Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ανησυχητική ανακάλυψη: Μκροπλαστικά εντοπίστηκαν σε ανδρικά γεννητικά όργανα

*
Τα μικροπλαστικά είναι πανταχού παρόντα στο περιβάλλον και πρόσφατα ανιχνεύθηκαν σε γεννητικά όργανα ανδρών και αρσενικών σκλύλων, όπως αποκαλύπτει μελέτη του πανεπιστημίου του New Mexico. Αυτή η ανακάλυψη εγείρει ερωτήματα σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις τους στη γονιμότητα.

Οι ερευνητές ανέλυσαν 23 δείγματα από ανθρώπινους όρχεις και 47 δείγματα από σκύλους. Όλα τα δείγματα περιείχαν μικροπλαστικά, με συγκεντρώσεις σχεδόν τρεις φορές υψηλότερες στον άνθρωπο. Κατά μέσο όρο, οι ανθρώπινοι όρχεις εμφάνισαν 330 μικρογραμμάρια μικροπλαστικών ανά γραμμάριο ιστού, σε σύγκριση με 123 μικρογραμμάρια για τους σκύλους. Το πολυαιθυλένιο (PE), που χρησιμοποιείται ευρέως σε πλαστικές σακούλες και μπουκάλια, ήταν ο πιο διαδεδομένος τύπος μικροπλαστικού.


Οι επιστήμονες παρατήρησαν μια συσχέτιση μεταξύ των επιπέδων μικροπλαστικών και της μειωμένης σπερματογένεσης σε σκύλους, αν και δεν μπόρεσαν να μετρήσουν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων στους ανθρώπους λόγω της κατάστασης των δειγμάτων.

Τα μικροπλαστικά, που προέρχονται από τη διάσπαση των πλαστικών απορριμμάτων, μολύνουν πλέον ολόκληρο το περιβάλλον και τους ιστούς του σώματός μας. Προηγούμενες μελέτες έχουν ήδη αποκαλύψει την παρουσία τους στο αίμα, τον πλακούντα και το μητρικό γάλα και την ικανότητά τους να προκαλούν φλεγμονές και πεπτικές διαταραχές. Ο καθηγητής Xiaozhong Yu, ο οποίος ηγήθηκε της μελέτης, τονίζει ότι το PVC, απελευθερώνει ουσίες που επηρεάζουν τους ενδοκρινείς αδένες και θα μπορούσε να επηρεάσει τη σπερματογένεση και να προκαλέσει ορμονικές ανισορροπίες.

Αυτή η μελέτη υπογραμμίζει την ανάγκη να γνωρίζουμε ότι τα μικροπλαστικά ενδέχεται να έχουν σοβαρές συνέπειές στην ανθρώπινη υγεία. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*