Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας της νέας ταινίας του Christopher Nolan

*
Η συνεργασία μεταξύ του Christopher Nolan και της Universal Pictures θα συνεχιστεί με την επόμενη ταινία του Νolan, μετά την τεράστια κριτική και εμπορική επιτυχία της πρώτης τους κοινής προσπάθειας, του Oppenheimer (2023). Ο Matt Damon, ο οποίος είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Nolan στις ταινίες Interstellar (2014) και Oppenheimer, βρίσκεται σε συζητήσεις για να ηγηθεί του καστ του άγνωστου ακόμα έργου, το οποίο θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2026.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Christopher Nolan αποφάσισε να παραμείνει στη Universal Pictures για την επόμενη κινηματογραφική του ταινία, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αίθουσες, και σε IMAX, στις 17 Ιουλίου 2026. Ο Matt Damon, του οποίου η ενσάρκωση του στρατηγού Leslie Groves στην ταινία Oppenheimer απέσπασε ευρεία αναγνώριση, προορίζεται να πρωταγωνιστήσει στην ταινία.


Όπως έχει γίνει κανόνας με τις ταινίες του Nolan, οι λεπτομέρειες σχετικά με την πλοκή του επόμενου έργου του κρατούνται αυστηρά κρυφές. Εκτός από τη σκηνοθεσία, ο Νοlan θα γράψει το σενάριο και θα είναι παραγωγός της ταινίας μέσω της εταιρείας παραγωγής του Syncopy Inc. μαζί με την Emma Thomas. (με πληροφορίες από το Variety)

Σύμφωνα με το Deadline, η παραγωγή θα ξεκινήσει στις αρχές του 2025.

Ο Νolan αναμενόταν να συνεχίσει να συνεργάζεται με την Universal μετά το πόσο τεράστιο αποδείχθηκε το Oppenheimer. Η ταινία είχε προϋπολογισμό παραγωγής 100 εκατομμύρια δολάρια και έβγαλε περίπου 976 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office. Κέρδισε 93% αποδοχή στο Rotten Tomatoes μετά από 512 κριτικές και επτά Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και για την καλύτερη ταινία και την καλύτερη σκηνοθεσία για τον Nolan. Επιπλέον, ο Cillian Murphy έλαβε το βραβείο καλύτερου ηθοποιού για την ερμηνεία του J. Robert Oppenheimer και ο Robert Downey Jr. το βραβείο καλύτερου β' ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του υποναύαρχου Lewis Strauss.

Το Oppenheimer ήταν επίσης η πρώτη ταινία του Nolan μετά το Memento που δεν υποστηρίχθηκε από την Warners Bros. Ο διάσημος δημιουργός χώρισε τους δρόμους του με τους πρώην συνεργάτες του στη διανομή, αφότου σύμφωνα με πληροφορίες το στούντιο αποφάσισε να κυκλοφορήσει την ταινία του 2021 ταυτόχρονα στις αίθουσες και στο Max.

Ο Μatt Damon, πρωταγωνιστής των ταινιών Bourne, The Departed (2006) και Air (2023), έχει λάβει υποψηφιότητες για Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για τις ταινίες The Martian (2015) και Good Will Hunting (1997). Αξίζει να σημειωθεί ότι η επερχόμενη ταινία θα είναι η πρώτη ταινία του Christopher Nolan που θα πρωταγωνιστήσει ο Damon, αφού είχε αναλάβει δευτερεύοντες ρόλους σε προηγούμενα έργα. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*