Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Funko Fusion Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    10:10 Games

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Funko Games

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    Enarxis

  • PEGI

    12+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Funko Fusion
    • 12+ pegi 12+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://www.funkofusion.com/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 3

    ENTERNITY SCORE
*
To Funko Fusion είναι ένας κάτω του μετρίου κλώνος των LEGO games.

Το φαινόμενο των Funko Pop κάνει την αναπόφευκτη και ομολογουμένως αργοπορημένη είσοδό του στα videogames με τη βοήθεια της νεοσύστατης βρετανικής 10:10 Games. Το Funko Fusion είναι ένα action-adventure game που ενώνει διαφορετικά franchises σε ένα φαινομενικά ενδιαφέρον crossover που απευθύνεται στους fans των LEGO videogames. Αυτή μάλιστα είναι η κύρια διαφορά του με τη σειρά των άκρως επιτυχημένων παιχνιδιών της Traveller’s Tales: η εκμετάλλευση πολλών διαφορετικών licenses ταυτόχρονα, με το ντεμπούτο να περιλαμβάνει τις Pop εκδόσεις χαρακτήρων από brands όπως Jurassic World, Masters of the Universe, Scott Pilgrim vs. the World, The Thing και The Umbrella Academy. Μόνο που σε όλα, μα σε όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, το Funko Fusion είναι μια άνευρη αντιγραφή κάθε τίτλου LEGO που κυκλοφόρησε για κονσόλα ή για PC μέχρι και σήμερα.




Στο ξεκίνημα κάθε playthrough δίνεται η επιλογή μιας σειράς χαρακτήρων από διαφορετικά franchises και στη συνέχεια υπάρχει η εισαγωγή στη βασική πλοκή του Funko Fusion, δηλαδή στην εισβολή των κακών που βάλλονται ενάντια στον κόσμο του Freddy, της μασκότ του σύμπαν που δημιούργησε η Funko. Κάθε σειρά χαρακτήρων έχει το δικό της μοναδικό playthrough σε ξεχωριστές πίστες, όμως η εν λόγω εισαγωγή είναι ίδια για όλες, κάτι που από μόνο του δεν κάθεται καλά. Πόσο μάλλον τη στιγμή που περιέχει και ένα από τα πιο βαρετά boss fights που θα συναντήσει κανείς σε τίτλο action-adventure. Συνεχίζοντας μετά το συγκεκριμένο boss fight, έρχεται η ώρα για την είσοδο στην πρώτη πίστα για κάθε ένα από τα franchises που θα επιλεγούν στο ξεκίνημα. Η πίστες τους, όπως και οι μουσικές τους, δείχνουν να αποτελούν αναπαραστάσεις σκηνικών από τις πραγματικές ταινίες και σειρές των χαρακτήρων, πάντα με το ύφος που προς το παρόν απλά προσπαθεί να εδραιώσει το Funko Fusion ως το πρώτο videogame της φίρμας του. Μόνο που αυτό το ύφος φαίνεται έκδηλα πως κλέβει ότι μπορεί από τα LEGO games σε μεγάλο βαθμό, χωρίς όμως να επιτυγχάνει τον σκοπό του να δώσει μια άλλη μορφή “ζωής” στα Pop. Στην πραγματικότητα, λίγες μόνο ώρες παιχνιδιού αρκούν για να κάνουν τις ουσιαστικά άψυχες φιγούρες που κοσμούν εκατομμύρια ράφια – βιβλιοθήκες – γραφεία σε ολόκληρο τον κόσμο, να φανούν ακόμα πιο άψυχες.



Κάθε πίστα έχει διάφορους στόχους και ποικίλες προκλήσεις υπό τη μορφή puzzles, άλλοτε ζητώντας την εξονυχιστική εξερεύνηση του εκάστοτε χώρου και άλλοτε ούσες όσο το δυνατόν πιο βαρετές και επαναλαμβανόμενες γίνεται. Συνήθως ζητούν την εύρεση ενός ή περισσότερων αντικειμένων και στη συνέχεια τη χρήση τους σε ένα εντελώς διαφορετικό σημείο της πίστας, ούτως ώστε να ξεκλειδώσει κομμάτι της που μέχρι πρότινος δεν ήταν διαθέσιμο. Στο μεσοδιάστημα παίζουν μάχες στις οποίες μπορεί είτε να χρησιμοποιηθούν melee μέσα, είτε όπλα για shooting που ποικίλουν ανάλογα με τον χαρακτήρα που χρησιμοποιείται, όμως όχι σε κλίμακα που θα περίμενε κάποιος που θα ‘χε τα LEGO games κατά νου. Οι μάχες ποτέ δεν είναι δύσκολες, όσοι εχθροί κι αν παραμονεύουν σε κάθε σημείο, όμως ακόμα και σε περίπτωση ήττας μπορούν να επιστρατευτούν άλλοι χαρακτήρες της ίδιας σειράς. Εάν δεν υπάρξει ήττα σε μάχη, η εναλλαγή χαρακτήρων γίνεται με την εύρεση κουτιών Pop που υπάρχουν σε συγκεκριμένα σημεία στις πίστες, γεγονός σίγουρα χειρότερο από τη δυνατότητα εναλλαγής τους ανά πάσα στιγμή. Όσο για τις στιγμές εξερεύνησης, το Funko Fusion αποτυγχάνει και στη δημιουργία ευφάνταστων σκηνικών που θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον, περιέχοντας κόσμους που φαίνονται ιδιαίτερα περιορισμένοι (και σε φαντασία και σε χώρο για ελευθερία κινήσεων), δίνοντας υπερβολικά πολύ βάρος στη δυνατότητα καταστροφής κάθε αντικειμένου που υπάρχει οπουδήποτε. Το τελευταίο είναι ακόμα μια κλεφτή ματιά στις κινήσεις της Traveller’s Tales, που γεμίζει τις πίστες με αντικείμενα που σπάνε, προσφέροντας credits για αγορές – ξεκλειδώματα, όμως στην προκειμένη περίπτωση η δραστηριότητα αυτή βγάζει το αίσθημα της αγγαρείας περισσότερο από ποτέ.



