Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Super Mario Party Jamboree Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Nd Cube

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Nintendo

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Το Super Mario Party Jamboree έρχεται και ταράζει τα λιμνάζοντα εδώ και χρόνια νερά της σειράς με το πλούσιο και ενδιαφέρον περιεχόμενό του. Περισσότερα στο review του Νικήτα Καβουκλή.

Τα τελευταία χρόνια υπήρχε μια μεγάλη απορία. Άραγε, έχει μέλλον η σειρά Super Mario Party; Όχι άδικα μιας και αν δει κάνει κανείς μια αναδρομή στους πιο πρόσφατους τίτλους, το μόνο που θα δει είναι ανακύκλωση περιεχομένου, το ένα ταμπλό απλά να διαδέχεται το άλλο, mini games και διασκέδαση βεβαίως, κυρίως αν υπήρχε παρέα, μιας και σε αυτού του είδους τα παιχνίδια, ένας ίσον κανένας, θα παίξεις, θα παίξεις, κάποια στιγμή θα βαρεθείς και στο τέλος θα λες τι κρίμα που σπατάλησα τα ωραία λεφτά μου. Για να το πάμε και λόγο διαφορετικά. Κανένας δεν ζήτησε κάποιο αριστούργημα, όπως «Το Πάρτι» της «Οδού Ονείρων» του Χατζιδάκι. Όχι ότι δεν θα ήταν ευπρόσδεκτο κάτι τέτοιο, αλλά δεν είχαμε και μεγάλες απαιτήσεις, πέρα από το να φυσήξει ένα ελαφρύ αεράκι ανανέωσης. Και να που ήρθε, επιτέλους, με το Super Mario Party Jamboree. Που θα μας κάνει να ξεχάσουμε τη μονοτονία των ταμπλό. Γιατί ένα Super Mario Party δεν θα πρέπει να περιορίζεται σε κάτι που μοιάζει με επιτραπέζιο, με ζάρια, “power-ups”, κανονισμούς που είναι δυνατό να διαμορφωθούν από ένα σημείο και μετά, διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας, αστέρια, νικητές, νικημένους και πολλά άλλα. Προς ευχάριστη έκπληξη, το Super Mario Party Jamboree φέρνει ένα «ολοκληρωμένο» πακέτο, που θα προσφέρει συγκινήσεις και ψυχαγωγία, κάνοντάς το υποψήφιο προς «εορταστική αγορά», γιατί δεν είναι κακό να σχεδιάζει κανείς από τώρα τα Χριστουγεννιάτικα ψώνια του.




Η αρχή γίνεται με την επιλογή των παικτών που θα μετέχουν στο Party. Επιτρέπονται έως τέσσερις σε τοπικό επίπεδο και αν δεν υπάρχουν τόσοι διαθέσιμοι, οι «κενές» θέσεις θα συμπληρωθούν από το AI. Σας περιμένουν αρκετοί από τους κατοίκους του Mushroom Kingdom, όπως ο Mario, o Luigi, η Peach, o Yoshi και πολλοί ακόμα, έτοιμοι να σας εκπροσωπήσουν επάξια. Ξεκινώντας, μια επιλογή είναι να παραμείνετε στην πλατεία, το μέρος όπου σας περιμένουν μια σειρά από ενδιαφέρουσες πληροφορίες και ασχολίες. Εκεί θα μπορέσετε να ρίξετε μια ματιά στην παγκόσμια κατάταξη των παικτών και να δείτε πόσο ακόμα θα πρέπει να προσπαθήσετε για να φτάσετε στην κορυφή. Στο Data House περιμένει ένα Toad, με λεπτομέρειες για τα Rewards, τα Achievements, το Album αλλά και Tips για να εξοικειωθείτε πιο γρήγορα με τους μηχανισμούς του gameplay. Ανάμεσα στις νέες ιδέες της ομάδας ανάπτυξης είναι οι Jamboree Buddies, χαρακτήρες που, εφόσον κατορθώσετε να φέρετε εις πέρας όσα σας αναθέσουν, με τη σειρά τους θα σας προσφέρουν πολύτιμη βοήθεια, όπως να κλέψετε νομίσματα από αντιπάλους, στερώντας τους γιατί όχι το πολυπόθητο αστέρι, να αντιγράφεται ένα αντικείμενο από τον πρώτο αντίπαλο που προσπερνάτε, να αγοράζετε αντικείμενα στη μισή τιμή και άλλα. Έτσι, το ενδιαφέρον σε κάθε ταμπλό ανεβαίνει κατακόρυφα και παρά την κατάταξή σας, μην βιαστείτε να πανηγυρίσετε ή να στεναχωρηθείτε πριν το τελικό σφύριγμα. Οι ανατροπές θα είναι συγκλονιστικές. Να πούμε ότι στα μενού δεν υπάρχει υποστήριξη για touch controls; Θα το πούμε, γιατί δυστυχώς ισχύει. Στην πλατεία έχει την έδρα του και το Music Shop για όποιον θέλει να κάνει ένα μελωδικό διάλειμμα (δωρεάν δεν είναι τίποτα, αλλά ευτυχώς δεν θα επιβαρυνθεί η πραγματική σας τσέπη). Λίγο πιο μέρα το Card Shop, όπου θα δημιουργήσετε πανέμορφες καρτ ποστάλ βάζοντας σε εγρήγορση το δημιουργικό μυαλό σας, ενώ η βόλτα φτάνει ένα βήμα πριν την ολοκλήρωσή της με το Reaction Shop, όπου θα αγοράσετε, τι άλλο; Εκφράσεις των αγαπημένων σας ηρώων.



