Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ρεπορτάζ: H Sony μειώνει σταδιακά την παραγωγή Blu- rays, με στόχο την πλήρη διακοπή της

*
Δυστυχώς ή ευτυχώς, όλο και λιγότεροι αγοράζουν Blu- rays στις μέρες μας, είτε πρόκειται για ταινίες, είτε για video games. Με την πληθώρα παραγωγών σε Netflix, Prime Video, Disney+, Appla TV+, το Game Pass της Microsoft, τον κατάλογο του PlayStation Plus και εννοείται το Steam, η ζήτηση για ψηφιακές διανομές έχει εκτοξευτεί στα ύψη και σε αυτό έχουν συμβάλει οι προσφορές και η αμεσότητα της αγοράς. Πληρώνεις κάτι, το κατεβάζεις, το παρακολουθείς ή παίζεις άμεσα.

Σύμφωνα τώρα με δημοσίευμα του The Mainichi, τα παραπάνω έχουν οδηγήσει τη Sony στην απόφαση να μειώσει το προσωπικό της στο εργοστάσιο Tagajo, της Νομαρχίας Miyagi, όπου «τυπώνονται» Blu- rays. Υποστηρίζεται ότι από τους 650 υπαλλήλους που απασχολούνται στη μονάδα τη στιγμή αυτή, θα δούνε την πόρτα της εξόδου οι 250, δηλαδή σχεδόν το 40% του ανθρώπινου δυναμικού. Σε όσους δουλεύουν εκεί για πολλά χρόνια θα προσφερθεί πακέτο πρόωρης συνταξιοδότησης.


Το Mainichi προχωράει ένα ακόμα βήμα πιο πέρα, αναφέροντας ότι στόχος της Sony είναι, μελλοντικά- δίχως να υπάρχει συγκεκριμένος χρονικός ορίζοντας- να σταματήσει τελείως την παραγωγή Blu- rays. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*