Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Atomega Review

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Reflections

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Ubisoft

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    7+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
*
Το ATOMEGA αποτελεί μια έξυπνη ιδέα, σε μια εκκεντρική υλοποίηση. Πρόκειται για ένα arena FPS shooter όπου δεν υπάρχουν ομάδες, δεν υπάρχουν διαφορετικά modes και όπου, προφανώς, μόνος στόχος είναι η επιβίωση του ισχυρότερου. Βλέπετε, στο ATOMEGA ξεκινάμε στην εκάστοτε αρένα έχοντας το μέγεθος μιας φωτεινής μπάλας και όσο περνάει η ώρα και συγκεντρώνουμε MASS (μωβ κύβους απλωμένους στο επίπεδο), μεγαλώνουμε, ανεβαίνουμε αν θέλετε στην τροφική αλυσίδα και, φυσικά, ισχυροποιούμαστε. Όσο περνάνε τα στάδια της εξέλιξης θυμίζουμε δεινόσαυρο, γορίλα ενώ η μεγαλύτερη μορφή που μπορούμε να πάρουμε είναι το ανθρωποειδές OMEGA. Από εκεί και πέρα είμαστε όσο ισχυρότεροι μας επιτρέπει το παιχνίδι και φυσικά αρκετά ικανοί να επιτεθούμε στον οποιοδήποτε. Αν όμως μας σκοτώσουν, σε οποιαδήποτε μορφή και αν βρισκόμαστε, επιστρέφουμε στην αρχική μας, αυτήν της φωτεινής μπάλας, και ξεκινάμε εκ νέου.



Όπως προαναφέραμε, το damage που προκαλούμε στους αντιπάλους ανεβαίνει, αλλά όσο περνάει η ώρα εντός του ματς, τόσο δυσκολότερο είναι να συγκεντρώσουμε εκ νέου MASS για να φτάσουμε εκεί που ήμασταν. Οπότε ο θάνατός μας κοστίζει και περισσότερο όσο περνάει η ώρα. Δυστυχώς θέματα ισορροπίας κάνουν την εμφάνισή τους όσο οι παίκτες εξελίσσονται, μιας και όταν η διαφορά δύο παικτών φτάσει τα τρία είδη τότε ο ισχυρότερος χρειάζεται μόλις μία «γεμάτη» βολή για να σκοτώσει τον πιο αδύναμο. Προσπαθώντας να επιβιώσουμε στο ανταγωνιστικό περιβάλλον του ATOMEGA, η ιδανικότερη προσέγγιση φάνηκε πως θα ήταν οι πιο αδύναμοι παίκτες να συγκεντρώνουν τις επιθέσεις τους στον πιο δυνατό για να υπάρχει μια πιθανότητα επιβίωσης. Όμως, η δυσκολία εύρεσης του MASS κάνει το ρίσκο υψηλότερο, οπότε πολλές φορές εκεί που νομίζετε ότι επιτίθεστε με τους υπόλοιπους παίκτες για να βγάλετε από τη μέση τον πιο ισχυρό, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σας σκοτώσουν οι υπόλοιποι παίκτες της, τρόπον τινά, συμμαχίας, εν ονόματι του κόστους που φέρει το να ξεκινήσουν πάλι από την αρχή. Χωρίς να χαλάει εντελώς την εικόνα του τίτλου, αφού εν τέλει μιλάμε για ένα free-for-all arena shooter, η παραπάνω συμπεριφορά καταλήγει να αλλοιώνει τους σκοπούς του, αλλά και να περιορίζει κατά πολύ τη δράση.



Το ATOMEGA πάσχει πολύ δυστυχώς στο περιεχόμενό του. Περιέχει μόνο ένα mode και ένα χάρτη, γεγονός που δεν θα ενοχλούσε τόσο αν η έξυπνη ιδέα υλοποιούνταν με πιο πολλή ουσία. Ακόμα και αν σε τόσο μικρές παραγωγές τέτοιες ελλείψεις θα ήταν πταίσμα (ναι, PUBG σε σένα αναφερόμαστε) ο τίτλος αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα. Το matchmaking παρουσιάζει μεγάλη καθυστέρηση ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που δεν καταφέραμε να βρούμε κάποιο match να συμμετάσχουμε, μετατρέποντας έτσι την ενασχόληση με τον τίτλο πολύ λιγότερο διασκεδαστική διαδικασία από αυτήν που θα όφειλε να είναι. Σημειώστε δε ότι ο τίτλος κυκλοφόρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο και παρά το ότι ταλανιζόταν από τα ίδια προβλήματα, η Ubisoft Reflections δεν έχει διορθώσει ούτε την έλλειψη περιεχομένου, ούτε το αργό και σε σημεία αναποτελεσματικό matchmaking.



Μας άρεσε η αισθητική του ATOMEGA, που θυμίζει TRON, κλείνοντας το μάτι στα ‘80s γενικότερα με τους φωτισμούς νέον και τα όπλα laser που χρησιμοποιούνται από τους παίκτες. Επίσης οι απαιτήσεις του τίτλου είναι ελάχιστες, οπότε το σίγουρο είναι ότι όσοι παίκτες αποφασίσουν να το δοκιμάσουν δεν θα έχουν κάποιο πρόβλημα να παίξουν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά, από άποψης απόδοσης.



Εν τέλει το ATOMEGA είναι μάλλον καταδικασμένο να θυμίζει demo κάποιας από τις επόμενες δημιουργίες της ομάδας ανάπτυξης, παρά ολοκληρωμένο προϊόν. Και στην παραπάνω πρόταση δεν μπορεί να συμπεριληφθεί η χαμηλή τιμή αγοράς του ως ελαφρυντικό, ειδικότερα αν λάβουμε υπόψιν και το γεγονός ότι τόσο καιρό δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη ή βελτίωση ως προς το περιεχόμενό του. Το μεγαλύτερο κρίμα είναι ότι η αρχική ιδέα είναι σίγουρα ενδιαφέρουσα. 

5

ENTERNITY SCORE
ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ opencritic.com
ΘΕΤΙΚΑ
  • Ενδιαφέρουσα ιδέα
  • Αισθητική που θυμίζει παραγωγές ‘80s
ΑΡΝΗΤΙΚΑ
  • Προβληματικό matchmaking
  • Η υλοποίησή της έξυπνης κατά τα άλλα ιδέας δημιουργεί θέματα ισορροπίας
  • Μετά από λίγες ώρες ενασχόλησης είναι πιθανό να χαθεί εντελώς το ενδιαφέρον των παικτών
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*