Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Dead Rising Deluxe Remaster Hands On Preview

*
Παίξαμε το Dead Rising Deluxe Remaster και αυτές είναι οι εντυπώσεις μας!

Η αναβίωση παλαιών τίτλων από την Capcom, αναμφίβολα αποτελεί τη συνταγή της επιτυχίας των τελευταίων ετών, με τη σειρά Resident Evil να διατηρείται στην επικαιρότητα. Πέρα από τα ύδατα του Resident Evil, η Capcom είναι εξίσου γνωστή και για την αγαπημένη σειρά τρόμου, Dead Rising που ωστόσο τέλειωσε άδοξα, μετά την απογοητευτική κυκλοφορία του Dead Rising 4. Ακόμα και μετά το πέρασμα των χρονών, η Capcom ρίχνεται στη δουλειά και προσφέρει μια δεύτερη ευκαιρία στο franchise,  μέσω του Dead Rising Deluxe Remaster που θα κυκλοφορήσει στις 19 Σεπτεμβρίου για PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S και PC. Το Enternity.gr είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τον τίτλο πριν την επίσημη κυκλοφορία και να μεταφέρει τις πρώτες εντυπώσεις από τις ανανεωμένες περιπέτειες του Frank West.




Το Dead Rising, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2006 για το Xbox 360. Πρωταγωνιστής είναι ο δημοσιογράφος Frank West, που ταξιδεύει στην πόλη Willamette του Colorado με στόχο να ανακαλύψει γιατί έχει τεθεί σε καθεστώς καραντίνας από τον στρατό. Από τις πρώτες πληροφορίες που έχει ο Frank όλα υποδεικνύουν μια ανεξήγητη ταραχή των κάτοικων, ωστόσο αυτό που θα ανακαλύψει θα τον φέρει σε μια κόλαση δίχως αύριο. Οι κάτοικοι της πόλης έχουν μετατραπεί σε zombies, με τους ελάχιστους επιζώντες να βρίσκονται στο εμπορικό κέντρο της. Όσο οι κάτοικοι προσπαθούν, να προστατευτούν μια αναπάντεχη τροπή θα φέρει τα zombies μέσα στο εμπορικό κέντρο, με τον Frank να παλεύει για τη ζωή του. Το Dead Rising Deluxe Remaster έχει δημιουργηθεί εξ’ ολοκλήρου με τη RE Engine, με την οποία έχουν αναπτυχθεί και τα πρόσφατα παιχνίδια της σειράς Resident Evil. Ο βελτιωμένος τεχνικός τομέας αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες του Dead Rising Deluxe Remaster και γίνεται άμεσα αντιληπτός από την πρώτη στιγμή, δημιουργώντας μια οικεία αισθητική που θυμίζει έντονα τα Remakes της σειράς Resident Evil. Τα cutscenes είναι αρκετά λεπτομερή, εστιάζοντας στο σχεδιασμό των μοντέλων και εκφράσεων των NPCs και των Zombies. Το εμπορικό κέντρο της Willamette, διαθέτει εξίσου άφθονες λεπτομέρειες που τονίζονται επιπλέον με το φωτισμό και τις σκιές να αναμιγνύονται με το περιβάλλον, όσο αυτό βάφεται κόκκινο από τις σφαγές των zombies.



