Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ο James McAvoy αναλύει τη διαφορετική προσέγγιση στην αγγλική μεταφορά του Speak no Evil

*
Βαρεθήκατε το staycation; Ετοιμαστείτε να ζήσετε κολασμένες διακοπές στο Speak No Evil. Το επερχόμενο ψυχολογικό θρίλερ είναι ένα αγγλόφωνο remake της δανέζικης ταινίας του 2022 του σκηνοθέτη Christian Tafdrup. Ο James McAvoy, ένας από τους πρωταγωνιστές της μεταφοράς, τόνισε ότι η ταινία έκανε ό,τι μπορούσε για να σεβαστεί το πρωτότυπο, αν και με μια σημαντική αλλαγή.

«Ο Christian [Tafdrup] προωθούσε πραγματικά την ιδέα του πόσο πολύ θα συμμορφωθούν οι άνθρωποι, σαν μια αλληγορία σχεδόν», δήλωσε ο McAvoy σε συνέντευξή του στο Total Film. «Η ταινία μας είναι 100% remake και τιμά το πρωτότυπο, αλλά κάνει και κάτι λίγο διαφορετικό».


Ποια είναι η μεγαλύτερη αλλαγή σε σχέση με το πρωτότυπο; Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη James Watkins, το remake απέσυρε μέρος της βίας προς τα παιδιά στο πρωτότυπο και αντ' αυτού, έδωσε έμφαση στα ψυχολογικά στοιχεία.

«Η ταινία μας είναι πολύ λιγότερο ρητή», εξήγησε ο Watkins. «Είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με μια τρομακτική ιδέα ενσωματωμένη σε αυτό, παρά μια απλή ταινία τρόμου. Είναι εύκολο να βγάλεις τρόμο ή σοκ από φρικιαστικές πράξεις. Από τότε που έγινα γονιός, υποθέτω ότι προσέχω περισσότερο να μην έχω απλώς αναμενόμενες σκηνές τρόμο».

Η επίσημη σύνοψη της Universal Pictures έχει ως εξής: «Όταν μια αμερικανική οικογένεια προσκαλείται να περάσει το Σαββατοκύριακο στο ειδυλλιακό εξοχικό κτήμα μιας γοητευτικής βρετανικής οικογένειας με την οποία έγιναν φίλοι στις διακοπές, αυτό που ξεκινά ως ονειρεμένες διακοπές σύντομα εξελίσσεται σε έναν ψυχολογικό εφιάλτη».

Στην ταινία «Speak No Evil» πρωταγωνιστούν οι Mackenzie Davis και Scoot McNairy ως το αμερικανικό ζευγάρι Louise και Ben Dalton, ενώ η Alix West Lefler υποδύεται την 11χρονη κόρη τους. Το ζευγάρι των Βρετανών αποτελείται από τον McAvoy ως Paddy, την Aisling Franciosi ως Ciara και τον Dan Hough ως τον μουγκό γιο τους Ant.

Ο Watkins γράφει και σκηνοθετεί το Speak No Evil, το οποίο βασίζεται στο δανέζικο σενάριο των Christian και Mads Tafdrup. Στους παραγωγούς περιλαμβάνονται οι Jason Blum και Paul Ritchie.

Η ταινία Speak No Evil βγαίνει στις αίθουσες στις 13 Σεπτεμβρίου 2024. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*