Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Star Wars: Outlaws Hands On Preview

*
Αναμφίβολα, ένας από τους πολυαναμενόμενους τίτλους της χρονιάς είναι το Star Wars Outlaws της Ubisoft, ο οποίος διαφημίζεται ως το πρώτο open-world videogame το οποίο τοποθετείται στο αγαπημένο σύμπαν που γέννησε η φαντασία του George Lucas. Αν και ο ισχυρισμός αυτός είναι εν μέρει μόνο ακριβής, το βέβαιο είναι ότι πρόκειται για τον πρώτο αμιγώς action τίτλο με ανοιχτό κόσμο που λαμβάνει χώρα στον μακρινό γαλαξία, ενώ σε αντίθεση με τα περισσότερα παιχνίδια στα οποία πρωταγωνιστούν Jedi/Sith ή πιλότοι, στο SWO η πρωταγωνίστρια θα μπορούσε να θεωρηθεί συνάδελφος του διαβόητου και αγαπητού Han Solo. Με μία λέξη είναι ένα scoundrel.

Ενώ οι περισσότεροι ήρωες των παιχνιδιών Star Wars έχουν συνήθως μια συγκεκριμένη ιδεολογία και μάχονται για αυτή, η Κay Vess από τον πλανήτη Cantonica εμπιστεύεται μόνο τον εαυτό της και τον πιστό της Nix, ένα χαριτωμένο ζωάκι το οποίο την συνοδεύει και την βοηθά με διάφορους τρόπους στις περιπέτειές της.




Είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τον επερχόμενο τίτλο της Ubisoft Massive σε ένα ειδικό streaming preview event που διοργάνωσε η Ubisoft για τον Τύπο και οι εντυπώσεις μας ήταν σε γενικές γραμμές θετικές. Καταρχάς να μιλήσουμε για τα αρνητικά: προφανώς γνωρίζουμε ότι έχουμε να κάνουμε με μια preview version, όχι την τελική έκδοση, και έτσι δεν θα αναφερθούμε σε bug και glitch, τα οποία είναι αναμενόμενα.

Αν και, γενικά, η μηχανή γραφικών Snowdrop αποδίδει ικανοποιητικά το περιβάλλον κάθε πλανήτη, τα σκάφη και τους εξωτερικούς χώρους, σε ορισμένους τομείς το αποτέλεσμα δεν ήταν απαραίτητα εντυπωσιακό. Ωστόσο, θα πρέπει να περιμένουμε ως τον Αύγουστο για να βεβαιωθούμε ότι η απεικόνιση του κόσμου ή των κόσμων, αν θέλετε, του Star Wars: Outlaws και ακόμα περισσότερο εκείνη των χαρακτήρων ανταπεξέρχεται στο hype σχετικά με την πιο πρόσφατη έκδοση της μηχανής γραφικών Snowdrop. Ασφαλώς, δεν βοηθά και το γεγονός ότι η ανάλυση στο streaming event ήταν 1080P και όχι 2Κ ή 4Κ, οπότε αυτός είναι άλλος ένας τομέας για τον οποίο θα πρέπει να περιμένουμε ως το τέλος Αυγούστου προτού προβούμε σε ασφαλή συμπεράσματα.

Το θετικό είναι ότι αυτά τα ζητήματα δεν μας απασχόλησαν τόσο πολύ, καθώς το SWO μέσα σε 4 μόνο ώρες (3 στον πλανήτη Toshara και άλλη μία στον παγερό Kijimi) κατάφερε να μας κρατήσει το ενδιαφέρον και να μας κάνει να θέλουμε να δούμε περισσότερα. Η Kay, όπως είπαμε, δεν έχει τις υπερφυσικές δυνατότητες ενός Force user και πρέπει, άρα, να χρησιμοποιεί κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή της για να επιβιώσει σε έναν επικίνδυνο γαλαξία.

Πέρα από τον πολύτιμο Nix, τα μέσα αυτά συμπεριλαμβάνουν το σκάφος της, το blaster και τα skills τα οποία αποκτά στην πορεία. Όλα αυτά βρίσκονται στην ευχέρεια του παίκτη, όπως φαίνεται, οπότε το σκάφος και το blaster μπορούν να δεχθούν αναβαθμίσεις ή μετατροπές, ενώ τα skills που μπορεί να μάθει η Kay αποκτώνται αναζητώντας τον κατάλληλο εκπαιδευτή, πράγμα που είναι, κατά τα φαινόμενα, μια περιπέτεια από μόνη της. Ωστόσο, αυτό δεν είναι κάτι το οποίο συμπεριλαμβανόταν στο πλαίσιο του preview και έτσι δεν γνωρίζουμε ακόμα πόσο εύκολες ή δύσκολες είναι οι αποστολές αυτές και κατά πόσο τα skills που μαθαίνει η Kay είναι πραγματικά χρήσιμα.

