Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Στα $26 δισ. η σημερινή αξία της PC gaming industry

Το PC gaming όχι μόνο είναι ζωντανό αλλά αξίζει πολλά δισεκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα λοιπόν με το game-business group Open Gaming Alliance, η αξία της βιομηχανίας του PC gaming αποτιμάται σήμερα στα $26 δισεκατομμύρια, ενώ έως το 2018 αναμένεται να έχει ξεπεράσει τα $35 δισεκατομμύρια. Οι πληροφορίες αυτές βασίζονται σε δεδομένα τα οποία συλλέχτηκαν από την εταιρεία ερευνών DFC Intelligence. Σύμφωνα με τη μελέτη, οι δύο βασικοί λόγοι για αυτή την προβλεπόμενη ανάπτυξη είναι η αύξηση του αριθμού των free-to-play παιχνιδιών και η συνεχής επέκταση των eSports. Ενδιαφέρον είναι το ότι, σύμφωνα πάντα με την ίδια μελέτη, το console gaming θα φτάσει στο απόγειό του το 2018, οπότε η αξία του θα φτάσει τα $30 δις και έπειτα θα αρχίσει η πτώση του. Οι φορητές πλατφόρμες θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται, σε αντίθεση με τις handheld κονσόλες, η αγορά των οποίων θα συνεχίσει να συρρικνώνεται.

«Ένα μεγάλο μέρος της ανάπτυξης του PC gaming τα τελευταία χρόνια οφείλεται στην υιοθέτηση της πλατφόρμας αυτής από τις ασιατικές χώρες. Εκτιμούμε ότι εκτός Ασίας υπάρχουν περί τα 86 εκατομμύρια χρήστες PC που καθοδηγούν την αγορά. Μεταξύ αυτών βρίσκουμε καταναλωτές οι οποίοι ξοδεύουν χρήματα όχι μόνο για software αλλά και για PC hardware για να παίζουν αλλά και για να παρακολουθούν και να καταγράφουν παιχνίδια», δήλωσε στο VentureBeat o αναλυτής της DFC David Cole.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
13 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • warlock
    • Η λογική λέει ότι ο διάδοχος του wii u θα παρουσιαστεί το Νοέμβριο του 2018 αφού τότε θα κλείσει το u τα 6 χρόνια, αλλά πότε έκανε σοβαρές πωλήσεις η νιντεντο για να κάνει και τώρα... Τεσπα ποτέ δεν ξέρεις!

    • Roronoa
    • "Ναι αλλα τα f2p δεν μετρανε!" :P

      Τα τελευταια χρονια το PC gaming εχει εκτοξευθεί, ειμαι σιγουρος πως θα δουμε ωραια πραγματα στο μελλον με steamOS, dx12, steamboxes κτλ.

    • vonzuchter
    • @raysod το PC gaming πεθαινε φιλε.. δεν ηταν υπερβολη οταν λεγοταν αυτο... το steam το εσωσε.... Ξεχασες σε τι κατασταση ειχε φτασει? Αυτη την εποχη ζουμε την αναβιωση του PC gaming. Aσφαλως και δε θα ξαναφτασει τις δοξες early 90΄ς επι SVGA και soundblaster και πρωτοεμφανιση του cd-rom και του 486 επεξεργαστη που νομιζω ηταν το κουαρτετο hardware που εφερε τη συγχρονη επανασταση...Kαι φυσικα δε θα ξαναφτασει ειδικα την mid to late 90'ς εως early 00's εποχη με τα voodoo και τα 3dfx και λοιπους 3d επιταχυντες οπου νομιζω ειχε φτασει στο απογειο του το pc gaming και σε δημοτικοτητα και σε ποιοτητα τιτλων (δεν ειναι τυχαιο οτι η πλειοψηφια των legendary τιτλων βγηκε τοτε... Ωστοσο το steam αλλαξε παλι τα δεδομενα... οπως και το γεγονος οτι πλεον σταματησε η τρελη κουρσα στην αναπτυξη του hardware και πλεον σκας 800 ευρουλακια και φτιαχνεις ενα μηχανημα με το οποιο θα παιζεις για 5 χρονια. οχι οπως τοτε που εσκαγες 800000 δραχμες και σε 3 χρονια ηταν mid-end για να μη πω low-end το μηχανημα σου και επρεπε να σκας παλι φραγκα... Με steam λοιπον και τη στασιμοτητα στο hardware το PC gaming εκανε την αντεπιθεση του

