Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το Netflix αποκάλυψε τη μαύρη κωμωδία Decameron (trailer)

Το trailer του “Decameron” μας δίνει μια πρώτη ματιά της επερχόμενης μαύρης κωμωδίας του Netflix, η οποία εκτυλίσσεται εν μέσω μιας πανδημίας και είναι εμπνευσμένη από τη συλλογή ιστοριών του 14ου αιώνα «Το Δεκαήμερόν».

Μήπως θυμάστε στο σχολείο στο μάθημα της Ιστορίας το όνομα του Βοκάκιου; Ένας από τους πιο γνωστούς αναγεννησιακούς συγγραφείς της Αναγέννησης, μαθητής του Πετράρχη…; Μπα, το αφήνω εδώ.


Την τελευταία φορά που πέρασε η Ευρώπη μια πανδημία προέκυψαν όχι βιντεάκια στο Τικ Τοκ και τηλεργασία, αλλά μερικά λογοτεχνικά αριστουργήματα. Που να ήξεραν όμως οι συγγραφείς που θα κατέληγαν αυτά μερικούς αιώνες αργότερα…

Τι εννούμε;

Η σειρά περιγράφεται ως ένα «σεξουαλικό ξεφάντωμα γεμάτο κρασί στην ιταλική ύπαιθρο», σύμφωνα με την επίσημη σύνοψη. Η σειρά, όπως και το υλικό που βασίζεται, εξετάζει τα θέματα της ταξικής πάλης εν μέσω της πανδημίας της βουβωνικής πανώλης. Λαμβάνοντας χώρα το έτος 1348, καθώς ο Μαύρος Θάνατος πλήττει την πόλη της Φλωρεντίας, μια χούφτα ευγενών αποσύρονται με τους υπηρέτες τους σε μια φανταχτερή βίλα για να περιμένουν μέχρι να περάσει η πανούκλα. Σύντομα όμως ακολουθεί ένας αγώνας επιβίωσης, με τους κοινωνικούς κανόνες να παραμερίζονται σταδιακά.

Το trailer του Decameron ξεκινά με την πανδημία να βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Και έτσι, με κάποια απατηλή αισιοδοξία, οι αριστοκράτες μετακομίζουν σε μια βίλα. Όμως δεν αργεί να περάσει πολύς καιρός πριν αυτή η αισιοδοξία δώσει τη θέση της στη δυσαρέσκεια και τα προβλήματα αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια, όπως λάγνες συναντήσεις, υποψίες και καβγάδες.

Αλλά ίσως ένα μεγαλύτερο πρόβλημα για τους αριστοκράτες, πέρα από τις ασήμαντες και κλιμακούμενες συναντήσεις τους, είναι ότι η βίλα δεν είναι ασφαλής από εκείνους που ψάχνουν για φαγητό και νερό. Σύντομα, αντιμετωπίζουν μια πολιορκία. Επιδεικνύοντας τον τόνο της σειράς ένας από τους χαρακτήρες επιμένει ότι μπορούν να επιβιώσουν για πέντε χρόνια. «Έξι, με περιορισμένο κανιβαλισμό», προσθέτει.

Το καστ του Decameron περιλαμβάνει τους Tony Hale, Zosia Mamet, Saoirse-Monica Jackson, Amar Chadha-Patel, Leila Farzad, Lou Gala, Karan Gill, Douggie McMeekin, Jessica Plummer και Tanya Reynolds.

Η σειρά των οκτώ επεισοδίων δημιουργήθηκε από την Kathleen Jordan, η οποία στο παρελθόν εργάστηκε στη σειρά Teenage Bounty Hunter με τον Jenji Kohan, ο οποίος συμμετέχει μέσω της Tilted Productions. Ο Kohan είναι εκτελεστικός παραγωγός μαζί με την Jordan, τον σκηνοθέτη Michael Uppendahl και τους Blake McCormick και Tara Herrmann της Tilted.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*