Παρόλα αυτά, κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη για την πρωταγωνίστρια, η οποία έχει την τάση να μπλέκεται σε δύσκολες καταστάσεις. Το παιχνίδι τοποθετείται χρονικά μεταξύ των Episode V και VI, δηλαδή μεταξύ της μάχης του Hoth και του Endor, οπότε βρισκόμαστε στο απόγειο της σύγκρουσης μεταξύ των Επαναστατών και της Αυτοκρατορίας. Ωστόσο, εφόσον η Kay δεν έχει την προστασία καμίας από τις δύο αντιμαχόμενες παρατάξεις, αναγκαστικά κινείται στις σκιές και συνεργάζεται με συνδικάτα του οργανωμένου εγκλήματος, από το Hutt Cartel μέχρι την Crimson Dawn. Καθένας από τους τέσσερις διαθέσιμους οργανισμούς έχει το δικό του reputation system και η θέση της Kay σε αυτό θα αλλάζει συνεχώς, ανάλογα με τις αποστολές που αναλαμβάνει και τις επιλογές που κάνει κατά τη διάρκειά τους.

Αυτό που αλλάζει με το reputation, πέρα από τις διαθέσιμες ή μη αποστολές, είναι το επίπεδο φρούρησης: μια περιοχή στην οποία η πρόσβαση είναι περιορισμένη ανοίγει για την Kay αν την επισκεφθεί έχοντας καλή φήμη με το εκάστοτε faction, οπότε δεν χρειάζεται να χρησιμοποιεί συνεχώς stealth. Αντιθέτως αν το reputation μειωθεί, ο παίκτης αμέσως θα διαπιστώσει ότι δεν του επιτρέπεται η είσοδος σε περιοχές οι οποίες μπορεί προηγουμένως να ήταν ανοιχτές. Κατά τη διάρκεια του stealth, το περιβάλλον προσφέρει διάφορες ευκαιρίες για αντιπερισπασμούς, δολιοφθορές ή και πρόκληση εκρήξεων, πράξεις με τις οποίες η Kay μπορεί είτε να αποσυντονίσει ή να εξουδετερώσει φρουρούς ή/και συστήματα ασφαλείας.

Αν τα πράγματα δεν πάνε καλά και ειδοποιηθούν οι φρουροί, ενδεχομένως να εμφανιστούν ενισχύσεις και η αποστολή να γίνει δυσκολότερη. Στην ανάγκη, ο παίκτης μπορεί να «δανειστεί» όπλα από φρουρούς και να τα χρησιμοποιήσει για λίγο, ωστόσο αυτά δεν αντικαθιστούν ποτέ το αγαπημένο blaster της Kay, το οποίο με τις διαθέσιμες αναβαθμίσεις και μετατροπές γίνεται, θεωρητικά, εργαλείο πολλαπλών χρήσεων.

Για να το καταφέρει αυτό η πρωταγωνίστρια θα χρησιμοποιεί διάφορα υλικά που βρίσκει εδώ κι εκεί κατά τη διάρκεια των περιπλανήσεών της, οπότε εδώ κουμπώνει το σύστημα του crafting/customization για το οποίο, φυσικά, μένει να δούμε πόσο σημαντικό ρόλο θα παίζει στο gameplay. Οι αποστολές αναπόφευκτα σχετίζονται με… παράνομες δραστηριότητες, καθώς τα συνδικάτα δεν επιδίδονται μόνο στο λαθρεμπόριο, στον τζόγο, σε ληστείες κ.ο.κ. αλλά ανταγωνίζονται το ένα το άλλο με κάθε δυνατό τρόπο, δίνοντας την ευκαιρία στην Kay να αναλάβει καλοπληρωμένες διαρρήξεις, δολιοφθορές, αλλά και την δυνατότητα να αλλάξει πλευρά στη μέση μιας αποστολής, αν η αντιπροσφορά είναι συμφέρουσα.

Το δείγμα των αποστολών, βέβαια, ήταν μικρό και ο χρόνος μας με το Star Wars: Outlaws αρκετά σύντομος. Όπως φαίνεται ο κόσμος του παιχνιδιού πρέπει να είναι αρκετά μεγάλος και συμπεριλαμβάνει εμβληματικές τοποθεσίες, όπως ο πλανήτης Hoth και γνώριμα πρόσωπα, όπως ο γλοιώδης Jabba the Hutt, αλλά φυσικά και νέους πλανήτες και χαρακτήρες. Μένει να δούμε αν το τελικό αποτέλεσμα θα είναι τόσο υποσχόμενο όσο φάνηκε από το preview και το κατά πόσο το Outlaws θα αποφύγει τις κακοτοπιές στις οποίες τόσο συχνά πέφτει η σειρά Assassin’s Creed. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*