Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

The World Ends With You: Final Remix Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Square Enix

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Nintendo

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    12+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Ένα από τα καλύτερα JRPG του Nintendo DS επιστρέφει, αυτή τη φορά στο Nintendo Switch. Διαβάστε την κριτική μας για το The World Ends With You: Final Remix.

To The World Ends With You (TWEWY) αποτελεί ένα από τα κρυφά διαμάντια του Nintendo DS, που συνδύαζε τα καινοτόμα touch controls, για την τότε εποχή, με μια σκοτεινή ιστορία και ένα γραφικό περιβάλλον βγαλμένο από anime. Πάνε 10 χρόνια από αυτήν τη σημαντική κυκλοφορία και στο ενδιάμεσο είχαμε μια επανακυκλοφορία και μια guest εμφάνιση των χαρακτήρων στο Kingdom Hearts: Dream Drop Distance. Εν έτει 2018 το παιχνίδι κάνει ακόμα μια εμφάνιση, αυτήν τη φορά στο Nintendo Switch, με τον υπότιτλο Final Remix. Η ιστορία παραμένει η ίδια. Ο πρωταγωνιστής Neku ξυπνάει στη πυκνοκατοικημένη Shibuya έχοντας χάσει τη μνήμη του. Δεν περνάει αρκετή ώρα πριν του επιτεθούν κάποια περίεργα πλάσματα με την ονομασία Noise. Για καλή του τύχη, ένα κορίτσι με όνομα Shiki πραγματοποιεί ένα pact μαζί του, ώστε να καταφέρουν να αντιμετωπίσουν τους εχθρούς. Από τη μεριά του ο Neku δεν αποτελεί και υπόδειγμα συμπεριφοράς, αφού ο χαρακτήρας του είναι κλειστός και απομακρυσμένος από τους άλλους ανθρώπους, κάτι που δείχνει η ψυχρή συμπεριφορά του προς την Shiki.




Οι δύο χαρακτήρες είναι στην ουσία εγκλωβισμένοι σε ένα παιχνίδι όπου όλοι οι συμμετέχοντες προσπαθούν να επιβιώσουν για επτά ημέρες, ώστε να μπορέσουν να αποδράσουν από αυτό. Η διαφορά με τις δύο πρώτες εκδόσεις, είναι πως στο Final Remix υπάρχει ακόμα ένα κεφάλαιο, που συνεχίζει την ιστορία του παιχνιδιού. Δυστυχώς, όμως, δεν καταφέρνει να δώσει τις απαντήσεις που περιμέναμε. Αντιθέτως, καταφέρνει να γεμίσει τον παίκτη με περισσότερα ερωτήματα από πριν. Οπτικά το παιχνίδι δείχνει καλύτερο από κάθε φορά. Αυτό δεν περιορίζεται μόνο στην ποιότητα των γραφικών, όπου τα sprites είναι πιο καλογυαλισμένα και στρογγυλεμένα από κάθε άλλη φορά, αλλά εκτείνεται και στην πιστή απεικόνιση της Shibuya. Τα πιο γνωστά μέρη, όπως η τεράστια διάβαση και το άγαλμα του Hachiko, έχουν μεταφερθεί τέλεια στον κόσμο του TWEWY.



Επιπλέον, στη μουσική, ενώ θα μπορούσε να γίνει μια πρόχειρη δουλειά, που όλη η μουσική θα μεταφερόταν όπως ήταν, έχουμε remix σε όλα τα κομμάτια. Αυτό ισχύει παντού, ανεξάρτητα από το αν μιλάμε για τη μουσική στη μάχη ή το αρχικό μενού, στο οποίο ο παίκτης δεν θα περάσει πάνω από πέντε λεπτά. Το soundtrack δεν παύει για κανένα λόγο να αποτελεί ό,τι πιο χορευτικό έχει ακούσει ο παίκτης σε ένα JRPG. Οι μάχες του παιχνιδιού απέχουν πολύ από τα random encounters, αφού ο παίκτης επιλέγει στην ουσία ποιον θα αντιμετωπίσει σε μια ειδική οθόνη. Είναι δυνατό να περιπλανιέται κάποιος στην Shibuya, χωρίς να πάρει μέρος σε καμία μάχη και να πηγαίνει από boss fight σε boss fight. Αυτό όμως δεν είναι κάτι που βγαίνει απαραίτητα σε καλό, ειδικά σε θέματα levelling. Ωστόσο οι επιλογές που υπάρχουν το κάνουν αρκετά πιο σύνθετο και συνάμα μεγαλύτερες ανταμοιβές. Από τις πιο απλές επιλογές είναι αυτή της δυσκολίας, που προσφέρει μεγαλύτερες ποσότητες experience, ανάλογα με το ύψος της. Γενικά, κάνοντας το παιχνίδι πιο δύσκολο ο παίκτης έχει πολύ μεγαλύτερες επιβραβεύσεις. Υπάρχει ακόμα και η δυνατότητα να κατεβάσει κάποιος το επίπεδο του Neku, κάτι που ενισχύει ακόμα περισσότερο τα item drops. Έτσι υπάρχει η δυνατότητα οι εχθροί να ρίξουν ακόμα και pins.



