Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Sonic Origins Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    SEGA

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    SEGA

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Zegetron

  • PEGI

    3+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Sonic Origins
    • 3+ pegi 3+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://origins.sonicthehedgehog.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 8

    ENTERNITY SCORE
*
To Sonic Origins είναι μια συλλογή τίτλων της SEGA που δεν πρέπει να λείπει από τη βιβλιοθήκη σας.

Μια συλλογή με κλασικούς τίτλους Sonic είναι μάλλον μια πολύ λογική κίνηση από τη Sega αυτήν την περίοδο. Το Sonic Mania του 2017 και η ταινία Sonic the Hedgehog του 2020 έφεραν νέο κοινό στο δημοφιλέστερο ίσως franchise της ιαπωνικής εταιρείας, ενώ η επέτειος των 30 χρόνων του έπαιξε και αυτή σημαντικό ρόλο. Tο Sonic Origins φέρνει στα σημερινά συστήματα τα πρώτα 4 παιχνίδια της σειράς με υποστήριξη widescreen (16:9), λίγους μήνες πριν από την επιστροφή του εμβληματικού μπλε σκαντζόχοιρου με το ολοκαίνουργιο και αρκετά διαφορετικό Sonic Frontiers. Εν αναμονή λοιπόν του επόμενου κεφαλαίου στην ιστορία του Sonic, η συλλογή Origins γίνεται αυτόματα ο ευκολότερος τρόπος απόκτησης των παιχνιδιών που περιέχει από το νεότερο κοινό της σειράς. Παράλληλα οι σκληροπυρηνικοί fans και οι συλλέκτες του πάλαι ποτέ Mario killer έχουν ακόμα έναν λόγο να επιστρέψουν στα πρώτα 2D platform βήματά του.




Στο Sonic Origins περιλαμβάνονται τα Sonic the Hedgehog (Mega Drive, 1991), Sonic the Hedgehog 2 (Mega Drive, 1992), Sonic CD (Sega CD, 1993) και Sonic the Hedgehog 3 & Knuckles (Mega Drive, 1993). Κάθε παιχνίδι μπορεί να παιχτεί σε Anniversary Mode – την εκάστοτε remastered έκδοση σε widescreen 16:9, με απεριόριστες ζωές – και σε Classic Mode, δηλαδή με την αυθεντική του μορφή. Υπάρχουν όμως τρία ακόμα modes που έρχονται να προσφέρουν με τον δικό τους τρόπο έξτρα περιεχόμενο. Ένα από αυτά είναι το Boss Rush όπου αντιμετωπίζουμε όλα τα bosses ενός παιχνιδιού back-to-back, δίχως να παίζουμε τις πίστες που κανονικά υπάρχουν στο ενδιάμεσο. Το δεύτερο είναι το Mirror Mode, στο οποίο οι πίστες αντιστρέφονται και ο Sonic τρέχει από τα δεξιά της οθόνης προς τα αριστερά. Το τρίτο mode είναι μια ξεχωριστή κατηγορία του παιχνιδιού με διάφορες αποστολές που εκτελούνται σε  μικρά κομμάτια κανονικών πιστών.



Το Origins εισάγει στους τίτλους ένα αγαπημένο χαρακτηριστικό του Sonic Mania του 2017. Το drop dash, η κίνηση που δίνει σημαντική ώθηση στον Sonic μετά από άλματα επιστρέφει, αν και μόνο στο Anniversary Mode. Παρόλα εφαρμόζεται τέλεια στο gameplay και των τεσσάρων τίτλων, κάνοντας μερικές φορές δύσκολο το να θυμηθούμε πως ήταν τα παιχνίδια πριν από αυτό. Αυτή δεν είναι όμως η μόνη επιρροή του Mania στο Origins. Η νέα συλλογή δανείζεται τους ήχους από το μενού του Mania, όπως και του Sonic Generations που κυκλοφόρησε το 2011. Από το Generations μάλιστα επιστρέφουν και character animations, στο νησί που εμφανίζεται στο φόντο του κεντρικού μενού. Φαίνεται πως η Sonic Team προτίμησε να ανακυκλώσει ορισμένα κομμάτια τίτλων από τη μοντέρνα εποχή του διάσημου ήρωα, μια και από μόνα τους αποτελούν μια κάποια αναβάθμιση όσον αφορά στο περιεχόμενο των παιχνιδιών της συλλογής. Μάλλον μικροσκοπικό παράπτωμα, αν και ορισμένοι από τους παλιούς σίγουρα θα σηκώσουν το φρύδι καχύποπτα.