Για το κομμάτι του σχεδιασμού, θα πρέπει να μιλήσουμε ωστόσο για τον “ελέφαντα στο δωμάτιο” ή αλλιώς το μοντέλο του Frank West. Το μοντέλο του Frank West έχει διχάσει και όχι άδικα, καθώς ο Frank φαίνεται μεγαλύτερος σε ηλικία και αρκετά καρτουνίστικος, δεν ταιριάζει με την αρχική ή την μεταγενέστερη εμφάνιση του, ενώ μάλιστα όσοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν το αρχικό του μοντέλο θα μπορέσουν να το λάβουν μόνο ως pre-order bonus. Για να διατηρηθεί η αυθεντική εμπειρία του αρχικού τίτλου, η Capcom αξιοποιεί το αρχικό soundtrack και voice casting του παιχνιδιού, ωστόσο το πλήγμα με τον Frank West παραμένει, με τον Terence J. Rotolo να απουσιάζει από το ρόλο. Για τις ανάγκες του preview, το Dead Rising Deluxe Remaster έτρεξε σε υπολογιστή με επεξεργαστή Ryzen 5 5600x, κάρτα γραφικών Nvidia RTX 3070 (πρόσφατοι drivers) και 32 GB RAM, σε ανάλυση 1440p. Το αποτέλεσμα από το performance είναι άκρως ικανοποιητικό, ο ρυθμός ανανέωσης στο frame rate διατηρήθηκε σταθερός, με τις μονές διακυμάνσεις να συμβαίνουν περιοδικά στις εναλλαγές των περιέχων, με μια ελάχιστη πτώση. Για όσους αποκτήσουν το παιχνίδι στην έκδοση για υπολογιστές δεν θα απογοητευτούν, δεδομένου του ικανοποιητικού optimization της RE Engine.



Το Dead Rising Deluxe Remaster, εκτός από το βελτιωμένο σχεδιασμό στον οπτικό τομέα, διαθέτει σημαντικές βελτιώσεις στους μηχανισμούς και το χειρισμό προσφέροντας μεγαλύτερη ευελιξία στο gameplay. Το νέο user interface εμφανίσει καλύτερα τα main και side objectives στην οθόνη, όσον αφορά το χρονικό διάστημα που είναι ενεργά και το σημείο που βρίσκονται στο χάρτη για εύκολο προσανατολισμό. Παράλληλα, συναντήσαμε και άλλες βελτιώσεις, όπως το auto save που διευκολύνει σημαντικά την πρόοδο, ενώ για κάθε όπλο υπάρχει η μπάρα του durability για να υπολογίζουμε καλύτερα τη χρήση τους κατά τη διάρκεια της μάχης. Για τις ανάγκες του preview, έγινε χρήση ενός Xbox controller με ανανεωμένο mapping. Να σημειώσουμε ότι και το mapping της αρχικής έκδοσης είναι διαθέσιμο στο παιχνίδι. Το νέο mapping είναι απλοποιημένο και εξαιρετικά βολικό, κάθε εντολή εκτελείται άμεσα από το χειριστήριο, από τη χρήση των όπλων μέχρι και την αλληλεπίδραση που έχει ο Frank με τους NPCs. Ένα κομμάτι του παιχνιδιού που σιγουρά χρειάζεται επιπλέον προσοχή είναι το AI, ιδιαίτερα των ανθρώπους και των psychopaths με τους οποίους ο Frank θα αναμετρηθεί. Υπάρχουν περιπτώσεις που το pathfinder εμφανίζει αστοχίες, ιδιαίτερα στη περίπτωση των psychopaths που σταματούν σε σημεία χωρίς να περιφέρονται στο χώρο, προσφέρονας ένα πλεονέκτημα για να ηττηθούν γρήγορα.



Παρά τις επιλογές της Capcom σχετικά με τον Frank West, το Dead Rising Deluxe Remaster αφήνει θετικές εντυπώσεις, μεταφέροντας την εμπειρία του 2006 στα δεδομένα του σήμερα. Οι βελτιώσεις στον οπτικό τομέα και στους μηχανισμούς, φέρνουν μια νέα ανάσα που θέλουμε να δούμε στο έπακρον με την επίσημη κυκλοφορία. Ραντεβού τον Σεπτέμβριο για το τελικό review.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Capcom

  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ

    Capcom

  • ΔΙΑΝΟΜΗ

    CD Media

  • PEGI

    18+

  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
  • Dead Rising Deluxe Remaster
    • 18+ pegi 18+
      • 0 RATING
        ΧΡΗΣΤΩΝ (0)
      • ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟ
    ΕΠΙΣΗΜΟ SITE https://www.deadrising.com/1/en-us/ FOLLOWERS 0 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ
  • 9

    ENTERNITY SCORE
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*