Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

"Η Βίβλος είναι ένα από τα χειρότερα βιβλία όλων των εποχών", δηλώνει ο ηθοποιός Brian Cox

*
O ηθοποιός Brian Cox εξέφρασε την άποψή του για τη θρησκεία και τη Βίβλο σε συνέντευξη που παραχώρησε πρόσφατα. Ο 77 χρονος μίλησε για τος πιστεύει ότι η θρησκεία συνεχίζει να κρατάει πίσω την ανθρωπότητα με πολλαπλούς τρόπους. Θεωρεί ότι η Βίβλος είναι ένα από τα χειρότερα βιβλία όλων των εποχών.

“Πρόκειται για τον Αδάμ και την Εύα, εννοώ η προπαγάνδα πηγαίνει πολύ πίσω- η Βίβλος είναι ένα απότα χειρότερα βιβλία για εμένα, είναι η δική μου άποψη".


"Δεν ασχολούνται με το ποιοι είμαστε, έχουμε να κάνουμε με το "Ωχ, αν ο Θεός λέει αυτό και ο Θεός κάνει εκείνο", και εσείς λέτε, "Λοιπόν, τι είναι ο Θεός;" Δημιουργήσαμε αυτήν την ιδέα για τον Θεό τον έχουμε δημιουργήσει ως μέσο ελέγχου, και είναι επίσης ένα πατριαρχικό ζήτημα… και είναι ουσιαστικά πατριαρχικό – δεν δώσαμε αρκετό πεδίο στη μητριαρχία".

Ο ηθοποιός συνέχισε με τις αναφορές στον Αδάμ από τη Βίβλο και είπε ότι οι άνθρωποι πιστεύουν σε όλα όσα γράφονται σε αυτή:

"Επειδή ξεκινά με την ιδέα ότι το πλευρό του Αδάμ – ξέρετε ότι [από] το πλευρό του Αδάμ, δημιουργήθηκε αυτή η γυναίκα και θα το πιστέψουν γιατί είναι αρκετά ανόητοι".

Δήλωσε επίσης ότι οι άνθρωποι χρειάζονται κάτι για να πιστέψουν, αλλά αυτό πρέπει να είναι πλήρης αλήθεια και όχι ψέματα. Επιπλέον, ονόμασε το περιεχόμενο της Βίβλου μυθολογική, και όχι πραγματική αλήθεια. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
5 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • Vlad_25
    • Πάσχα έρχεται, οπότε θα αρχίσουν να ξεπετάγονται δεξιά και αριστερά διάφορα "άρθρα" αμφισβήτησης της θρησκείας μας. Τώρα η αχρείαστη και άχρηστη γνωμούλα του μπράιαν λίγο απασχολεί.

    • hipparchos
    • Δεν μπορώ να φανταστώ ότι όποιος έχει διαβάσει την Παλαιά Διαθήκη μπορεί να έχει αντίθετη άποψη. Μια φράση από τους Ψαλμούς 136,9 αρκεί για μένα: μακάριος ὃς κρατήσει καὶ ἐδαφιεῖ τὰ νήπιά σου πρὸς τὴν πέτραν. Δηλαδή Μακάριος θα είναι εκείνος, ο οποίος θα κρατήση εις τας χείρας του τα βρέφη σου και θα τα συντρίψη κτυπών αυτά στους βράχους.

      • Silverblade
      • Ακριβώς. Κι αυτό είναι ένα μόνο παράδειγμα.

        Α Βασ. 15,3 Πήγαινε λοιπόν τώρα να κτυπήσης τους Αμαληκίτας και αναθεμάτισε αυτούς και όλα τα υπάρχοντά των. Δεν θα λυπηθής κανένα, αλλά θα εξολθρεύσης αυτούς, θα αναθεματίσης αυτούς και τα υπάρχοντά των. Κανένα από αυτούς δεν θα λυπηθής αλλά θα φονεύσης όλους, από άνδρα έως γυναίκα, από νήπιον μέχρι και θηλάζον, από μοσχάρι μέχρι προβάτον, από καμήλαν μέχρι όνον”.

        Η Παλαιά Διαθήκη είναι ένα συνονθύλευμα που δεν έχει καμία σχέση με όσα κήρυξε ο Χριστός, τα οποία ασχέτως αν κανείς πιστεύει ή όχι, δεν προωθούν το μίσος και την εκδικητικότητα, αλλά την αγάπη και την ανοχή. Παρόλα αυτά συνεχίζουμε να καταπίνουμε αμάσητο αυτό το πράγμα και να το θεωρούμε "ιερό".

    • raiden5
    • Ως συνήθως η χριστιανοσύνη γινεται στοχος σε καθε επίσημη χριστιανική εορτή,οι άλλες θρησκείες ειναι αόρατες μαλλον για κάποιον λογο, μαλλον ειναι η θρησκεία που φοβούνται περισσότερο γιαυτο. Η Βιβλος σου δείχνει την φυση του ανθρωπου κ το ποσό ευκολα μπορει να παρασυρθεί στην παρακμη τον φθόνο την ζήλια κ το μίσος, καθε ιστορια ειναι ενα μαθημα.Βλεποντας την παρακμη που προσπαθεί να επιβάλλει η woke ιδεολογία την σήμερον ημερα σε κανει εκτιμάς ολο κ περισσότερο την θρησκεία.

*