Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Riders Republic Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Ubisoft

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Ubisoft

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    12+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Ναι, το Riders Republic είναι από τις εκπλήξεις του 2021. Διαβάστε το γιατί στο αναλυτικό μας review.

Κάπου μέσα στα βουνά της αμερικανικής ηπείρου, βρίσκεται σχεδόν ξεχασμένη, μία ομάδα ανθρώπων που έχει έναν κοινό εθισμό. Την αδρεναλίνη που προσφέρουν τα extreme sports. Ποια είναι αυτά; Όλα όσα σου κόβουν την ανάσα και δεν θα τα έκανε κανείς μας στην πραγματική ζωή, τουλάχιστον όχι εύκολα. Αυτή η ομάδα λοιπόν, σε κανονικές συνθήκες θα ήταν σε καθημερινή βάση στο νοσοκομείο. Έτσι και εμείς καλούμαστε να ανέβουμε σε οτιδήποτε έχει ρόδες, πετάει, ή τσουλάει επάνω στο χιόνι και να γίνουμε ένα μαζί τους. Μέσα από ένα τρομερά φτωχό μενού διαμόρφωσης του χαρακτήρα μας, ξεκινάμε με μία σύντομη εισαγωγή για το τι θα ζήσουμε μέσα στο Riders Republic.




Αρχικά μην τρομάξετε από το πόσα ποδήλατα θα δείτε να ανεβαίνουν ανηφόρες σε βουνά και σε δρόμους, ή κάποιον να περνάει ξυστά από δίπλα σας και να συνεχίζει την βουτιά του στο κενό κάνοντας sky diving και μην αναρωτηθείτε γιατί ένα όχημα snow mobile κάνει διπλή περιστροφή στον αέρα και μετά ο αναβάτης του καταλήγει να κατεβαίνει την πλαγιά με πέδιλα του σκι. Αυτό το mix των επικίνδυνων δραστηριοτήτων, λαμβάνει χώρα σε έναν εξαιρετικά ανοιχτό κόσμο, η Ubisoft τα πάει εξαιρετικά σε αυτό το κομμάτι που πέρα από το βασικό σκέλος της ιστορίας, έχουμε και το zen mode, το οποίο μας απομονώνει από την λαίλαπα της αδρεναλίνης και των «επικίνδυνων», όπως λέει και το όνομά του, μας ξεκουράζει και μας ηρεμεί μέχρι να έρθει η ώρα να μπούμε ξανά στα βαθιά. Στην συγκεκριμένη επιλογή παιχνιδιού, δεν έχουμε  κανένα progress και κανένα τρόπαιο. Ρεαλισμός δεν υπάρχει και στην θέση του μπαίνει το δυτικό χιούμορ των Αμερικανών δημοσιογράφων και διοργανωτών που μας κάνουν την εισαγωγή σε αυτόν το κόσμο. Μετά από μία τεράστια ξενάγηση, που ειλικρινά ήταν στα όρια του να σπάσουν τα νεύρα μας, το παιχνίδι μας βάζει στα.. πέδιλα ενός πολύ κλειστού tutorial και μας αναγκάζει να μπούμε σε αγώνες για να το μάθουμε, πράγμα που το κάνει αχρείαστο καθώς στο γενικό στήσιμό του, το Riders Republic είναι αρκετά απλό.



Υπάρχουν πολλοί αγώνες και εννοούμε σε ποικιλία και είδος. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στο τι θα παίξουμε για να ανέβουμε επίπεδο, γιατί υπάρχουν ένα σωρό δραστηριότητες που μπορούμε να πάρουμε μέρος και να ακολουθούμε μόνο αυτές, αλλά θα είναι άδικο για τις άλλες, καθώς το να κατεβαίνεις μια πλαγιά με χιόνι, η ταχύτητα σου κόβει κυριολεκτικά την ανάσα. Η πρόοδος στο παιχνίδι είναι απλή. Οι συμμετοχές είναι αυτές που μας ανεβάζουν και όχι απαραίτητα οι νίκες μας. Πάμε να δούμε αυτό το σημείο λίγο πιο αναλυτικά.  Υπάρχουν τα αστεράκια και η πρόοδος . Στους αγώνες που θα κάνουμε με το ποδήλατο, σκοπός είναι να βγούμε πρώτοι. Mετά έχουμε τους αγώνες που απαιτούν επιδεξιότητα. Mπορεί να είναι με ποδήλατο ή απλά να κάνουμε σκι. Βέβαια το απλά είναι μια κουβέντα, αλλά το να κάνουμε διπλή εναέρια κωλοτούμπα , στρίβοντας την μέση μας και να μείνουμε στο τέλος όρθιοι, είναι μεγάλη πρόκληση, όμως θα γεμίσει το σακουλάκι των πόντων μας και αυτό θα μας ανεβάσει πιο γρήγορα.



