Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Top Spin 2K25 Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Hangar13

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Take Two Interactive

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Top Spin 2K25
    • 3+ pegi 3+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://topspin.2k.com/2k25/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 6.5

    ENTERNITY SCORE
*
Λόγω εξαιρετικού παρελθόντος είχαμε πολύ μεγαλύτερες προσδοκίες και τα προβλήματα που εμφανίστηκαν στο Top Spin 2K25 δεν τα λες και λίγα.

Για να το βγάζουμε από τη μέση νωρίς: η σειρά Top Spin είναι η καλύτερη σειρά Tennis του αιώνα μας, χωρίς αστερίσκους. Το πρώτο Top Spin ήταν τόσο καλό, που ακόμα και σήμερα στέκεται με άνεση, ενώ και οι τρεις επόμενες εκδόσεις ήταν εξαιρετικές και άφησαν το αποτύπωμα τους. Το κακό λοιπόν ήταν ότι είχαν περάσει 11 χρόνια από τότε και η σειρά μας έλειψε. Ιδού λοιπόν στα χέρια μας, αφού πέρασε πρώτα από τα «μαγικά» χέρια του αθλητικού τμήματος της 2k. Σε επίπεδο gameplay, ναι ο τίτλος είναι όσα θελήσαμε, όσα αγαπήσαμε και όσα μας έλειψαν τόσα χρόνια. Επιτέλους ένα απλό σύστημα χειρισμού, που ανταμείβει τον παίκτη -ναι με λαθάκια- και όχι τα τραγικά συστήματα όλων των προηγούμενων προσπαθειών άλλων τίτλων, ειδικά της τελευταίας πενταετίας. Όταν ο παίκτης καταφέρνει ένα τέλεια συγχρονισμένο χτύπημα, η αίσθηση ολοκλήρωσης θυμίζει πολύ καλά γιατί είναι το κορυφαίο στο είδος του.




Όλα τα καλά στοιχεία της σειράς είναι εδώ και μάλιστα πολλά από αυτά, κάπως απαράλλαχτα σε σχέση με το παρελθόν. Και εδώ αρχίζουν κάποια ανησυχητικά συμπτώματα. Με πρώτο και καλύτερο τον τεχνικό τομέα, που φαίνεται να αγαπά υπερβολικά πολύ το παρελθόν, τόσο ώστε να μη θυμίζει σχεδόν σε τίποτα σε ποιο έτος και ποια γενιά βρισκόμαστε. Τολμούμε να πούμε ότι τα γραφικά και ο ήχος είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά του τέταρτου τίτλου της σειράς και αυτός κυκλοφόρησε το 2013. Δεν το λες εξέλιξη. Από εκεί και πέρα το career mode που αποτελεί το επίκεντρο του τίτλου έχει θέματα και μάλιστα αρκετά. Αναρωτιέται κανείς γιατί ενώ επέλεξαν να κρατήσουν τα γραφικά του 2013, δεν κράτησαν τουλάχιστον και τη δομή του career, γιατί αυτό που δημιούργησαν, ενώ είναι φιλόδοξο και θέλει να κάνει περισσότερα, στο τέλος δημιουργεί ένα σύνολο που μάλλον μέτριο καταλήγει να είναι για τον παίκτη. Αφενός το mode τίτλος έχει grind, χωρίς λόγο και με ακατανόητα προσκόμματα. Οκ καλό και ρεαλιστικό είναι να κουράζεται ο παίκτης ή η παίκτρια και στον αγώνα και στα ταξίδια, αλλά ο τίτλος έχει καταλήξει να έχει έναν -επαγγελματία- θυμίζω αθλητή, να παίζει δύο μήνες τουρνουά και έναν να κάθεται γιατί ξεκουράζεται. Παρατηρώντας τους σύγχρονους αθλητές που Τετάρτη παίζουν προημιτελικό στην Ευρώπη και Παρασκευή ξεκινούν προκριματικά Ασία και Αμερική, αυτό είναι τελείως αχρείαστο. Όταν δε η κούραση οδηγεί σε τραυματισμούς, η κατάληξη είναι τα νεύρα, πολλά νεύρα.



