Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ο Andy Serkis βλέπει το ΑΙ ως «μια μορφή μαγείας που τρομάζει τους ανθρώπους»

*
Ο Andy Serkis εργάζεται σε ένα νέο project που περιλαμβάνει χαρακτήρες τεχνητής νοημοσύνης, αποτελώντας μια υβριδική παραγωγή που αποτελεί αρκετά ενδιαφέρουσα σύλληψη και μεγάλο στοίχημα για τον ίδιο.

Ο Serkis είναι γνωστός για την ηθοποιία του, τόσο με φυσική παρουσία ή μέσω ειδικών εφέ, αλλά και τη φωνητική του δουλειά για χαρακτήρες που δημιουργούνται από υπολογιστή, όπως το Gollum στις ταινίες Lord of the Rings, ή ο Caesar στην τριλογία Planet of the Apes. Έχει επίσης σκηνοθετήσει ταινίες όπως το «Mowgli: Legend of the Jungle» του 2018, και το «Venom: Let There Be Carnage» του 2021.


Αυτή την περίοδο μάλιστα έχει ενεργό ρόλο σε ένα νέο project για τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, το οποίο προσωρινά ονομάζεται The Lord of the Rings: The Hunt for Gollum.

Σύμφωνα με το Deadline, ο Serkis ανακοίνωσε στο συνέδριο του Εργατικού Κόμματος του Ηνωμένου Βασιλείου ότι η εταιρεία παραγωγής Imaginarium εργάζεται πάνω σε μια «αφηγηματική ιστορία» που θα περιλαμβάνει χαρακτήρες AI.

Ο Serkis δήλωσε ότι η ιστορία θα ξεκινήσει με 2D χαρακτήρες οι οποίοι στη συνέχεια «θα βγουν στον κόσμο της AR [επαυξημένης πραγματικότητας]».

Και συνέχισε: «Σε εκείνο το σημείο, γίνονται χαρακτήρες AI που συγγράφονται από καλλιτέχνες και σκηνοθέτες. Βρίσκονται σε έναν κόσμο όπου μπορείτε να έχετε άμεσες σχέσεις με αυτούς τους χαρακτήρες CGI».

Δεν είναι ακόμη σαφές αν το έργο θα είναι τηλεοπτική σειρά ή ταινία.

Ο Serkis δήλωσε σχετικά με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στο έργο: «Είναι μια άλλη μορφή μαγείας που τρομάζει τους ανθρώπους. Ακόμη και οι μεγαλύτερες εταιρείες VFX δεν δημιουργούν τόσο σπουδαία πράγματα όσο τα άτομα στα υπόγειά τους. Είναι πολύ παρεξηγημένη, πολύ κακοποιημένη και μπαίνει στο ίδιο τσουβάλι με τον ίδιο τρόπο που οι άνθρωποι πιθανώς πίστευαν ότι το διαδίκτυο θα κατέστρεφε τις ζωές όλων.»

«...Χρειάστηκε πολύς καιρός για να καταλάβουν οι ηθοποιοί τι σημαίνει να βάζεις ένα κοστούμι ή ένα μακιγιάζ αλλά να στέκεσαι σε ένα [ειδικό] κοστούμι και να κάνεις ουσιαστικά αυτό που κάνεις [κανονικά], δηλαδή να παίζεις. Πρέπει να υπάρχουν οι άδειες, ώστε να είστε σε θέση με κάποιον τρόπο να αξιοποιήσετε το [έργο] αυτών των καλλιτεχνών με τον κατάλληλο τρόπο». 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*