Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Τέλος εποχής: Ο Jim Ryan αποχωρεί από το PlayStation, ποιος ακολουθεί, τι δήλωσε ο Phil Spencer

*
Ο CEO της Sony Interactive Entertainment, Jim Ryan, δήλωσε ότι αποχωρεί από το PlayStation τον Μάρτιο του 2024! Η εταιρεία σημείωσε πως «η απόφαση του Jim Ryan είναι να αποσυρθεί τον Μάρτιο του 2024, μετά από 30 χρόνια στο PlayStation και πως τη θέση του θα αναλάβει ο τωρινός COO και CFO της Sony Group Corporation, o Hiroki Totoki. Ο Totoki θα συνεργαστεί στενά με τον Kenichiro Yoshida και τη διοίκηση της SIE για να προχωρήσει το PlayStation στο μέλλον του και να συνεχιστεί η επιτυχία του».

Ο ίδιος ο Ryan σημείωσε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει πλέον να ζει στην Ευρώπη και να είναι υπεύθυνος και για το κομμάτι του PlayStation και στις ΗΠΑ. «Μετά από 30 χρόνια αποφάσισα να αποσυρθώ από τη SIE τον Μάρτιο του 2024. Είχα τη χαρά να κάνω τη δουλειά που αγαπώ σε μια πολύ ιδιαίτερη εταιρεία, να δουλέψω με εξαιρετικούς ανθρώπους και μοναδικούς συνεργάτες. Αλλά πλέον είναι αρκετά δύσκολο να συνδυάσω τη ζωή στην Ευρώπη και τη δουλειά στην Αμερική. Αφήνω την εταιρεία με προϊόντα που άγγιξαν τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων και το PlayStation θα είναι πάντα ένα μέρος της ζωής μου. Αισθάνομαι αισιόδοξος για το μέλλον της SIE και θέλω να ευχαριστήσω τον Yoshida-San για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε».


Ο CEO της Sony Group, Kenichiro Yoshida, σημείωσε πως «ο Jim Ryan ήταν ένας ηγέτης με όραμα και το απέδειξε και στο λανσάρισμα του PlayStation 5 εν μέσω μιας πανδημίας. Αυτό το εξαιρετικό επίτευγμα έκανε την ομάδα της SIE να χτιστεί σταθερά και το PS5 να βρίσκεται σε μοναδική πορεία επιτυχίας. Είμαι ευγνώμων για τα επιτεύγματα του Jim και σέβομαι την απόφασή του να αφήσει τη μακρά πορεία του στη Sony».

Ο νέος CEO, Hiroki Totoki, δήλωσε πως «θέλω να εκφράσω τις εγκάρδιες ευχαριστίες μου στον Jim Ryan για τα μοναδικά του επιτεύγματα και τη συνεισφορά του τα 30 χρόνια καριέρας στη Sony, όπως την τεράστια επιτυχία στην κυκλοφορία του PlayStation 5. Θα συνεργαστώ με τον Jim στην διοίκηση για να εξασφαλίσουμε τη συνέχεια της επιτυχημένης πορείας. Ταυτόχρονα, θα συνεχίσω να επιβλέπω το εξαιρετικό μέλλον του PlayStation στη βιομηχανία του gaming με όλα τα στελέχη και τους συνεργάτες της SIE».


O νέος CEO της Sony Interactive Entertainment, Hiroki Totoki.

Ο Jim Ryan εργάστηκε για 28 χρόνια στη Sony ξεκινώντας την καριέρα του από το ευρωπαϊκό τμήμα της εταιρείας το 1994. Εκεί, ανέλαβε διοικητικά πόστα, όπως την κεφαλή του τμήματος πωλήσεων και marketing. Το 2019 αντικατέστησε τον John Kodera και ανέλαβε το ρόλο του CEO της Sony Interactive Entertainment, μετά και από τις ανακατατάξεις που έφερε η αποχώρηση του Shawn Layden και την αλλαγή στο βασικό αντικείμενο εργασίας του Shuhei Yoshida.

Ο Hiroki Totoki είναι το δεύτερο τη τάξη στέλεχος της Sony Group πίσω από τον Kenichiro Yoshida, ο οποίος και διαδέχτηκε τον Kaz Hirai το 2019. Μπήκε στο δυναμικό της Sony το 1987 και εξελίχθηκε σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό στέλεχος κερδίζοντας συνεχώς θέσεις. Είχε την ευθύνη δημιουργίας και ανοίγματος της Sony Bank και ειδικεύεται στα των οικονομικών.

O επικεφαλής του Xbox, Phil Spencer, τοποθετήθηκε για τον Jim Ryan και την εξέλιξη αυτή μέσω του Twitter και σημείωσε τη σημαντική του συνεισφορά στην αγορά των videogames.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*