Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Luigi’s Mansion 2 HD Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Nintendo

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Nintendo

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    7+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Το Luigi’s Mansion 2 HD θα γεμίσει την οθόνη φαντάσματα. Αξίζει όμως να το προσθέσετε στη βιβλιοθήκη σας; Η απάντηση στο review του Νικήτα Καβουκλή.

Η Nintendo μας έχει συνηθίσει σε ευχάριστες εκπλήξεις και καλοδεχούμενα πυροτεχνήματα. Ένα από αυτά ήταν και η ανακοίνωση του Luigi’s Mansion 2 HD για το Nintendo Switch, μια οπτικά αναβαθμισμένη έκδοση του τίτλου που κυκλοφόρησε στο 3DS το 2013. Ήρθε 12 χρόνια μετά το Luigi’s Mansion που λανσαρίστηκε για το GameCube, ενώ ακολούθησε και μια ακόμα περιπέτεια το 2019, για τη νεότερη κονσόλα της ιαπωνικής εταιρείας.




Παρά το γεγονός ότι έχει ήδη πάρει το βάπτισμα του πυρός στον κόσμο των φαντασμάτων, ο Luigi παραμένει ένας «αθεράπευτα» φοβητσιάρης. Τα νέα του μπλεξίματα προέκυψαν από το γεγονός ότι ο King Boo ναι μεν μπορεί να αιχμαλωτιστεί, αλλά όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κατορθώνει λοιπόν να δραπετεύσει από τον πίνακα που είχε εγκλωβιστεί και διαλύει το Dark Moon, ένα μεγάλο, κρυστάλλινο αντικείμενο, που είχε την ιδιότητα να ηρεμεί τα φαντάσματα της Evershade Valley. Μετά από αυτή την ατυχή εξέλιξη, τα φαντάσματα γίνονται εχθρικά, κάτι που αναγκάζει τον Professor E. Gadd να ζητήσει για μια ακόμα φορά τη βοήθεια του Luigi. Τον εξοπλίζει με μια πανίσχυρη, φορητή ηλεκτρική σκούπα Poltergust 5000, με δυνατότητα αναβαθμίσεων. Ο υδραυλικός με τα πράσινα θα σταλεί σε πέντε επαύλεις τις οποίες θα πρέπει να «καθαρίσει» από τα φαντάσματα. Σταδιακά θα τα αιχμαλωτίζει στον κάδο της σκούπας και στο τέλος κάθε αποστολής θα επιστρέφει στο εργαστήριο του καθηγητή για να αδειάσει το περιεχόμενο, κερδίζοντας τους ανάλογους πόντους, με βάση το κυνήγι και το πόσο εξερεύνησε κάθε χώρο.



O πυρήνας του gameplay δεν έχει διαφορές σε σύγκριση με την original κυκλοφορία. O Luigi χρησιμοποιεί τον φακό του για να ανακαλύψει τα φαντάσματα, τα οποία στη συνέχεια τα ρουφάει με τη σκούπα. Οι άυλες αυτές υπάρξεις μόνο αθώες δεν είναι και θα προσπαθήσουν να προκαλέσουν ζημιά στον πρωταγωνιστή με κάθε τρόπο και μέσο. Κάποια είναι εξοπλισμένα με φτυάρια, κατσαρόλες και άλλα, οπότε απαιτούν ειδική μεταχείριση. Ορισμένα είναι κρυμμένα σε αντικείμενα και αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν είναι το γεγονός πως το καθένα έχει τη δική του, ξεχωριστή προσωπικότητα. Η δράση στο Luigi’s Mansion 2 HD συνυπάρχει με την εξερεύνηση. To Dark Light θα επιτρέψει την αποκάλυψη αντικειμένων που έχουν γίνει αόρατα με «μαγικό» τρόπο, όπως μπαούλα, αλλά και φαντασμάτων όπως συγγενείς του King Boo. Ένας κρύβεται σε κάθε επίπεδο και η αιχμαλώτισή του τοποθετείται στα λεγόμενα λάφυρα. Πολύτιμα πετράδια και χρήματα μπαίνουν στο puzzle, ενισχύοντας της ανταμοιβές και την ηθική ικανοποίηση όσων θελήσουν να «ρουφήξουν» κάθε γωνιά των επαύλεων. Οι περιβαλλοντικοί γρίφοι παντρεύονται με τη δράση και η ταχεία επίλυσή τους βασίζεται, ουκ ολίγες φορές, στην προσεκτική παρατήρηση των χώρων. Σε ένα αρχοντικό γεμάτο φαντάσματα, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται εκ πρώτης όψεως και κάθε βήμα θα πρέπει να είναι καλά μελετημένο.



