Το The Grand Caiman DLC είναι το έκτο κατά σειρά για το Shadow Of The Tomb Raider και το προτελευταίο από εκείνα που υποσχέθηκε η Square Enix από τότε που ανακοίνωσε τα πλάνα της για συμπληρωματικό περιεχόμενο και για το Season Pass. Όπως σε κάθε άλλο DLC του παιχνιδιού μέχρι τώρα, το The Grand Caiman υπόσχεται μια νέα εμφάνιση, ένα ακόμη skill και ένα νέο όπλο. Με το Reptile Hide Outift η Lara εξασφαλίζει περισσότερα XP από stealth kills αλλά και μεγαλύτερη προστασία από σφαίρες και βέλη των αντιπάλων. Η ικανότητα Volcano καθιστά δυνατή τη δημιουργία εμπρηστικών φυσιγγίων για shotgun, ενώ το Whispering Scourge είναι νέο, πιο αθόρυβο shotgun με δυνατότητα για πολύ μεγάλη ζημιά.
Όλα αυτά έρχονται, λίγο πολύ, στο τέλος ως συνήθως. Επίσης ως συνήθως προσφέρουν ευκολίες που θα ήταν ό,τι πρέπει για το DLC που απομένει, παράδοση κάπως περίεργη για όλη αυτήν την ομάδα από DLC, ειδικά σε συνδυασμό με το γεγονός πως, για αρκετούς παίκτες, όλο το επιπλέον περιεχόμενο έρχεται στα χέρια τους μετά την ολοκλήρωση του βασικού παιχνιδιού. Άρα καθετί νέο φαίνεται χρήσιμο ξανά σε όποια αποστολή έχει μείνει εδώ κι εκεί και στο… επόμενο πάντα DLC. Σε αυτές τις περιπτώσεις τουλάχιστον. Ωστόσο, αυτήν τη φορά σπάει μια παράδοση που έχτισαν τα προηγούμενα επεισόδια. Σε αντίθεση με εκείνα το The Grand Caiman DLC λαμβάνει χώρα μετά το τέλος του κανονικού παιχνιδιού, οπότε ό,τι προλαβαίνει να απεικονίσει δεν φαίνεται τελείως παράλογο σε όποιον έχει τελειώσει το βασικό κορμό του παιχνιδιού. Από την άλλη, βέβαια, το συγκεκριμένο story DLC έχει ακόμη λιγότερο… story, πράγμα που αποτελεί από μόνο του κατόρθωμα αφού όλο το story DLC μόνο κατ’ ευφημισμόν είναι τέτοιο, αλλά καταφέρνει να είναι και το συντομότερο μέχρι τώρα επεισόδιο, παρά το γεγονός πως και όλα τα υπόλοιπα κρατούν μία με μιάμιση ώρα συνήθως.
Πάντως το ίδιο το περιεχόμενο είναι καλοφτιαγμένο. Η Lara επιστρέφει στον San Juan, που το άφησε πνιγμένο στη λάσπη την τελευταία φορά που το είδε, κι έτσι το βρίσκει και τώρα. Οι κάτοικοι προσπαθούν να αναδιοργανωθούν, να αναστηλώσουν την πόλη τους. Οι συνεχείς σεισμοί εμποδίζουν αυτήν τους την προσπάθεια. Λίγη μυθολογία αργότερα και η Lara μαθαίνει ότι πρέπει να βρει ένα ακόμη κειμήλιο. Η διαδρομή προς αυτό είναι το πρώτο μέρος της εμπειρίας και πρόκειται για καλό άνοιγμα, αφού βρισκόμαστε πάλι στις οροφές που θυμόμαστε από πολύ πιο έντονο μέρος της ιστορίας. Η πρόκληση της διαδρομής δεν είναι ιδιαίτερη βέβαια. Το κυρίως πιάτο έρχεται μετά την εξασφάλιση του κειμηλίου από τα χέρια των πρακτόρων της οργάνωσης Trinity, με την επιστροφή του στη φυσική του θέση. Έτσι υποτίθεται ότι θα ικανοποιηθεί ο θεός που του έχει αδυναμία και θα σταματήσουν οι σεισμοί. Όλα αυτά σημαίνουν επίσκεψη σε νέο τύμβο στη μέση του οποίου βρίσκουμε ένα άγαλμα που υποχωρεί με το που φτάνουμε. Στόχος είναι η ανύψωσή του για να καταφέρουμε να φτάσουμε στο σημείο που πρέπει. Η ίδια η διαδικασία δεν είναι περίπλοκη. Ωστόσο με διαφόρους διακόπτες να επανέρχονται στη θέση τους ύστερα από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, χρειάζεται σβελτάδα κι αποτελεσματικότητα σε κάθε στάδιο της διαδικασίας αυτής για να επιτευχθεί ο στόχος. Η προσέγγιση αυτή δεν είναι νέα, ούτε στο βασικό παιχνίδι, ούτε και στο DLC εδώ που τα λέμε, είναι όμως καλοδουλεμένη. Ως προς αυτό σπάνια χωρά παράπονο από τα challenge tombs στο Shadow Of The Tomb Raider, παρότι, γενικά, το επίπεδο δυσκολίας τους παραμένει σταθερά λογικό τις περισσότερες φορές.
Υπό αυτήν την έννοια το The Grand Caiman DLC είναι προβλέψιμο, ευχάριστο και αδιάφορο ταυτόχρονα. Όπως και τις προηγούμενες φορές, το περιτύλιγμα που επιβάλλεται προκειμένου να ξεχάσουμε ότι κάθε φορά παίρνουμε κι από ένα νέο challenge tomb αλλά όχι κάτι παραπέρα είναι πάντα ισχνό. Και στην προκειμένη ισχνότερο από κάθε άλλη φορά. Ας όψεται που η θεότητα που θέλουμε να καλμάρουμε έχει αδυναμία στα καβούρια.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity