Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Σε νέα απεργία οι video game actors για το ΑΙ, ανησυχία στην αγορά

*
Η SAG-AFTRA που εκπροσωπεί τους video game actors και κάνει τις συζητήσεις φαίνεται πως δεν κατέληξε σε συμφωνία με τους game publishers και έτσι μια νέα απεργία ξεκινάει. Η αμερικανική ένωση κάλεσε τα μέλη της σε απεργία από τις 26 Ιουλίου μετά την αποτυχία συμφωνίας για τη χρήστη της ΑΙ στα videogames, με τους φόβους για τις απώλειες θέσεων που αυτή θα φέρει.

Οι συζητήσεις για το θέμα έχουν ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2022 με εκδότες όπως οι Activision, Disney, EA, Insomniac Games, Epic Games, Take Two και Warner Bros. Games. Οι συγκεκριμένες εταιρείες δεν θα μπορούν -μέχρι νεοτέρας- να συνεργαστούν με voice actors της ένωσης για motion capture ή voice acting.


Εκπρόσωπος των παραγωγών σημείωσε πως «είμαστε δυσαρεστημένοι που η ένωση αποφάσισε να απομακρυνθεί από μια συμφωνία που ήταν έτοιμη να κλείσει. Παραμένουμε έτοιμοι να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις, καθώς βρήκαμε κοινό έδαφος στα 24 από τα 25 αιτήματα, όπως τις ιστορικές αυξήσεις αμοιβών και όχι μόνο». 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*