Όντως γεμάτη η πλατεία και την κορυφή της περιμένει το αερόστατο που θα σας μεταφέρει στην καρδιά των γεγονότων. Πριν όμως περιμένει το Party- Planner Trek, όπου θα κληθείτε να διακοσμήσετε το κάθε νησί προκειμένου αυτό να είναι έτοιμο να υποδεχτεί το επόμενο, μεγαλειώδες Party. Ας πούμε πως πρόκειται για κάτι σαν Story Mode. Οι κάτοικοι κάθε νησιού σας περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες και μυαλό, θα σας αναθέσουν «θελήματα» και όταν συγκεντρώσετε έναν συγκεκριμένο αριθμό από Mini Stars θα περάσετε στην επόμενη περιοχή, πιο ενδιαφέρουσα, με υψηλότερο βαθμό δυσκολίας. Προσοχή γιατί η μετάβαση από το ένα νησί σε ένα άλλο δεν είναι ομαλή διαδικασία, όλο και κάποιος θα θελήσει να φράξει τον δρόμο σας, για αυτό, φροντίστε να αποκτήσετε όσο το δυνατό πιο πολλούς Jamboree Buddies. Οι φίλοι στην ανάγκη φαίνονται. Αξίζει να αναφερθεί πως ό,τι Item κερδίζετε σε αυτό το mode παραμένει στην κατοχή του χαρακτήρα που έχετε χρησιμοποιήσει και αυτός μπορεί να το εκμεταλλευτεί όταν, όπου και όπως αυτός κρίνει.



Ο κύκλος ολοκληρώνεται στο αερόστατο. Μπαίνετε μέσα, ανεβαίνετε στους ουρανούς και διαλέγετε προορισμό. Οι επιλογές είναι ουκ ολίγες και μπορείτε να παίξετε είτε- αν δεν υπάρχουν γύρω σας φίλοι- με αντιπάλους που ελέγχει το AI, είτε με άλλους παίκτες από όλο τον κόσμο. Είτε με προκαθορισμένους κανόνες, είτε με Party Rules, είτε με Pro Rules και για τους δεύτερους, απλά θα πρέπει να ρίξετε μια ολιγόλεπτη μελέτη. Αρχικά, είναι διαθέσιμα τέσσερα γεμάτα ζωή θεματικά boards, το Goomba Lagoon, το Mega Wiggler’s Tree Party, το Rainbow Galleria και το Roll ‘em Raceway. Κάποτε θα περιοριζόμασταν να πούμε ότι τα boards είναι αυτά και μόνο, οπότε ας περάσουμε στα άκρως ενδιαφέροντας mini games, είτε με, είτε χωρίς motion controls, για να μην μένουν εκτός Party οι κάτοχοι του Nintendo Switch Lite. Πραγματικά, υπάρχουν δεκάδες ενδιαφέροντα mini games, που θα ακονίσουν την αντίληψη και τα αντανακλαστικά σας, ευτυχώς με δοκιμή πριν περάσετε στη δράση. Είναι άσκοπο να αρχίσουμε να τα περιγράφουμε ένα προς ένα, είμαστε απλά βέβαιοι ότι μια δοκιμή θα σας πείσει. Για να κλείσουμε κιόλας την «παρένθεση» που ανοίξαμε πριν μερικές γραμμές, όσο ασχολείστε με το παιχνίδι, θα ξεκλειδώνουν επιπλέον boards, άρα οι ανταμοιβές είναι πολύ περισσότερες από τη χαρά της νίκης.



Αν κάποτε τα boards ήταν το επίκεντρο κάθε Super Mario Party game, θα λέγαμε ότι πλέον τους ανήκει ένα μερίδιο μικρότερο του 50%. Θέλετε να ασχοληθείτε με κάτι διαφορετικό; Έχετε όρεξη να εξασκήσετε τις ικανότητές σας ως σεφ; Περάστε από το Rhythm Kitchen και γράψτε το όνομά σας με χρυσά γράμματα στη λεωφόρο που οδηγεί στον παράδεισο των γεύσεων. Αναζητάτε μια δοκιμασία που θα τεστάρει τα όρια τη υπομονής σας; Μια βόλτα από το Toad’s Item Factory, λίγα μόνο λεπτά με τους γρίφους του και θα γνωρίζετε αν τα νεύρα σας θέλουν ξεκούραση ή αντέχετε στα «βασανιστήρια». Για τους λάτρεις των αιθέρων, η Nintendo έχει ετοιμάσει μια ευχάριστη έκπληξη που ακούει στο όνομα Paratroopa Flight School. Με φτερά όπως ο μυθικός Ίκαρος θα αναζητήσετε τη δόξα ψηλά στον ουρανό, θα μάθετε να πετάτε χάρη στα motion controls της κονσόλας και θα λάβετε μέρος σε συναρπαστικά matches, σε σκηνικό που δύσκολα φανταζόσασταν ότι μπορεί να υπάρχει στο Jamboree.