Οι ιστορίες κάθε σειράς χαρακτήρων είναι εμπνευσμένες από τα αντίστοιχα κινηματογραφικά ή τηλεοπτικά franchises, μα είναι εμφανώς φτωχότερες και συνοπτικότερες, προσπαθώντας να αποδώσουν χιούμορ ή άλλα αισθήματα όπως έκπληξη και συγκίνηση δίχως παλμό. Οι χαρακτήρες από μόνοι τους μοιάζουν με αβοήθητα ανθρωπάκια που παράγουν άναρθρα επιφωνήματα και τα όποια tasks που τα απασχολούν δε συνεισφέρουν καθόλου στο lore, με αποτέλεσμα κάθε δραστηριότητα να χάνει την ουσία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Η όλη εκτέλεση της ιδέας του παιχνιδιού μοιάζει να μη λαμβάνει καν υπόψη όλα όσα κάνουν αυτού του είδους τις κυκλοφορίες διασκεδαστικές, με έστω και τη στοιχειώδη “ψυχή” οφθαλμοφανώς απούσα και η κατάληξη είναι να αποτελεί διασκέδαση μόνο για όσους αρέσκονται στο να ολοκληρώνουν προκλήσεις για trophies ή achievements δίχως την αντιμετώπιση δυσκολίας. Το σύνολο γίνεται ακόμα χειρότερο αν συνυπολογιστούν τα τεχνικά προβλήματα που συναντώνται, είτε αυτά είναι frame drops έστω και αν ένας χαρακτήρας ξεκινήσει να τρέχει, είτε εντοπίζονται σε bugs και glitches που φτάνουν στο σημείο να “κλειδώνουν” χαρακτήρες σε σημεία της πίστας, με μοναδική διαφυγή την επανεκκίνηση από το πιο πρόσφατο checkpoint – κάτι που μπορεί να πάει την πρόοδο μέχρι και μισή ώρα πίσω, χρόνος πραγματικά υπολογίσιμος από τη στιγμή που υφίστανται όλα όσα προαναφέρθηκαν.



Η ανακοίνωση του Funko Fusion ήρθε ως έκπληξη στους fans και τους συλλέκτες των Funko Pop, όμως η κυκλοφορία του φέρνει έναν κάτω του μετρίου κλώνο των LEGO games που φαίνεται να μην σέβεται το κοινό στο οποίο απευθύνεται. Με μοναδικό πόλο έλξης τα licenses που, εκτός των όσων σημειώθηκαν νωρίτερα, συμπεριλαμβάνουν τα Back to the Future, Battlestar Gallactica, Five Nights at Freddy’s, Jaws, M3GAN, The Mummy, Shaun of the Dead και The Walking Dead, ο τίτλος είναι όσο άψυχος όσο και οι συλλεκτικές φιγούρες στα μάτια όσων δεν μπήκαν ποτέ στο τρυπάκι να συλλέξουν τέτοιου είδους memorabilia. Οι τεχνικές του παρατυπίες είναι εριστικές, αλλά μακριά από το να αποτελέσουν το μεγαλύτερο πρόβλημα του παιχνιδιού. Όσο για το μέλλον, η λογική λέει πως θα υπάρξει κι άλλη εμφάνιση των δημιουργιών της Funko σε κονσόλες και PC. Αν όμως επαναληφθούν τα παραπάνω, τότε θα μιλάμε για τη μεγαλύτερη ταφόπλακα τιτανοτεράστιου εμπορικού brand κατά το πέρασμά του από το μέσο των videogames. 

3

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Licenses από διάφορα αγαπημένα franchises, κινηματογραφικά και τηλεοπτικά
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Η χειρότερη πιθανή απομίμηση των βιντεοπαιχνιδιών LEGO
  • Άψυχη μεταφορά των Funko Pop στο μέσο των videogames
  • Ίδιες δραστηριότητες και ίδια puzzles κατ’ επανάληψη, δίχως φαντασία κι ενδιαφέρον
  • Σημαντικά τεχνικά προβλήματα και glitches που αναγκάζουν σε επανεκκίνηση από το πιο πρόσφατο checkpoint
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*