    • vonzuchter
    • η εποχη 2005 μεχρι 2011 περιπου ηταν περιοδος σαφεστατης παρακμης... αλλα και μια μινι κριση αν εισαι αρκετα μεγαλος να τη θυμασαι ηταν εποχη late 90's early 00's και τοτε ειδαμε τις πρωτες μεγαλες πτωσεις στις τιμες στα PC παιχνιδια που τοτε αρχισαν να πωλουνται φτηνοτερα αρχισε το προιον να ειναι μειωμενο θυμασαι τα μεγαλα εντυπωσιακα κουτια των παιχνιδιων με τα τεραστια manual βιβλιαρακια και τις αφισες κτλπ. Τοτε ηταν η εποχη που αυτα κοπηκαν. Ηταν και η πειρατια που κατηγοροσαν τοτε πολλοι της βιομηχανιας οτι εφταιγε.... ο πραγματικος λογος ομως ηταν το φαινομενο Playstation... σταδιακα το PC εχανε κοινο απο τις κονσολες και κρατησε μονο το κοινο παιχνιδιων MMO , strategy , διαφορα simulators , f2p κτλπ.... το steam εσωσε το pc gaming και αυτο δεν ειναι υπερβολη... Και φυσικα οπως ειπα και πριν εχει γινει πιο οικονομικο πλεον... Θυμαμαι το πρωτο μου pc αρχες 1997 pentium με mmx πυργο 17αρα οθονη (χλιδα τοτε) matrox Svga καρτα τοτε κορυφη , τουμπανο λεμε ειχε δωσει ο μπαμπας ενα σωρο λεφτα... την επομενη χρονια ημουν outdated!!!!!!!!!! μετα θυμαμαι σκαω φραγκα και πηρα το 1998 ενα 3d επιταχυντη συγκεκριμενα τη καρτα matrox m3d και απογειωθηκα παλι επαιξα τις πρωτες υπερπαιχνιδαρες της εποχης εκεινης αλλα παλι το 2000 οταν πηγα να ζησω στη κρητη για εργασια το pc ηταν παλαιολιθικο... παλι σκαω φραγκα (τα τελευταια που εσκασα για εκεινο το pc) και πηρα μια καρτα γραφικων με την οποια απλα μπορουσα να παιξω οπως οπως τα παιχνιδια της εποχης οριακα λογω του πρωτογονου για τοτε επεξεργαστη (μετα απο μολις 3 χρονια).... Τον Μαρτιο του 2003 που ελειξε η συμβαση μου και δε με ανανεωσαν και επρεπε να επιστρεψω Αθηνα το PC ηταν για τα μουσεια και επειδη δεν ηθελα το κουβαλησω Αθηνα το αμαξακι μου ενα τσικουετσεντο δε χωραγε αλλα πραγματα ηταν τιγκα αποφασισα να τον χαρισω και δεν εβρισκα ανθρωπο να το ΧΑΡΙΣΩ... δε το ηθελε κανεις.... τελικα βρηκα καποιον που με απαλλαξε... Το steam σε συνδυασμο με το τελος αυτης της γελοιοτητας που ισχυε μεχρι πριν 5 χρονια δηλαδη να αγοραζεις ενα PC φετος και του παραχρονου να μη μπορεις να παιξεις εκανε το pc gaming να ξαναγιγαντωθει. Και παλι ομως σα πλατφορμα δε νομιζω οτι θα ξαναζησει τις δοξες των 90's... Δε νομιζω οτι θα ξαναερθει η εποχη που οι μπαμπαδες θα αγοραζουν PC στα παιδια και τα παιδια θα ζητανε PC....

