Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Contra: Operation Galuga Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    WayForward

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Konami

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    12+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Δεν υπάρχει πολύς κόσμος που δεν έχει παίξει τίτλο της σειράς Contra και η νεότερη προσθήκη Contra: Operation Galuga ίσως και να χτυπήσει ευαίσθητες χορδές. Έχουν περάσει αρκετές δεκαετίες από την πρώτη εμφάνιση της σειράς και η Konami επαναφέρει το franchise με τον ίδιο γρήγορο ρυθμό και την ασταμάτητη δράση. Η WayForward έκανε μια προσπάθεια να το προσαρμόσει στα σημερινά δεδομένα, μιας και έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα από τα πρώτα βήματα των τίτλων Contra μέχρι και σήμερα και δεν αρκεί απλά να δημιουργηθεί ένα δύσκολο side scroller.



Η ιστορία θέλει τους παίκτες να αναλαμβάνουν και πάλι το ρόλο των Bill και Lance στην προσπάθειά τους να εξερευνήσουν τα μυστήρια που λαμβάνουν χώρα στο νησί Galuga. Δεν περιμένουμε, δε, και τίποτα τρομερό από θέμα ιστορίας, αφού ποτέ δεν χαρακτήριζε και τη σειρά. Το gameplay βασίζεται αρχικά σε απλοϊκούς μηχανισμούς, με κυρίαρχο το διπλό άλμα. Μετά από τα πρώτα λεπτά γνωριμίας, αυτός ο μηχανισμός συνδυάζεται με τις βολές από τα διάφορα όπλα και ολοκληρώνει το παζλ της… χορογραφίας.



Τα πιο γνωστά όπλα της σειράς επιστρέφουν κι εδώ και αναβαθμίζονται και μπορούν να συνδυαστούν με κάποια άλλα για πιο ισχυρές επιθέσεις, αλλά και επιθέσεις που αποκτούν σύνθετα χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, μπορείτε να συνδυάσετε ένα laser με ένα φλογοβόλο και να δημιουργήσετε κάτι δικό σας ξεχωριστό και μοναδικό. Κάθε φορά μπορείτε να κινείστε με ένα όπλο στα χέρια, οπότε υπάρχει πάντα και το challenge του πιο από αυτά που βρίσκετε κρατάτε για τη συνέχεια της ιστορίας. Για άλλη μια φορά, το παιχνίδι σάς αφήνει έκθετο στα πυρά των αντιπάλων που πρέπει να αποφεύγετε, τη στιγμή που προσπαθείτε παράλληλα να τους εξοντώσετε.



Οι όποιες αναβαθμίσεις γίνονται μέσα από ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που έχει το game και σας εξασφαλίζει και διάφορα perks, αρκεί να ξοδέψετε τα credits που θα συγκεντρώσετε στη διάρκεια των αποστολών σας. Όσο μεγαλύτερο το επίπεδο δυσκολίας, τόσο περισσότερα και τα credits που θα συγκεντρώνετε.  Αλλά όσο καλύτερα εκμεταλλευτείτε και τα credits αυτά, τόσο πιο εύκολη θα κάνετε τη ζωή σας. Υπάρχουν perks που σας βοηθούν να αναβαθμίζετε άμεσα τα όπλα ή και να ενισχύετε την άμυνά σας για να αντέχετε περισσότερα χτυπήματα. Όλα, όμως, είναι θέμα επιλογής.



Όποιος έχει παίξει παιχνίδια της σειράς ξέρει πως θα έρθει αντιμέτωπος αρκετές φορές με το θάνατο του χαρακτήρα του και το Contra: Operation Galuga δεν διαφέρει. Σε σημεία οι μάχες αποδεικνύονται ιδιαίτερα διασκεδαστικές, αλλά υπάρχουν και σημεία που είναι πραγματικά εκνευριστικά δύσκολα. Αν θέλετε να διασκεδάσετε (λέμε τώρα…) και με κάτι πέραν του κλασικού story mode, υπάρχει και το Arcade Mode, όπου απλά προσπαθείτε να συγκεντρώσετε το μεγαλύτερο σκορ και να μαζέψετε τα περισσότερα credits.



Το συνολικό οπτικό αποτέλεσμα, αν και προσπαθεί να θυμίσει κάτι από το παρελθόν, μοιάζει σαν ένας αχταρμάς πραγμάτων που αποδεικνύει τη σύγχυση των δημιουργών που ήθελαν να φέρουν κάτι παλιό στο σήμερα, αλλά επέλεξαν έναν μέτριο τρόπο. Στα γραφικά οι χαρακτήρες μοιάζουν σαν από πλαστελίνη και γενικά δεν θα σας ικανοποιήσει αυτό το κομμάτι καθόλου. Το παιχνίδι θυμίζει μεν τα παλιά καλά Contra, αλλά ήθελε σαφώς διαφορετική υλοποίηση για να θεωρηθεί πετυχημένη η επιστροφή. Το Contra: Operation Galuga απευθύνεται κυρίως στους λάτρεις της σειράς. Για τους υπολοίπους, απλά σημειώνουμε το ρίσκο. 

6.5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Δίνει την κλασική αίσθηση των παλιών
  • Upgrades που αλλάζουν το gameplay
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Το art style χαλάει τον όποιο χαρακτήρα πάει να "χτίσει"
  • Συνολικά αναχρονιστική ατμόσφαιρα
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
2 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • LORDSNAKE
    • Θεωρώ ότι ήσουν υπερβολικά αυστηρός με ένα τόσο ιστορικό franchise όπως είναι το Contra....
      Το Game το αγόρασα σε Retail μορφή για PS5 Day One.
      Όντας Gamer που μεγάλωσε με τέτοια Games στα 90.s, δεν είδα κάπου αυτό που περιγράφεις ως (αχταρμά).

      Νομίζω ότι επικεντρώθηκες λανθασμένα στο δέντρο, και έχασες το νόημα που είναι το δάσος στο Review σου!!

      • nkav64
      • Μην βαράτε τον αγαπητό συνάδελφο, πρώτο του review κιόλας. Για να το κάνουμε και πιο ενδιαφέρον, ας βαλουμε και ένα challenge. Όποιος αισθάνεται πως μπορεί να γράφει καλύτερες κριτικές, ευπρόσδεκτος στη συντακτική μας ομάδα.

*