Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Until Dawn: Φιάσκο η απόδοσή του remake στο PS5 σύμφωνα με το Digital Foundry (video)

*
To remake του Until Dawn κυκλοφόρησε στις 4 Οκτωβρίου και όπως ήταν πολύ φυσικό δεν θα μπορούσε να μην περάσει από το τεστ αντοχή του Digital Foundry. Σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα τεχνολογίας, ναι μεν πρόκειται για μια σημαντικό αναβάθμιση οπτικά σε σχέση με την έκδοση του PS4, όμως υπάρχουν προβλήματα απόδοσης.

Μερικά από αυτά τα ζητήματα είναι κραυγαλέα αλλά περιορισμένης έκτασης. Για παράδειγμα, το remake του 2024 έχει σημαντικά προβλήματα με τον ρυθμό των καρέ ή τη σειρά τους σε κάποια pre-rendered cutscenes, με αποτέλεσμα να δείχνουν άσχημα χωρίς κάποιος να μπορεί να πει με βεβαιότητα γιατί. Υπάρχει επίσης film grain effect, ενεργοποιημένο από προεπιλογή που ανανεώνεται εξαιρετικά αργά - ίσως με ρυθμό ένα έκτο έως ένα τέταρτο ή 10 έως 15 Hz - και το αποτέλεσμα είναι απίστευτα φτωχό. Ευτυχώς, αυτό μπορεί να απενεργοποιηθεί, αλλά άλλα ζητήματα είναι πιο βαθιά.


Η ποιότητα της εικόνας του παιχνιδιού δεν είναι εξαιρετική. Η ανάλυση είναι χαρακτηριστική για μια πρόσφατη κυκλοφορία βασισμένη στην Unreal Engine στο PS5, περίπου στα 1440p, αλλά υπάρχει πολύ έντονο aliasing σε σημεία όπως τρίχες, γούνα και γενικά ακμές υψηλής αντίθεσης. Επίσης, δυστυχώς δεν λείπει το εμφανές «σπάσιμο» κάθε φορά που υπάρχει κίνηση στην οθόνη.

Ακόμα η απόδοση στο gameplay και σε in-engine cutscenes έχει επίσης προβλήματα με τον ρυθμό των καρέ, με εξαιρετικά μεταβλητούς χρόνους πάνω και κάτω από τα συνηθισμένα 33ms. Το παιχνίδι περιορίζεται επίσης στα 30 fps, χωρίς επιλογή για υψηλότερο ρυθμό ενημέρωσης - κάτι που είναι κατανοητό λόγω της φύσης του, αλλά εξακολουθεί να είναι απογοητευτικό δεδομένου του σημαντικού πλεονεκτήματος του PS5 όσον αφορά τη GPU και ιδιαίτερα τους πόρους της CPU έναντι του PS4.

Το Digital Foundry σημειώνει επίσης ότι η έκδοση του 2015 τρέχει μεταξύ 50 και 60fps σε backwards compatibility mode στο PS5, κάνοντας τη συνολική εμπειρία πιο ομαλή συγκριτικά με την έκδοση του 2024, παρά το γεγονός ότι η ανάλυση είναι 1080p.

Στο 0:17:28 ξεκινάει η ανάλυση για το Until Dawn.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*