Το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος, όπου ήταν και αυτό που διασκεδάσαμε περισσότερο παίζοντάς το. Είναι τα αθλήματα που δεν πρέπει να πατάμε στην γη. Πετάμε στα σύννεφα κυριολεκτικά. Ερχόμαστε σας άλλος Ίκαρος και φορώντας την στολή με τα φτερά, ή το pack με τους πυραύλους στην πλάτη μας, ίσως να έχουμε και το τέλος του, αλλά μέχρι εκείνο το σημείο θα πρέπει να κερδίσουμε πόντους, πετώντας όσο πιο κοντά στο έδαφος γίνεται  ή να περάσουμε πρώτοι μέσα από μερικά δύσκολα checkpoints και όλα τα παραπάνω με την συνοδεία σύγχρονης μουσικής, που ταιριάζει γάντι στο Riders Republic και τις δραστηριότητές μας,  για να μας κρατάει ζεστούς στο γεμάτο με χιόνι βουνό. Όσο ανεβαίνουμε σε επίπεδο, η επιβράβευσή μας είναι ένα καλύτερο ποδήλατο πλαγιάς, μεγαλύτερα φτερά, έναν νέο κράνος και γενικά καλύτερος εξοπλισμός. Μάλιστα, θα δούμε και μεγάλα ονόματα χορηγών μέσα, που πολλοί από αυτούς θα θέλουν να μας σπονσοράρουν, ανεβάζοντας έτσι και τα ποιότητα του εξοπλισμού που κερδίζουμε.



Ο κόσμος που θα μας απασχολήσει για όλη την διάρκεια των εκδηλώσεων και της παραμονής μας στο παιχνίδι, είναι προσβάσιμος από έναν τεράστιο χάρτη που μπορούμε να ταξιδέψουμε γρήγορα από σημείο σε σημείο, ξεκλειδώνοντας-κερδίζοντας μεγάλες διοργανώσεις. Ανοίγοντας το θα δούμε πολλά μικρά άσπρα σημαδάκια, τα οποία είναι, σε πραγματικό χρόνο, οι παίκτες που είναι εκείνη την ώρα μέσα και αυτό μας δίνει άτυπα την αίσθηση του μεγαλύτερου ανταγωνισμού. Στην αρχή δεν πιστεύαμε με τίποτα τον μεγάλο αριθμό που ήταν μαζί μας μέσα, αλλά καταλάβαμε σχεδόν αμέσως ότι πρόκειται για αντιπάλους A.I. που για κάποιο λόγο έχουν και πραγματικά ονόματα! Βέβαια μπορούμε να προσκαλέσουμε και φίλους μας να παίξουν μαζί μας σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Η δυσκολία είναι κάτι το οποίο εναλλάσσεται σε κάθε αγώνα και το πως θέλουμε να προσεγγίσουμε εμείς το κάθε παιχνίδι. Μπορεί για παράδειγμα να είμαστε καλοί στο ποδήλατο πλαγιάς και να ανεβάσουμε στο μέγιστο από τα τέσσερα επίπεδα την δυσκολία, πράγμα που θα μας δώσει στο τέλος έναν γενναίο αριθμό πόντων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε σε κανένα σημείο βέβαια, ότι μπορεί οι αντίπαλοί μας να μην είναι πραγματικοί παίκτες, αλλά είναι πολλοί ταλαντούχοι, οπότε πρέπει να γίνουμε εμείς καλύτεροι.



Το κορυφαίο είναι ότι δεν θα τους δούμε να μας πλησιάζουν στο τέλος όπως γίνεται σε όλα τα παιχνίδια τους είδους, ενώ θα τους δούμε να τρώνε τα μούτρα τους και να πατάνε την «επανάληψη» κατά την διάρκεια του παιχνιδιού μετά από ένα λάθος που τους στοίχισε μία καλή θέση. Παικτικά, το Riders Rebuplic είναι φοβερά διασκεδαστικό, ίσως μάλιστα το πιο διασκεδαστικό τα τελευταία χρόνια για παιχνίδι της Ubisoft, μετά το Immortals Fenyx Rising και σαν τίτλος που φέρει την ταυτότητα του arcade racing , αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη. Ο βασιλιάς στο είδος είναι ξεκάθαρα άλλος, αλλά το Riders Republic έχει την δεύτερη θέση στο τσεπάκι του και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον τρίτο. Ο χειρισμός δεν είναι καθόλου δύσκολος, είναι θέμα γρήγορης εκμάθησης και το χέρι μας μετά πάει μηχανικά στα κουμπιά, βέβαια το αν θα κυριαρχήσουμε έναντι των άλλων παικτών με τα πολύπλοκα κόλπα μας, έχει να κάνει με το πόσο καλά μπορούμε να προσαρμοστούμε στην πανέμορφη φύση που μας περιμένει, τις γεμάτο κίνδυνο πλαγιές και τις ιλιγγιώδεις ταχύτητες που πρέπει να αναπτύξουμε για να μπούμε καλά σε μια απότομη στροφή. Επαναλαμβάνουμε ξανά την αίσθηση που μας δίνει η ταχύτητα, καθώς όλα στηρίζονται επάνω της.



