Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το PS2 είναι η πρώτη κονσόλα που κερδίζει θέση στο Future Technology Heritage της Ιαπωνίας

*
Ακόμα μια τιμητική διάκριση για το PlayStation 2, καθώς έγινε η πρώτη κονσόλα που προστίθεται στο Future Technology Heritage της Ιαπωνίας. Ο συγκεκριμένος κατάλογος διατηρείται από το από το Εθνικό Μουσείο Φύσης και Επιστημών της χώρας και καλύπτει όλα τα ιαπωνικά επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα. Ξεκίνησε το 2008 και τη στιγμή αυτή περιλαμβάνει περισσότερα από 380 αντικείμενα, δημιουργημένα στην Ιαπωνία, τα οποία είχαν σημαντική επίδραση στη ζωή των ανθρώπων, στην οικονομία, στην κοινωνία και στην κουλτούρα.

Το PlayStation 2 είναι μια από τις 18 πρόσφατες προσθήκες και έχει τον αριθμό 365 στη λίστα. Σύμφωνα με το μουσείο, η επιλογή του έγινε γιατί την εποχή που κυκλοφόρησε τα γραφικά του ήταν στο ίδιο επίπεδο με εκείνα των arcades, γεγονός που επέτρεψε ρεαλιστικές εμπειρίες. Επίσης αναφέρεται πως μετά το λανσάρισμα του PS2 η εξέλιξη των γραφικών στα video games καθοδηγήθηκε από τις κονσόλες και όχι τα arcades.
Ένα ακόμα στοιχείο είναι η συμβολή του PS2 στην εξάπλωση του DVD μιας και ήταν πιο φτηνό από τα DVD players της εποχής εκείνης, κάνοντας το μια πρακτική λύση για την αναπαραγωγή πολυμέσων.


Στις προσθήκες για το 2024 περιλαμβάνονται επίσης το ρολόι Seiko Chariot Quartz, τα synthesisers που διαθέτουν MIDI, η ραπτομηχανή με υπολογιστή Opus 8 και το Trinilight που εκπέμπει φως και χρησιμοποιείται στα umbotrons. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*