Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

AI πιλοτάρισε εκπαιδευτικό αεροσκάφος για περισσότερες από 17 ώρες

*
Τον Δεκέμβριο του 2022 η Lockheed Martin διεξήγαγε μια δοκιμαστική πτήση ενός εκπαιδευτικού αεροσκάφους, με πιλότο ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτή ήταν η πρώτη πτήση που πραγματοποιήθηκε με τη χρήση τεχνολογιών AI, με συνολική διάρκεια που ξεπέρασε τις 17 ώρες.

Σκοπός της συγκεκριμένης πτήσης ήταν η δοκιμή αεροσκαφών που να μπορούν να πετάξουν αυτόνομα, κάτι που, σύμφωνα με τον Dr. M. Christopher Cotting (director of research του US Air Force Test Pilot School – USAF TPS), θα βοηθήσει στην έρευνα και στην ανάπτυξη αναβαθμισμένων συστημάτων που θα συνεισφέρουν στο οπλοστάσιο (των Η.Π.Α.). Αυτό είναι και το επίκεντρο της μελέτης του προγράμματος VISTA της Lockheed Martin, που μέχρι πρότινος ανέπτυσσε ψηφιακά displays ειδοποιήσεων και σύστημα λήψης ηχητικών εντολών για το αεροσκάφος F-35 Lightning II.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*