Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Εξαφανίστηκαν τραγούδια δημοφιλών καλλιτεχνών από το YouTube στις ΗΠΑ (ενημέρωση)

*
Ενημέρωση 01/10 08.16: Οι δύο πλευρές κατέληξαν σε νέα συμφωνία και το YouTube δήλωσε πως σύντομα όλα τα μουσικά αυτά κομμάτια θα επιστρέψουν στην πλατφόρμα.

Τραγούδια δημοφιλών καλλιτεχνών όπως οι Adele, Boy Dylan, R.E.M. και Green Day εξαφανίστηκαν από το YouTube στις ΗΠΑ. Η εξέλιξη αυτή έρχεται λόγω του γεγονότος ότι η συμφωνία της πλατφόρμας με τον οργανισμό δικαιωμάτων καλλιτεχνών (SESAC) πλησιάζει στο τέλος της. Το Variety σημειώνει πως μουσικά videos συγκεκριμένων καλλιτεχνών έχουν μπλοκαριστεί εντελώς στις ΗΠΑ και στις περισσότερες των περιπτώσεων εμφανίζεται μια εικόνα που λέει πως «το video περιλαμβάνει περιεχόμενο της SESAC. Δεν είναι διαθέσιμο στη χώρα σας».


Μιλώντας στο Engadget, εκπρόσωπος του YouTube σημείωσε πως οι δύο πλευρές είναι σε συζητήσεις, αλλά μέχρι τώρα δεν έφτασαν σε μια νέα συμφωνία πριν λήξει η προηγούμενη. Ωστόσο, οι προσπάθειες συνεχίζονται και όλοι ελπίζουν να καταλήξουν σε κάτι θετικό. Το περίεργο είναι, πάντως, πως η υπάρχουσα συμφωνία SESAC με YouTube λήγει αυτήν την εβδομάδα και η προθεσμία δεν έχει περάσει, οπότε προφανώς έχουμε να κάνουμε με μια απόφαση τακτικής της Google για να κερδίσει αυτά που θέλει από το νεότερο deal.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*