Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Στο δυναμικό της Amazon η ομάδα δορυφορικού Internet της Facebook

*
Στη μάχη του δορυφορικού Internet έχουν ριχτεί κολοσσοί όπως οι SpaceX, Amazon, Softbank και Facebook. Όμως η τελευταία αποφάσισε να αποχωρήσει από την αρένα, πουλώντας την ομάδα της στην Amazon που κάνει ένα αποφαστιστικό βήμα στην προσπάθειά της να αναπτύξει το Project Kuiper satellite network και να ανταγωνιστεί το Starlink broadband constellation της SpaceX. Το Project Kuiper είναι σχεδιασμένο με τρόπο τέτοιο ώστε να παρέχει low-latency, υψηλής ταχύτητας σύνδεση broadband σε χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Η Amazon στοχεύει να ξεκινήσει να στέλνει σε τροχιά τον δικό της δορυφορικό σχηματισμό ως το 2026, με την ολοκλήρωσή του εγχειρήματος να γίνεται μέσα στο 2029. Παράλληλα θα δημιουργηθούν και 12 σταθμοί στη Γη, που θα στέλνουν και θα λαμβάνουν σήμα από τους δορυφόρους. Το συνολικό κόστος θα ξεπεράσει τα $10 δισ. Προς το παρόν, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Redmond, 500 άνθρωποι εργάζονται καθημερινά για να έρθει εις πέρας το Project Kuiper και υπάρχουν ακόμα 200 θέσεις εργασίας που πρέπει να καλυφθούν.


 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*