Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Σοβαρά τεχνικά προβλήματα ίσως καθυστερήσουν το backward compatibility του PlayStation 5 με τα παιχνίδια PS3 (video)

Το backward compatibility του PlayStation 5 με τα παιχνίδια PlayStation 3, το οποίο φημολογείται πως βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης, ίσως καθυστερήσει λόγω σημαντικών τεχνικών προορισμών, οι οποίοι σχετίζονται με τον επεξεργαστή Cell που είχε χρησιμοποιηθεί για την κονσόλα.

Οι ειδικοί του Digital Foundry σχολίασαν τη δυνατότητα εγγενούς εξομοίωσης του PlayStation 3 στην κονσόλα τρέχουσας γενιάς της Sony, υπογραμμίζοντας ότι οι συν-επεξεργαστές SPU του επεξεργαστή Cell θα μπορούσαν να εμποδίσουν σε μεγάλο βαθμό το όλο εγχείρημα, καθώς ο Cell δεν ταιριάζει με τους σύγχρονους επεξεργαστές x86 και τα παιχνίδια που κάνουν έντονη χρήση των SPUs θα μπορούσαν να έχουν σημαντικά προβλήματα απόδοσης, όπως συμβαίνει σε υπολογιστές μέσω του εξομοιωτή RPCS3 χωρίς patches.


Το Digital Foundry αναφέρει το Killzone 2 ως ένα παιχνίδι που πιθανότατα δεν θα μπορέσει να γίνει backward compatible λόγω αυτών των προβλημάτων. Ωστόσο, ορισμένα παιχνίδια του PS3 θα μπορούσαν να τρέξουν αξιοπρεπώς στο PlayStation 5 και πιθανώς ακόμη καλύτερα από ότι στο original hardware, όπως ορισμένα χαμηλής ποιότητας ports που χρησιμοποιούσαν μόνο τον κύριο πυρήνα της CPU του Cell. Μεταξύ των βελτιώσεων θα μπορούσε να είναι η καλύτερη απόδοση και η αναβαθμισμένη ποιότητα της εικόνας.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
2 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
    • LORDSNAKE
    • Πραγματικά δηλαδή είναι απορείς άξιο το ποσό δύσκολο είναι τελικά, η SONY να βρει τρόπο να κάνει το backward compatibility πραγματικότητα στο PS5!!

      Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσα ζόρια με το Cell;;
      Εδώ φτάσαμε στο φεγγάρι ας πούμε, και κολλήσαμε στο CPU του PS3???

    • sdragon
    • Καταρχάς η Sony δεν ειδικεύεται στο software κομμάτι όπως η MS. Το BW μπορεί να γίνεται μόνο με brute force αφού η αρχιτεκτονική είναι τελείως διαφορετική. Θα μου έκανε μεγάλη εντύπωση αν τελικά βγει καθόλου επίσημο BW λόγω της τεχνικής δυσκολίας. Ακόμα και σε μεταγενέστερες κονσόλες της Sony είναι κάπως απίθανο. Προτιμώ τη λύση του cloud streaming. Τουλάχιστον εκεί δουλεύει μια χαρά.

*