    • zerocool7545
    • Θα συμφωνήσω ότι το pc γνώρισε παρακμή στις αρχές του καινούργιου αιώνα αλλά οφείλω να το διαχωρίσω.Η παρακμή ήταν σε επίπεδο developers.Δηλαδή οι developers παράτησαν το pc αλλά οι pc gamers, όχι.Οι pc gamers παρέμειναν στην πλειοψηφία τους ενεργοί και συνέχισαν να παίζουν στο pc (τίτλους που δεν μπορείς να παίξεις αλλού όπως strategy games) αλλά ταυτόχρονα αγόρασαν και μια κονσόλα.

      Το pc τo εγκατέλειψαν οι developers αλλά οι pc gamers αντιστάθηκαν και αυτό δίχνει την δύναμη της πλατφόρμας που λέγεται pc gaming.

      Σίγουρα η έλευση του Steam και η μείωση του ρυθμού παραγωγής καινούργιου hardware βοήθησαν την κατάσταση, μαζί με την δημιουργία ενός καινούργιου είδους παιχνιδιών τύπου MOBA (βλ. LOL).

    • Roronoa
    • @vonzuchter

      Διαφωνώ αν και συμφωνω πως τα πραγματα δεν ηταν ιδανικα. Σιγουρα το hardware ηταν ακριβο και πολλα παιχνιδια ειτε δεν κυκλοφορουσαν σε PC ειτε ειχαν προβληματα (DRM) αλλα ακομα και εκεινα τα δυσκολα χρονια το PC gaming ηταν μια χαρα με πολυ καλα αποκλειστικα παιχνιδια αρκετα απο τα οποια ανεφερε και ο raysod.
      Ναι οι πωλησεις δεν ηταν καλες αλλα ηταν πολυ πολυ μακρια απο τον θανατο που πολλοι ονειρευονταν.

      " Δε νομιζω οτι θα ξαναερθει η εποχη που οι μπαμπαδες θα αγοραζουν PC στα παιδια και τα παιδια θα ζητανε PC...."

      Μαλλον δεν εχεις δει τον χαμο που γινεται με το league of legends για παραδειγμα :P

    • vonzuchter
    • Ακριβως εκει ηταν το προβλημα... οτι στο PC ειχαμε μεινει μονο οσοι παιζαμε strategy κτλπ... το εβλεπες αυτο αλλωστε και στα νετ καφε που μεσουρανουσαν τοτε ,οτι ολοι επαιζαν κατι linage και wow και η πιτσιρικαρια επαιζε counter strike... Το PC τοτε ζουσε απο τα strategy και τους adventur-αδες και τα simulators κτλπ για αυτο και οι developers το εγκατελειπαν... προσωπικα εκεινη τη περιοδο τα μονα παιχνιδια που επαιξα στο pc ειναι τα total war και τα civ. Διενεια μια περιοδο της ζωης μου που δεν επαιζα καθολο fps και ξανασχοληθηκα με το ειδος οταν αγορασα το 360 dayone και πηρα μαζι και το COD2.... μετα αμεσως εσκασα χιλιαρικουμπα και πηρα νεο PC και εμπλεξα με κατι clan κτλπ στο PC και για 4 χρονια περιπου δεν επαιξα αλλο fps ξανα... Δε θυμαμαι να πεταξα ξανα τοσο τσαμπα λεφτα για αναβαθμιση γιατι δεν επαιξα τιποτα αλλο... μονο τοταλιαζομουν και civil-ιαζόμουν... Ακομα και στην τωρινη εποχη που παλι εσκασα 800ρικουμπα περσι τον απριλιο του 2013 για νεο PC κοντεουν δυο χρονια και στην επιφανεια εργασιας μου βλεπω αυτη τη στιγμη σχεδον τα ιδια με το προηγουμενο pc μου.. καμια 10αρια συντομευσεις για total war και διαφορα Mods του... Civ... και 5-6 τιτλους που πηρα απο το steam με τιμες μεχρι 7 ευρω τα οποια τσαμπα τα πηρα δεν εχω ασχοληθει καθολου.. Το μονο παιχνιδι νεας γενιας που ευχαριστηθηκα στο PC ηταν το titanfall. Oτι και να λεμε η φαση δεν ειναι οπως παλια που η βασικη πλατφορμα ηταν το PC και οι κονσολες ηταν η καβατζα για Pro... τωρα μαλλον το αντιστροφο συμβαινει. Οι κονσολες ειναι η βασικη πλατφορμα (για τους περισσοτερους gamers) και το PC ειναι η καβατζα για strategy , ψωνια απο το steam με 4 και 5 και 7 ευρω να πιανουν αραχνες στην επιφανεια εργασιας. Νομιζω λιγα ατομα στην Ελλαδα πλεον εχουν αποκλειστικα PC. Aυτο ειναι που εχει αλλαξει σε σχεση με αλλες εποχες. Και η αντεπιθεση που οντως συμβαινει δε νομιζω οτι θα το αλλαξει αυτο.