Μεγάλη σημασία έχει δοθεί σε λεπτομέρειες όπως η αίσθηση που αποκομίζουμε από την ταχύτητα, την αλλαγή του ήχου αν κινούμαστε στο χιόνι και ξαφνικά βρεθούμε σε χώμα με το ποδήλατό μας, ακούμε ακόμα και τον ήχο από τα χαλίκια που διώχνουμε μακριά πατώντας απότομα φρένο.  Όλα αυτά, μας εμπλέκουν ακόμα περισσότερο με τον κόσμο του Riders Republic και μας κάνουν ένα μαζί του ενώ σε συνδυασμό με τα 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο, απογειώνεται η εμπειρία μας. Φαινομενικά το παιχνίδι και ο τρόπος που παίζουμε, όσο απλός και να φαίνεται, δεν είναι. Είναι μεγάλο ζόρι αν είστε παίκτης που δεν επαναπαύεται εύκολα και θέλει την πρώτη θέση παντού. Αν είστε από αυτούς λοιπόν, θα πρέπει να κερδίζετε πόντους εμπειρίας από διάφορα αθλήματα και να μαζεύετε αστεράκια για να ξεκλειδώνετε συνέχεια τις μεγάλες διοργανώσεις. Σαν gameplay μας αφήνει με τον στόμα ανοιχτό στο πόσο βάθος έχει, καθώς μας προσφέρει μια ακόμα επιλογή που την αναφέραμε νωρίτερα, του «παίκτης εναντίων παίκτη». Ευτυχώς ο ρεαλισμός πάει περίπατο και σε αυτό το κομμάτι, καθώς το να προσπαθείς να πάρεις με 110 χιλιόμετρα μια στροφή στο ποδήλατό σου με στολή δεινοσαύρου, δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα, ωστόσο, είναι εφικτό καθώς η κάμερα προσαρμόζεται πλήρως στην τρέχουσα κατάσταση και μας βοηθάει να έχουμε τον έλεγχο.



Αν έχουμε κάποιο παράπονο από το παιχνίδι, είναι ότι ενώ όλα τα κάνει τέλεια, σε όλα τα στυλ παιχνιδιού, αφήνει τους αγώνες με τους πυραύλους στην πλάτη σαν αγγαρεία, που απλά περνάς μέσα από κύκλους, πατάς το νίτρο, μετά πάλι περνάς μέσα από τους κύκλους και κάποια στιγμή περιμένεις να φτάσεις στον τερματισμό. Κρίμα γιατί το συγκεκριμένο κομμάτι έχει την δυνατότητα να γίνει άκρως εντυπωσιακό. Ο λόγος αυτού είναι ξεκάθαρα ο ελλιπής σχεδιασμός του. Σαν μεγάλη κυκλοφορία , ενός μεγάλου studio όπως είναι η Ubisoft, δεν περιμέναμε να είναι αλάνθαστο. Υπήρξαν κάποια κολλήματα, σε φυσιολογικό βαθμό, αυτό δεν μας χάλασε την εμπειρία του παιχνιδιού, άσχετα αν κάποιες φορές το ποδήλατό μας ήταν μέσα στο έδαφος και εμείς τρέχαμε κανονικά στον αγώνα. Είχε και αυτό την χάρη του. Bugs υπήρχαν ελάχιστα και στον βαθμό της ανοχής, που πολλά βελτιώθηκαν μετά από μια ενημέρωση που κυκλοφόρησε η εταιρεία.



Το Riders Republic δοκιμάστηκε για τις ανάγκες του review, σε Xbox Series X. Συνολικά πρόκειται για έναν απίστευτα διασκεδαστικό τίτλο arcade, με έντονη δράση, τρομερά επίπεδα αδρεναλίνης, μεγάλο βάθος στους μηχανισμούς του και με μεγάλη ποικιλία στον τρόπο που παίζουμε. Ακόμα προσφέρεται και σαν τον προσωπικό σας Dj καθώς η μουσική του επιλέχτηκε πολύ προσεχτικά και εμπλουτίστηκε με πολλά σύγχρονα κομμάτια. Παρακαλούνται οι λάτρεις του είδους να το αγοράσουν αμέσως. 

9

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Βάθος στο gameplay
  • Ελευθερία στον τρόπο παιχνιδιού
  • Όμορφος και ρεαλιστικός κόσμος
  • Αναπάντεχα διασκεδαστικό
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Κάποια Bugs έβγαζαν μάτι
  • Ελλιπής σχεδιασμός σε ένα ενδιαφέρον σημείο του τίτλου
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*