Ας περάσουμε όμως στην ουσία. Δικαιολογείται η ύπαρξη της ένδειξης HD στον τίτλο; Απόλυτα. Τα γραφικά είναι πανέμορφα με βάση τις δυνατότητες της υβριδικής κονσόλας της Nintendo. Δεν έχει προστεθεί κάτι στο περιβάλλον, όμως τα πάντα έχουν αναβαθμιστεί, εννοείται και τα μοντέλα των χαρακτήρων, κάνοντας το παιχνίδι να μην έχει να ζηλέψει κάτι ιδιαίτερο από σύγχρονες παραγωγές της ιαπωνικής εταιρείας. Κάτι ακόμα, που είναι φυσικό επακόλουθο της κυκλοφορίας στο Nintendo Switch, έχει να κάνει με την πρώτης τάξεως ευκαιρία να απολαύσει κανείς την περιπέτεια με ένα gamepad, joystick, ακόμα και τα Joy-Cons, που κάνουν τον χειρισμό πολύ πιο άνετο σε σχέση με το 3DS. Η ύπαρξη motion controls θα βοηθήσει σε πολλές καταστάσεις, έστω και «αόρατα», όμως σε σημεία θα γίνει εμφανές ότι θα πρέπει να απενεργοποιηθούν, γιατί θα σας σπάσουν τα νεύρα, ψάχνοντας, αρχικά, σε λάθος σημείο τον λόγο που αποτυγχάνετε ξανά και ξανά.



Κάτι που σίγουρα δεν θα εκτιμήσει, ειδικά η νέα γενιά παικτών, είναι ο απαρχαιωμένος μηχανισμός των continue. Σε κάθε επίπεδο ο παίκτες είναι υποχρεωμένος να βρίσκει το χρυσό κόκκαλο, αν θέλει να έχει πρόσβαση σε ένα continue αν χάσει. Ακόμα όμως και έτσι, αυτό μπορεί να αποδειχτεί ανεπαρκές, καθώς ο ένας και μοναδικός βαθμός δυσκολίας μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες. Έτσι θα βρεθείτε στην «οδυνηρή» θέση να ξεκινήσετε ένα επίπεδο από την αρχή και σημειώνεται ότι αυτό μπορεί και να σας γυρίσει μισή ώρα πίσω στο gameplay. Κάτι ακόμα που βρίσκαμε και βρίσκουμε ενοχλητικό, οι συνεχείς κλήσεις από τον Professor E. Gadd. Ναι μεν παρέχει κάποιες ουσιαστικές πληροφορίες, όμως η συχνότητα με την οποία διακόπτει τη δράση γίνεται, αντικειμενικά, εκνευριστική.



Εκτός από το κομμάτι του single player, υπάρχει και αυτό του local και online multilplayer. Με έναν, δύο ή και τρεις φίλους ή αγνώστους, μπορείτε να δοκιμάσετε την τύχη σας στο ScareScraper Mode.  Οι επιλογές τύπων είναι τρεις. Στο Hunter κυνηγάτε φαντάσματα σε 5, 10 ή 25 πατώματα. Στο Rush, οι επιλογές των ορόφων είναι οι ίδιες και σκοπός είναι να βρείτε την έξοδο, σε περιορισμένο χρόνο, με ταυτόχρονο «κυνήγι» αντικειμένων που γυρίζουν πίσω τους δείκτες του ρολογιού. Τέλος, στο Polterpup θα πρέπει να ανακαλύψετε Polterpups με το Dark Light και να τα αιχμαλωτίσετε ένα προς ένα. Παρά το γεγονός πως το ScareScraper δείχνει πως έχει τα φόντα να «αγαπηθεί» από τους παίκτες, συντρίβεται κυριολεκτικά σε έναν τοίχο που ορθώνουν οι αναχρονιστικές τακτικές της Nintendo. Με τους παίκτες να αναγκάζονται να καταφεύγουν σε «εξωτερικές» λύσεις προκειμένου να επικοινωνούν μεταξύ τους. Γιατί, δεν νοείται επιτυχία σε online game δίχως τη δυνατότητα επικοινωνίας. Αυτό οδηγεί σε αύξηση του βαθμού δυσκολίας κάνοντας ακόμα και το επίπεδο Normal να φαντάζει απροσπέραστο.



Ειδικά για όσους δεν είχαν στο παρελθόν ασχοληθεί με το Luigi’s Mansion 2, η επερχόμενη κυκλοφορία της έκδοσης HD- με συνολικά μία υπέροχη ατμόσφαιρα στην οποία συμβάλει η μουσική υπόκρουση και οι φωνές των πρωταγωνιστών- είναι η ιδανική ευκαιρία. Ένας πολύ καλός τρόπος να γεμίσει το κενό των θερινών κυκλοφοριών, αλλά σε καμία περίπτωση ό,τι καλύτερο για το κύκνειο άσμα την κονσόλας. Βεβαίως, έχουμε πολλά ακόμα να περιμένουμε μέχρι να σημάνει το τέλος του κύκλου ζωής της και δεν έχετε παρά να κάνετε μια αναδρομή ώστε να θυμηθείτε όλα όσα ειπώθηκαν στο πρόσφατο Nintendo Direct

7.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Πανέμορφα γραφικά
  • Μια περιπέτεια που συνδυάζει ιδανικά δράση και εξερεύνηση Επιτέλους χειρισμός με gamepad
  • Υπέροχη ατμόσφαιρα
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Η επιμονή σε νοοτροπίες του παρελθόντος στερεί πόντους από τη διασκέδαση
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*