Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Έφυγε από τη ζωή ο γόης του γαλλικού σινεμά Alain Delon

*
O διάσημος Γάλλος ηθοποιός Alain Delon, ο γόης του γαλλικού σινεμά έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών. Από το 2019 και μετά η υγεία του βρισκόταν σε όχι και τόσο καλή κατάσταση, ενώ είχε υποστεί και εγκεφαλικό επεισόδιο.

“Ο Alain Fabien, η Anouchka, ο Anthony, αλλά και ο (σκύλος του) Loubo, με βαθιά λύπη ανακοινώνουν την απώλεια του πατέρα τους. Έφυγε από τη ζωή ειρηνικά στο σπίτι του στο Douchy, περιτριγυρισμένος από τα τρία τρία παιδιά και την οικογένειά του”, αναφέρει δήλωση των οικείων του στο AFP.


Πρωταγωνίστησε στις ταινίες Rocco and His Brothers (1960) και The Leopard (1963) του Luchino Visconti, Purple Noon (1960) του René Clément, The Eclipse (1962) του Michelangelo Antonioni, Mr. Klein (1976) του Joseph Losey, Le Samouraï (1967) και The Red Circle (1970) του Jean-Pierre Melville και πολλές άλλες. Επίσης έκανε καριέρα στο Hollywood με τα φιλμ The Sicilian Clan (1969) και Borsalino (1970).

Βραβεύτηκε με το γαλλικό César για τη ρομαντική ταινία Our Story του Bertrand Blier, όπου υποδύθηκε έναν αλκοολικό ο οποίος ερωτεύεται μια νεότερη γυναίκα (Nathalie Baye). Το 1995 έλαβε την τιμητική διάκριση Golden Bear στη Berlinale και το 2019 τιμήθηκε με το Palme d’or στις Κάννες.

Ο Delon είχε γεννηθεί το 1935 στο Sceaux, ένα προάστιο στα νότια του Παρισιού.

Θερμά συλλυπητήρια προς τους οικείους του. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*