Στον πυρήνα τους όμως τα παιχνίδια είναι ίδια και φαινομενικά αναλλοίωτα στον χρόνο. Το platform στοιχείο σε συνδυασμό με τις γρήγορες ταχύτητες του Sonic, τους άπειρους εναλλακτικούς δρόμους κάθε πίστας, τους δεκάδες εχθρούς και τους πολύχρωμους κόσμους συντελεί μια μοναδική εμπειρία που ακόμα και σήμερα δεν πρέπει να χάσει κανείς fan του είδους. Όλοι οι τίτλοι - πλην του Sonic CD – μπορούν να παιχτούν με τον Sonic, τον Knuckles και τον Tales με όποια σειρά επιθυμούμε. Στην αρχή και στο τέλος κάθε τίτλου έχει προστεθεί ένα σύντομο, μα πανέμορφο animation που συμπληρώνει κάποια κενά της πλοκής μεταξύ των παιχνιδιών.



Ένα από τα χαρακτηριστικά που δυστυχώς επιστρέφει ακριβώς όπως ήταν και στα original παιχνίδια είναι το υπερβολικά αυστηρό game design του τίτλου. Σε ουκ ολίγες περιπτώσεις ο Sonic θα πεθάνει επειδή στάθηκε σε σημείο από όπου περνά οριακά από δίπλα του μια αιωρούμενη πλατφόρμα, ή ένα απλό μετακινούμενο δάπεδο. Στην προκειμένη δεν αναφερόμαστε σε κάτι που υπάρχει στο παιχνίδι εσκεμμένα ώστε να κάνει τα πράγματα δυσκολότερα, αλλά σε ένα περιστασιακό ελάττωμα που ενδέχεται να χαλάσει άδικα ένα κατά τα άλλα άψογο run. Ένα ακόμα αρνητικό της συγκεκριμένης συλλογής είναι η αφαίρεση ορισμένων μουσικών κομματιών από το Sonic the Hedgehog 3 & Knuckles. Τα κομμάτια που αφαιρέθηκαν είχαν γραφτεί από τον Michael Jackson (σύμφωνα με τον Yuji Naka, πρώην υπεύθυνου της Sonic Team) και στη θέση τους μπήκαν νέες εκδόσεις μουσικής από πρώιμα builds του παιχνιδιού.



Μια και πρόκειται για επετειακή συλλογή (που κυκλοφορεί εντέλει στα 31 χρόνια της σειράς), το Origins περιέχει και το Museum, μια συλλογή με σπάνιο υλικό από την ανάπτυξη των παιχνιδιών και κάποια θεματικά αντικείμενα. Αυτά ξεκλειδώνονται είτε με την πρόοδο της ιστορίας του παιχνιδιού, είτε με τη χρήση νομισμάτων που κερδίζουμε στο Boss Rush και στις αποστολές. Οι αποστολές είναι το πιο ενδιαφέρον κομμάτι από τα δύο, επιβραβεύοντάς μας ανάλογα με τις επιδόσεις μας και αποτελούν έναν έξυπνο και διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού σε γνώριμες πίστες.
Όπως συνέβη και με το game design, στα του τεχνικού τομέα έχουμε την επανεμφάνιση ορισμένων glitches που κάνουν τον Sonic να εμφανίζεται ή να κολλάει σε απρόσιτα μέρη της πίστας. Γενικά όμως η απόδοση των παιχνιδιών σε widescreen format είναι απολαυστική, έως και αναζωογονητική για όσους έχουν ήδη σπαταλήσει δεκάδες ώρες gameplay από προηγούμενες επανακυκλοφορίες τους.



Τα παιχνίδια του Sonic Origins παραμένουν διαχρονικά και η συγκεκριμένη συλλογή δίνει τη δυνατότητα σε πολυετείς fans, αλλά και σε όσους δεν τα έπαιξαν ποτέ την ευκαιρία να τα απολαύσουν μέσα από ένα… soft remaster με προσθήκες από πιο σύγχρονους τίτλους της σειράς. Παρά τα τεχνικά του προβλήματα, ή το γεγονός ότι θα μπορούσε να περιέχει ακόμα έναν ή δύο τίτλους, η δυνατότητα παιχνιδιού σε Anniversary ή σε Classic Mode κάνει το περιεχόμενό του προσιτό σε όλους. Είναι αδιαμφισβήτητα μια συλλογή – must για τους απανταχού λάτρεις των platform games, παρά τα ελαττώματά της. 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • 4 κλασικά platform games σε μια συλλογή
  • Το Anniversary Mode των παιχνιδιών, λόγω widescreen support
  • Επιστροφή του drop dash από το Sonic Mania
  • Πολλά επιπρόσθετα modes και ποικιλία από συλλεκτικά αντικείμενα για ξεκλείδωμα
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Το ενίοτε ελαττωματικό game design επιστρέφει
  • Τα ενοχλητικά glitches επιστρέφουν επίσης
  • Υπάρχει άπλετος χώρος για ένα ή δύο ακόμα παιχνίδια στη συλλογή
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*