Ένα άλλο mode που θα περάσετε μεγάλο μέρος του χρόνου σας είναι το Bowser Kaboom Squad. Έως οκτώ σύμμαχοι, σε τοπικό ή online επίπεδο εναντίον του Bowser. Ο μεγάλος κακός δεν θα μπορούσε να μην εξασκήσει για μια ακόμα φορά το δικαίωμά του να ταλαιπωρεί όποιον βρει μπροστά του. Η επιβλητική παρουσία του απειλεί να διαλύσει τους πάντες και τα πάντα στο ταμπλό και εναπόκειται σε μια γενναία ομάδα ηρώων να γεμίσουν το κανόνι με βόμβες, που στη συνέχεια θα εκτοξεύσουν εναντίον του. Η προσπάθεια είναι συλλογική και παρά το γεγονός ότι δεν δίνεται η δυνατότητα για chat, υπάρχουν μηχανισμοί που βοηθάνε τους παίκτες να συνεννοούνται μεταξύ τους. Σημαντική βοήθεια στη δύσκολη ομολογουμένως προσπάθεια προσφέρουν τα power- ups που προσφέρονται μετά από κάθε mini game, με τις επιλογές να διαμορφώνονται ανάλογα με τη συνολική επίδοση της ομάδας. Τι θα πρέπει να περιμένετε; Όχι κάτι λιγότερο από συγκρούσεις που τις πιο πολλές φορές θα κριθούν στο νήμα, με τον πήχη του ενδιαφέροντος να τοποθετείται όλο και πιο ψηλά όσο λιγότεροι χαρακτήρες ελέγχονται από το AI.



O Bowser δεν αρκείται στο Kaboom Squad, αλλά επεκτείνει την επιβλητική παρουσία του στο δικαίως πολυδιαφημισμένο Koopathlon, όπου μεταξύ άλλων δεσπόζει και ο Koopa. Ο αριθμός των παικτών αυξάνεται σε 20 και σίγουρα είναι πολύ μεγαλύτερος ο ανταγωνισμός αν παίξετε online. Σκοπός είναι να βρίσκεστε μπροστά από τους υπόλοιπους μετά από πέντε γύρους, με τον καθένα να απαρτίζεται από 150 τετραγωνάκια. Η πρόοδος σχετίζεται με τις επιδόσεις σε τρία διαφορετικά κάθε φορά mini games, με τον ταραχοποιό Bowser να κάνει την εμφάνισή του σε τακτά διαστήματα, επιχειρώντας να ακυρώσει την πρόοδό σας. Σκοπός του δεν είναι άλλος από το να σας κάνει να βιώσετε από πρώτο χέρι το τι σημαίνει οι πρώτοι καταλήγουν τελευταίοι. Άρχοντας της ζήλιας μεταξύ άλλων, ένα από τα «προτερήματά» του, που γεμίζει με ενδιαφέρον το mode, στο οποίο είναι βέβαιο ότι θα περάσετε ένα μεγάλο μέρος του χρόνου που θα «επενδύσετε» στο Super Mario Party Jamboree.



Όμορφα γραφικά, με αρκετό aliasing που «ξεχωρίζει» σε μεγάλες οθόνες, κάποια glitches και διασκεδαστική μουσική συμπληρώνουν το «πακέτο» του Super Mario Party Jamboree. Με όλα όσα είδαμε, η σειρά φαίνεται ότι προχωράει σε νέο μονοπάτι, κρατώντας τη λέξη Party, δίνοντας ταυτόχρονα χώρο και σε πολλά περισσότερα από boards και mini games. Ίσως μπορούσαμε να ζητήσουμε περισσότερα σε online επίπεδο, αλλά γνωρίζοντας τη νοοτροπία της Nintendo, να κάνει μικρά αλλά σταθερά βήματα, λέμε πως η προσπάθειά της είναι ένα άλμα προς τα εμπρός. Όπως πάντα, μαζέψτε τους φίλους σας και χαθείτε στον κόσμο της Νintendo. 

9

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Ανανεώνεται, επιτέλους, η σειρά Super Mario Party
  • Μηχανισμοί όπως οι Jamboree Buddies αυξάνουν το ενδιαφέρον
  • Πλούσιο περιεχόμενο
  • Δεκάδες ενδιαφέροντα mini games
  • Το Koopathlon και το Bowser Kaboom Squad θα σας «προσκαλέσουν» να αποκτήσετε Nintendo Switch Online
  • Master Chef α λα Nintendo
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Σιγή ασυρμάτου στην απευθείας συνεννόηση σε online matches
  • Έντονο aliasing
  • Μερικά glitches
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*