Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Data centers στο διάστημα;

*
Η ιδέα των data centers στο διάστημα γίνεται ολοένα και πιο βιώσιμη, με την Thales Alenia Space στην πρώτη γραμμή αυτού του πρωτοποριακού εγχειρήματος. Η μελέτη σκοπιμότητας ASCEND (Advanced Space Cloud for European Net zero emission and Data sovereignty), με επικεφαλής τη Thales Alenia Space, παρήγαγε πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα. Αυτό το φιλόδοξο έργο στοχεύει στη δημιουργία σταθμών data centers σε τροχιά, οι οποίοι θα τροφοδοτούνται από ηλιακούς σταθμούς παραγωγής ενέργειας που παράγουν αρκετές εκατοντάδες μεγαβάτ. Τα πιθανά οφέλη είναι σημαντικά, προσφέροντας μια βιώσιμη λύση με πιθανώς χαμηλότερες εκπομπές σε σύγκριση με τα κέντρα δεδομένων που βασίζονται στη Γη. Επιπλέον, η πρωτοβουλία ευθυγραμμίζεται με το ερευνητικό πρόγραμμα Horizon Europe της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δίνοντας έμφαση στη δέσμευση για καινοτομία και βιωσιμότητα.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*