Έτσι λοιπόν, οι χρήστες κατεβάζουν τα «μη προστατευμένα» αρχεία RAR, τα αποσυμπιέζουν και έρχονται αντιμέτωποι με μία “broken” εγκατάσταση, γιατί δεν χρησιμοποίησαν το αυθεντικό πρόγραμμα εγκατάστασης (Installer). Στη συνέχεια, ο Gowor ισχυρίστηκε ότι το πρόγραμμα εγκατάστασης έχει σχεδιαστεί για να είναι αξιόπιστο και κυρίως εύκολο στη χρήση για κάθε χρήστη, ενώ οι περισσότεροι gamers δεν θα επηρεαστούν από αυτά τα αρχεία - που προστατεύονται με κωδικό πρόσβασης- μιας και ο Installer δεν ζητά ποτέ από τους παίκτες να εισάγουν κωδικό.
Ωστόσο, αυτή η νέα μέθοδος επιτρέπει τώρα τη χρήση “εργαλείων” -όπως το innoextract- για την τροποποίηση των περιεχομένων του installer. Μάλιστα ένας μεγάλος αριθμός χρηστών έχει «δημιουργήσει» παιχνίδια με DOSbox/emulators/ScummVM/Freespace 2 για κινητά, Linux και για άλλα formats. Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι οι χρήστες έχουν ήδη βρει τρόπους για να αποκτήσουν τους κωδικούς πρόσβασης των προστατευόμενων αρχείων RAR και έτσι τουλάχιστον υπάρχει μια λύση για εκείνους που επηρεάζονται από αυτήν τη μέθοδο προστασίας.
Καταννοω οτι θελουν να προστατευθουν αλλα πρεπει οι εταιριες να βρισκουν τροπους που να μην δυσκολευουν τους νομιμους χρηστες