Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Τέλος η νομική κόντρα της Microsoft με video gamers για την εξαγορά της Activision Blizzard

*
Η Microsoft διευθέτησε μια αντιμονοπωλιακή αγωγή που ασκήθηκε από μια ομάδα παικτών σχετικά με τη συμφωνία εξαγοράς της Activision Blizzard. Η μήνυση, η οποία κατατέθηκε στην Καλιφόρνια το 2022, υποστήριζε ότι η συγχώνευση θα δημιουργούσε μονοπώλιο στον χώρο των video games, των συνδρομητικών υπηρεσιών και του cloud gaming.

Όπως αναφέρει το The Hollywood Reporter, αυτή την εβδομάδα και τα δύο μέρη ειδοποίησαν το δικαστήριο ότι η υπόθεση θα πρέπει να απορριφθεί με σκεπτικό που δεν θα είναι δυνατή η επαναφορά της. Οι όροι της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν.


Τον Δεκέμβριο του 2022, η ομάδα των παικτών υπέβαλε καταγγελία σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Καλιφόρνια, υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία των 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα μπορούσε να μειώσει σημαντικά τον ανταγωνισμό ή να δημιουργήσει μονοπώλιο κατά παράβαση του νόμου Clayton.

Η ιδιωτική αντιμονοπωλιακή αγωγή, η οποία υποβλήθηκε από 10 παίκτες βιντεοπαιχνιδιών στην Καλιφόρνια, το Νέο Μεξικό και το Νιου Τζέρσεϋ, απορρίφθηκε αρχικά τον Μάρτιο, αφού η δικαστής της περιφέρειας των ΗΠΑ Ζακλίν Σκοτ Κόρλεϋ διαπίστωσε ότι δεν προσκομίστηκαν επαρκή στοιχεία για να υποστηριχθούν οι ισχυρισμοί.

Ωστόσο, οι ενάγοντες έλαβαν 20 ημέρες για να βελτιώσουν τη νομική τους αμφισβήτηση και υπέβαλαν μια τροποποιημένη αγωγή που περιείχε επικαιροποιημένα στοιχεία από τη Microsoft, συμπεριλαμβανομένου ενός εγγράφου για τη στρατηγική της εταιρείας και νέες πληροφορίες από τη Sony Interactive Entertainment.

Εκπρόσωπος της Microsoft είπε στο Reuters εκείνη την εποχή ότι η τροποποιημένη καταγγελία περιείχε «αστήριχτους και αβάσιμους ισχυρισμούς σχετικά με την επίδραση της συμφωνίας στον ανταγωνισμό» και ότι η εξαγορά θα «φέρει περισσότερα παιχνίδια σε περισσότερους ανθρώπους». 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*