Και όλα αυτό, επαναλαμβάνουμε χωρίς λόγο. Η δομή των τουρνουά είναι σωστή, οι ειδικές διοργανώσεις έχουν τη γοητεία τους, αν και η προπόνηση θα ήταν καλύτερο να βελτιώνει στατιστικά και να μην έχει αόριστο αποτέλεσμα. Ενδεικτικά ομολογώ ότι ασχολούμαι με αυτό το mode, πολύ λιγότερο από ότι έκανα στο παρελθόν, μιας και οι διακοπές και το grind κουράζουν. Από εκεί και πέρα στο επίσημο περιεχόμενο υπάρχει μία εντελώς παράξενη ανισορροπία. Ενώ οι επίσημοι -εν ενεργεία- παίκτες και παίκτριες είναι ελάχιστοι έως ανύπαρκτοι (πουθενά Τσιτσιπάς και Σάκκαρη και όχι μόνο) διαθέτει αρκετούς θρύλους του παρελθόντος και πάρα πολλά γήπεδα. Και δεν λέμε καλός ο Φέντερερ και η Στέφι Γκραφ, αλλά χωρίς Αλκαράθ και Ναδάλ (ενδεικτικά), όσο να είναι υπάρχει πρόβλημα.



Το χειρότερο κομμάτι βέβαια είναι, αναμφίβολα το online store – marketplace του τίτλου., όπου κατά τη συνήθεια της 2Κ όλα πωλούνται και όλα αγοράζονται. Από boost για να ανεβείτε γρήγορα επίπεδα και να αποκτήσετε κάποιες ικανότητες έως ένα τεράστιο πλήθος από αξεσουάρ και ρουχισμό για το άβατάρ σας, σας περιμένει να χαλάσετε τα ωραία σας λεφτάκια. Και που είναι το κακό θα αναρωτηθείτε, ειδικά τη σημερινή εποχή. Το κακό είναι στις εντελώς παράλογες τιμές των εν λόγω ψηφιακών αγαθών σε κανονικά λεφτά. Έχοντας την εμπειρία πάρα πολλών τίτλων, εδώ κάτι πήγε πολύ λάθος στην τιμολόγηση. Στο online κομμάτι δεν έχουμε κανένα παράπονο. Πάντα ήταν καλός σε αυτό ο τίτλος και ο vintage τεχνικός τομέας το βοηθάει. Παίξαμε αρκετούς αγώνες απρόσκοπτά και αναπάντεχα με παίκτες με πολύ καλό επίπεδο συμπεριφοράς. Εύκολη σύνδεση, εύχρηστα μενού, όλα καλά.



Διαβάζοντας το κείμενό μας πιθανώς να αναρωτιέστε αν ο τίτλος είναι μέτριος ή κακός. Δεν είναι. Το εξαιρετικό του gameplay και ο απλός χειρισμός του επισκιάζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τα προβλήματα, ενώ η έλλειψη ενός καλού τίτλου τένις για πολλά χρόνια, βοηθάει πάρα πολύ. Απλώς λόγω εξαιρετικού παρελθόντος είχαμε πολύ μεγαλύτερες προσδοκίες και τα προβλήματα που εμφανίστηκαν δεν τα λες και λίγα. Πάντως αν σας έλειψε ένα συναρπαστικό τένις που δεν θα σας σπάσει τα νεύρα για το κάνετε κτήμα σας, το συστήνουμε ανεπιφύλακτα και ελπίζουμε σε μελλοντικά patch. Χωρίς κόστος. 

6.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Υπέροχος χειρισμός, κατά συνέπεια εξαιρετικό gameplay
  • Ο παίκτης ανταμείβεται για τον χρόνο που αφιερώνει
  • Παραμένει το καλύτερο τένις της αγοράς
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Τεχνικός τομέας από το 2013
  • Κακή τιμολόγηση στο store του τίτλου
  • Ανισόρροπο career mode
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • polakis
    • Διαφωνω καθετα. Ειμαι στις 300 ωρες παιχνιδιου εχω λιωσει. Ειμαι νο18 στον κοσμο online και εχω αγορασει τα παντα απο ρουχισμο και boost χωρις να δωσω φραγκο αληθινο. Τα γραφικα ειναι μια χαρα για παιχνιδι τεννις, ειδικα τα γηπεδα ειναι εκπληκτικα. Ημουν νο1 στον κοσμο στο top spin 4 και εχω μεγαλη εμπειρια στο θεμα. Την καριερα την τελειωσα πανευκολα ως legend επίπεδο. Ναι παιζεις ενα τουρνουα τον μηνα αλλα δεν επηρεαζει την πορεια σου ή να βαρεθεις ή κατι αλλο. Σε λιγες μερες μπαινει σαν παικτης και ο Sinner playable και θα μπαινουν και αλλοι καθε σαιζον. Μακραν το καλυτερο παιχνιδι τεννις ολων των εποχων. Το 6.5 που βαλατε το αδικει παρα πολυ.

*