    • diver_gr
    • Ρε παιδιά αντικειμενικά τώρα άμα ήταν πραγματικά τόσο μεγάλη η αγορά των PC games λέτε από βίτσιο και μαζοχισμό οι εταιρείες δίνουν μεγαλύτερη βάση στην αγορά των Consoles?

      Σαφώς και εννοείται πως το PC δεν έχει πεθάνει και στέκεται αρκετά καλά, αλλά συγκριτικά με τις κονσόλες είναι πολύ πίσω.............. Το αποδεικνύουν περίτρανα και οι πωλήσεις.

      Αναρωτιέται κανείς πόσα από αυτά τα 26 Δισεκατομμύρια ανήκουν σε F2P games όπως LOL,Dota, World of Tanks, War Thunder, Tera, Planetside και πόσες δεκάδες ακόμα PC Games τα οποία ακολουθούν το μοντέλο F2P και είναι διαθέσιμα μόνο σε Κινά-Κορέα-Ιαπωνία με τζίρους εκατοντάδες εκατομμύρια.

      Το λέει κιόλας στο άρθρο η τελευταία παράγραφος ''Ένα μεγάλο μέρος της ανάπτυξης του PC gaming τα τελευταία χρόνια οφείλεται στην υιοθέτηση της πλατφόρμας αυτής από τις ασιατικές χώρες.''

      Τη να το κάνεις άμα το μεγαλύτερο ποσοστό του τζίρου βασίζεται σε F2P games και στην Ασιατική αγορά?Αυτό από ότι φαίνεται δεν συγκινεί της εταιρείες και ούτε τους προσφέρει ουσιαστικά κέρδη όσο αφορά τα ΑΑΑ games συγκριτικά με τις κονσόλες. Πως τα πήγε το Skyrim στο PC? το Mass effect?Τα Tomb raider?Το GTA IV? τα Fallout και πόσα ακόμα διαμάντια?

      Καλώς η κακώς άμα δεν είχαν τις πωλήσεις που θέλανε και τα κέρδη από τι κονσόλες δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να βλέπαμε τα αποτελέσματα και τα παιχνίδια που βλέπουμε μόνο με τις πωλήσεις από τα PC.

      Σε καμιά περίπτωση η Rockstar δεν θα ξόδευε 250+ εκατομμύρια για το GTA V σύμφωνα με τις πωλήσεις που έκανε στο PC το GTA iv ούτε και η bethesda θα έβγαζε ένα παιχνίδι σαν το Skyrim με τις πωλήσεις του PC. Επειδή αυτά τα παιχνίδια πούλησαν τρελά στις κονσόλες για αυτό και οι εταιρείες επένδυσαν τεράστια ποσά για να φέρουν τις συνέχιες τους.

    • Roronoa
    • εγραψα σεντονι, εφαγα timeout και το εχασα :'(

      @vonzuchter

      Εγω απο αυτα που εχω δει βλεπω περισσοτερους PC gamers στην ελλαδα παρα console gamers. Περισσότερους πρωτίστως PC και μετα κονσολες. Αποκλειστικα PC δεν ξερω αλλα ειναι πολυ περισσοτεροι απο οσο νομιζεις. Γενικα τα media στην ελλαδα δεν πολυ καλυπτουν τοσο PC οσο κονσολες οποτε συνηθως βλεπεις περισσοτερους κονσολαδες αλλα γυρω μου βλεπω διαφορετικα τα πραγματα.
      Τυχαιο ειναι που απο gaming περιοδικα το PC master ζει ακομα? Πιστευω οχι.

