα είδους δεινόσαυρου ανακαλύφθηκαν στη Νορμανδία. Το Caletodraco cotardi, ένα αινιγματικό αρπακτικό, προσφέρει μια νέα προοπτική στην προϊστορική Ευρώπη. Ερευνητές ανακάλυψαν τα οστά του σε έναν γκρεμό στο Saint-Jouin-Bruneval. Αυτές οι πολύτιμες ενδείξεις μπορεί να σας βοηθήσουν να ξεκλειδώσετε τα μυστήρια της εξέλιξης των δεινοσαύρων.

Με το όνομα Caletodraco cotardi, αυτό το νέο είδος ανήκει στην οικογένεια των Abelisaurid, που προηγουμένως ήταν γνωστή μόνο από τη Νότια Αμερική.


Αυτή η ανακάλυψη δείχνει ότι αυτοί οι δεινόσαυροι, μακριά από το να περιορίζονται στη Gondwana, έζησαν και στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Τα απολιθώματα, που βρέθηκαν σε γλαυκονιτικούς ογκόλιθους κιμωλίας, σχετίζονται με θαλάσσια κατάλοιπα. Αυτό το πλαίσιο υποδηλώνει ότι το ζώο μεταφέρθηκε με νερό πριν βρεθεί στον πυθμένα του ωκεανού πριν από περίπου 100 εκατομμύρια χρόνια.



Οι Abelisaurids, μια οικογένεια που ανακαλύφθηκε το 1985 με μόνο ένα είδος, έχει αποδειχθεί από τότε ότι είναι μια πολύ μεγαλύτερη ομάδα. Το Caletodraco cotardi ανήκει σε μια υποομάδα, την Furileusauria, που προηγουμένως είχε εντοπιστεί μόνο στη Νότια Αμερική. Η ανακάλυψη αυτού του είδους στη Νορμανδία αλλάζει την κατανόησή μας για τη γεωγραφική κατανομή αυτών των δεινοσαύρων.

Ο Δρ Eric Buffetaut και η ομάδα του πιστεύουν ότι αυτό το εύρημα προκαλεί μια επαναξιολόγηση της βιογεωγραφικής ιστορίας των Abelisaurids. Αυτά τα αρπακτικά δεν περιορίζονταν σε γνωστές περιοχές, αλλά κάλυπταν θάλασσες και ηπείρους. Στην Ευρώπη, οι Abelisaurids μπορεί να έχουν εξελιχθεί διαφορετικά από εκείνα στην υπερήπειρο Gondwana. Τέλος, οι Majungasaurins μπορεί να μην ήταν η μόνη υποομάδα που υπήρχε σε αυτήν την περιοχή. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*