Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

UK Charts: Το Nintendo Switch έσπασε την κυριαρχία του PS5 τον Μάιο

*
Χάρη στο λανσάρισμα του The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, τo Nintendo Switch έσπασε το σερί της κυριαρχίας του PS5 στη Μ.Βρετανία. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η GfK data οι πωλήσεις της κονσόλας της Nintendo τον Μάιο ήταν μειωμένες κατά 5% σε σχέση με τον Απρίλιο, όταν έγινε διαθέσιμο το Special Edition Zelda Switch OLED, αλλά αυξημένες σε ποσοστό 28% συγκριτικά με τον Μάου του 2022. Η ειδική έκδοση της κονσόλας της ιαπωνικής εταιρείας συγκέντρωσε το 35% των συνολικών πωλήσεων του Switch στη Μ. Βρετανία τον Μάιο και μετά από τέσσερεις μήνες προσπέρασε το PlayStation 5, οι επιδόσεις του οποίου ήταν χαμηλότερες κατά 23% από μήνα σε μήνα. Ακόμα τον μήνα που πέρασε για πρώτη φορά το 2023 οι πωλήσεις του PS5 ήταν λίγότερες σε σχέση με τις αντίστοιχες περιόδους του 2022.

Οι πωλήσεις των Xbox Series X και Xbox Series S μειώθηκαν κατά 10% από μήνα σε μήνα, ενώ καθοδική ήταν και η πορεία τους από έτος σε έτος.


Από την αρχή του έτους, οι συνολικές πωλήσεις κονσολών είναι αυξημένες κατά 16,6%. Το PS5 έχει άνοδο 81%, το Nintendo Switch πτώση 8%, τα Xbox Series X και XBox Series S επίσης πτώση της τάξης του 19%.



Από πλευράς software, το The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom βρέθηκε στην κορυφή των σχετικών charts, παρά το γεγονός ότι η Nintendo δεν παρέχει στοιχεία για τις πωλήσεις μέσω του eShop της. Στη δεύτερη θέση το Hogwarts Legacy, που τον Μάιο κυκλοφόρησε για PS4 και Xbox One, ενώ το Lego 2K Drive δεν κατόρθωσε να ανέβει ψηλά και περιορίστηκε στην 19η θέση.

1. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom (Nintendo)*
2. Hogwarts Legacy (Warner Bros)
3. Star Wars Jedi: Survivor (EA)
4. FIFA 23 (EA)
5. Grand Theft Auto 5 (Rockstar)
6. Dead Island 2 (Deep Silver)
7. NBA 2K23 (2K Games)
8. Far Cry 6 (Ubisoft)
9. Red Dead Redemption 2 (Rockstar)
10. Tom Clacy's The Division 2 (Ubisoft)

* Χωρίς στοιχεία για τις ψηφιακές πωλήσεις 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*