      Εγω ειχα xbox και απο το 2006 και μετα που πηρα PC δεν κοιταξα ποτε πισω, μαλιστα ειχα και εμπειριες που η κονσολες δεν μπορουσαν να μου προσφερουν. Τωρα εσυ το ειδες διαφορετικα αλλα εγω πιστευω πως και εκεινα τα χρονια ηταν εξαιρετικα.
      τωρα αν εσυ εχεις καλο PC και παιζεις multiplatform στην κονσολα δεν ξερω, παρε ενα steam link :P Μπορει απλα να προτιμας σαλονι γιαυτο να εχεις τετοια αποψη/εμπειρια.


      @diver_gr


      "Σαφώς και εννοείται πως το PC δεν έχει πεθάνει και στέκεται αρκετά καλά, αλλά συγκριτικά με τις κονσόλες είναι πολύ πίσω.............. Το αποδεικνύουν περίτρανα και οι πωλήσεις.

      Αναρωτιέται κανείς πόσα από αυτά τα 26 Δισεκατομμύρια ανήκουν σε F2P games όπως LOL,Dota, World of Tanks, War Thunder, Tera, Planetside και πόσες δεκάδες ακόμα PC Games τα οποία ακολουθούν το μοντέλο F2P και είναι διαθέσιμα μόνο σε Κινά-Κορέα-Ιαπωνία με τζίρους εκατοντάδες εκατομμύρια."

      Διαφωνω απολυτα με αυτην την αποψη. Αυτα τα f2p που τοσος κοσμος περιφρονει ειναι τα μεγαλυτερα παιχνιδια της βιομηχανιας. Τα περισσοτερα ΑΑΑ να τα βρασω, πολλα indie ειναι πολυ πιο μπροστα απο τις επαναληψεις που μας ταιζουν με διαφημιστικά budget μεγαλυτερα και απο τα development budgets.

      Οσο για το skyrim εχει κανει εξαιρετικες πωλησεις, μαλιστα

      "In regards to sales on the PC, Todd Howard stated in an interview with Rock, Paper, Shotgun that “Skyrim did better than we’ve ever done on PC by a large, large number. And that’s where the mods are. That feeds the game for a long time."

      Εχει πουλησει πανω απο 6 εκατομμυρια αντιτιπα. Δες ποσοι παιζουν καθε μερα στο steam.
      Μην ξεχνας πως τα elder scrolls ηταν κυριως PC games.
      Τα υπολοιπα ναι, πουλανε καλυτερα στις κονσολες, σιγουρα υπαρχει μια διαφορα αλλα ολο και ανεβαινουν οι πωλησεις των multiplatform.

      Ειναι μεγαλο λαθος αν πιστευεις πως δεν υπαρχουν μεγαλα budget σε PC exclusives, υπαρχουν πολυ μεγαλα παιχνιδια.

    • diver_gr
    • Σύμφωνα με τη bethesda οι πωλησεις του Skyrim σε κονσόλες αγγίζουν το 84% επι των συνολικών πωλήσεων.

      Αφού λοιπον τα F2p games του PC είναι κατα πολύ ανώτερα των AAA στις κονσόλες για ποιο λόγω τοτε γίνεται θέμα για τα port των multiplatform?Οταν εχεις καλυτερα games να παίξεις δεν σε απασχολούν τα μέτρια ports.

    • Roronoa
    • Εγω εχω δει αλλα στοιχεια για το skyrim.

      Υπαρχει κοσμος που θελει να παιξει και τα ports, υπαρχουν ΑΑΑ που ειναι εξαιρετικα, ειναι καλυτερα οταν τα εχεις ολα διαθεσιμα.
      Πρωσοπικα δεκαρα δεν δινω για το νεο assasins creed και το νεο call of duty αλλα θα ηθελα να παιξω το red dead redemption ή το νεο Final fantasy.

*