Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Το Borderlands 4 έρχεται day one στο Steam και ο CEO της Gearbox παραδέχεται πως ήταν υπερβολικές οι προσδοκίες του για το Epic Games Store

*
Ο ιδρυτής της Gearbox, Randy Pitchford παραδέχτηκε ότι οι ελπίδες του για το Epic Games Store ήταν εξαιρετικά αισιόδοξες, ενώ στο παρελθόν είχε προβλέψει την «πτώση» του Steam.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το 2019 ο Pitchford έγραψε μια μακροσκελή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάνοντας αναφορά στην απόφαση της Gearbox να προσφέρει αποκλειστικά μέσω του Epic Games Store και για περιορισμένο χρονικό διάστημα το Borderlands 3. Τότε πίστευε ότι η επένδυση της Epic σε τεχνολογία θα τη βοηθούσε να ξεπεράσει τη Valve και έφτασε σε σημείο να προβλέψει ότι ερχόταν καθοδική πορεία για το Steam και η άνοδος για άλλα ηλεκτρονικά καταστήματα. Τώρα, το Borderlands 4 αναμένεται εντός του 2025, για PS5, Xbox Series X, Xbox Series S και PC μέσω του Epic Games Store αλλά και τoυ Steam. Η ανακοίνωση αυτή έφερε ξανά στο φως της δημοσιότητας τα σχόλια του Pitchford.


Σε απάντηση σε έναν χρήστη του X που είχε μιλήσει περιπαικτικά για ένα infographic "Πώς ξεκίνησε/Πώς πάει" που αναφερόταν στη δημοσίευση του Pitchford το 2019 και με αφορμή την κυκλοφορία του Borderlands 4 στο Steam, ο επικεφαλής της Gearbox είπε ότι είχε "μεγάλες ελπίδες" για το Epic Games Store, αλλά δεν είχε «επενδύσει με επιτυχία το πλεονέκτημά της» από τότε.

Έγραψε ο Pitchford: "Έτσι, είναι γνωστό ότι το Steam κάνει πολύ λίγα για να κερδίσει το τεράστιο μερίδιό του και συνεχίζει το αποτελεσματικό μονοπώλιο του στη Δύση, ενώ οι επίδοξοι ανταγωνιστές με πολύ πιο φιλικά προς τους προγραμματιστές μοντέλα συνεχίζουν να πυροβολούν τους εαυτούς τους".

Πρόσθεσε ότι, ενώ χρησιμοποιεί ο ίδιος το Steam, «θα συνεχίσει να στηρίζει και να υποστηρίζει τον ανταγωνισμό». Υποστήριξε επίσης ότι «οι πελάτες έρχονται για τα παιχνίδια, όχι για το ίδιο το κατάστημα», όπως αποδεικνύεται από την αρχική κυκλοφορία τόσο του Borderlands 3 όσο και του Tiny Tina's Wonderlands στο Epic Games Store.

«Αλλά η βιομηχανία προσφέρει στο Steam το μονοπώλιό του επειδή οι εκδότες φοβούνται να πάρουν το ρίσκο για να υποστηρίξουν περισσότερα καταστήματα φιλικά προς τους προγραμματιστές και τους εκδότες», συνέχισε ο Pitchford. «Είναι όλα πολύ ενδιαφέροντα και υπάρχουν τεράστιες ευκαιρίες στον χώρο παιχνιδιών για υπολογιστή, αλλά κανείς δεν φαίνεται να μπορεί να τις εκμεταλλευτεί. Ως πελάτης και χρήστης του Steam Deck, η προκατάληψη μου για προσωπικό ενδιαφέρον και ευκολία είναι να παλεύω ενάντια στην επιθυμία μου για μια εναλλακτική λύση πιο φιλική προς τους προγραμματιστές σε υπολογιστές με Windows».

Ο Pitchford επανέλαβε ότι είχε "μεγάλες ελπίδες για την Epic", αλλά οι μακροπρόθεσμες ελπίδες του σχετικά με το κατάστημα ήταν "άστοχες ή υπερβολικά αισιόδοξες", αποκαλώντας το όλο αυτό ένα "cool μάθημα" για αυτόν και για άλλους.

«Προχωρώντας προς τα εμπρός, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το Steam (όπως κάναμε κυριολεκτικά για κάθε παιχνίδι PC που έχουμε κυκλοφορήσει από τότε που ξεκίνησε να λειτουργεί το Steam)», συνέχισε. «Εν τω μεταξύ, ελπίζω ειλικρινά η Epic να συνεχίσει τον αγώνα και να σημειώσει πρόοδο. Η Epic θα πρέπει να δώσει προτεραιότητα στο κατάστημα και να δοκιμάσει κάποιες νέες πρωτοβουλίες, ενώ παράλληλα να διπλασιάσει την απόκτηση σημαντικών αποκλειστικοτήτων εάν θέλει να έχει μια ευκαιρία».

«Ελπίζω επίσης να έρθουν και άλλοι βιώσιμοι ανταγωνιστές. Είμαι σίγουρος ότι θα παρακολουθούμε όλοι. Ως προγραμματιστής θα συνεχίσω να ισορροπώ το να είμαι εκεί που είναι οι πελάτες με το να βρίσκομαι εκεί που ήθελα να κερδίσω την εμπιστοσύνη και την αφοσίωση των πελατών».

Ολοκληρώνοντας τις σκέψεις του, ο Pitchford είπε: «Ως παίκτης , θα είμαι σε όλες τις πλατφόρμες». 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*