Τα pins αποτελούν τον εξοπλισμό σας, όσον αφορά στις μάχες, και είναι ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσετε τα noises. Στην ουσία δίνουν στο Neku ψυχικές δυνάμεις και η χρήση τους διαφέρει ανάλογα με τον τύπο. Το αρνητικό είναι πως, κατά τη διάρκεια μιας μάχης, ο παίκτης δεν έχει πρόσβαση στα controls ώστε να δει τις οδηγίες χρήσης του κάθε pin, ενώ κάποιες λεπτομέρειες, όπως η προτεραιότητα χρήσης δύο pin που έχουν ίδιο χειρισμό, δεν αναφέρονται πουθενά. Το παιχνίδι είναι σχεδιασμένο να δουλεύει με touch controls από την πρώτη του έκδοση. Εδώ είναι που πέφτει και η πρώτη μεγάλη βόμβα, αφού τίποτα δεν ξεπερνάει την ακρίβεια της γραφίδας. Ωστόσο στο Final Remix έχουν γίνει αρκετές αλλαγές που το κάνουν αρκετά εύκολο με τα δάκτυλα και η χρήση του παρτενέρ δεν απαιτεί την παρατήρηση μιας δεύτερης οθόνης και τη χρήση των πλήκτρων, αλλά περισσότερα touch controls, που το κάνουν ακόμα πιο εύχρηστο. Η μόνη αδυναμία σε αυτά είναι η μετακίνηση του χαρακτήρα, που μπορεί να καταλήξει σε χρήση κάποιου pin. Αυτό είναι και το μοναδικό πρόβλημα που υπάρχει σε αυτό το σύστημα χειρισμού και φαίνεται να διορθώνεται στο TV mode.



Η χρήση πλήκτρων είναι κάτι που δεν υπάρχει στο handheld mode, αλλά σε TV mode αποτελεί το βασικό συστατικό. Καταρχάς, παίζεται με ένα Joy-Con, που λειτουργεί σαν κέρσορας στην οθόνη με τρία πλήκτρα να έχουν βασική χρήση. Ένα από αυτά υπάρχει αποκλειστικά για να κεντράρει τον κέρσορα και το δεύτερο κινεί τον Neku. Τα προβλήματα έρχονται στο τρίτο, που έχει να κάνει με τη χρήση των pins. Σε πολλά από αυτά είναι λειτουργικό, αλλά η πλειοψηφία κάνει τον παίκτη να κουνάει ένα Joy-Con χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα.



Η επιστροφή του The World Ends With You, αυτήν τη φορά στο Nintendo Switch, βρίσκει τον τίτλο να έχει δώσει τον καλύτερό του εαυτό στον τεχνικό τομέα. Στο θέμα του gameplay παραμένει βαθύ και τα touch controls του handheld mode το κολακεύουν αρκετά. Από την άλλη, σε TV mode τα motion controls αποτυγχάνουν τελείως στο θέμα της πρακτικότητας και ο παίκτης δεν μπορεί να προσαρμοστεί με κανένα τρόπο σε αυτά. Τέλος, η νέα προσθήκη στο κομμάτι της ιστορίας το μόνο που καταφέρνει είναι να θέσει περισσότερα ερωτήματα και να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο τη δίψα για κάποιο sequel. 

8

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Βελτιωμένος τεχνικός τομέας
  • Προσθήκες στην ιστορία
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Απαράδεκτο TV mode
  • Η προσθήκες στην ιστορία μπερδεύουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*