Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ραγδαία η ανάπτυξη της βιομηχανίας του gaming στην Ιταλία

*
Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έκθεση της Italian Interactive Digital Entertainment Association (IIDEA), ο αριθμός των εργαζομένων στη βιομηχανία των video games της Ιταλίας τα τελευταία χρόνια καταγράφει τεράστια ανάπτυξη.

Τα στατιστικά μαρτυρούν πως το 2022, 2.400 developers εργάζονταν ενεργά σε διάφορα projects, με το 20% των εταιρειών να έχουν στο δυναμικό τους μεταξύ 11 και 20 developers – 5% πάνω σε σχέση με το 2021. Μάλιστα, το 70% των εταιρειών στην Ιταλία δηλώνουν πως σκοπεύουν να προσλάβουν ακόμα περισσότερο κόσμο μέσα στα επόμενα δύο έτη.

Επιπλέον, ο μέσος όρος ηλικίας των developers που εργάζονται στην Ιταλία είναι μικρός, καθώς μόλις το 7% από αυτούς είναι άνω των 40 ετών. Το 82% του συνόλου, είναι μεταξύ 25 και 35. Επίσης, το 24% είναι γυναίκες, ποσοστό που βρισκόταν μόλις στο 1% το 2021.


Ένας από τους κυριότερους λόγους για τους οποίους παρατηρείται η ανάπτυξη της ιταλικής βιομηχανίας, είναι η έκπτωση φόρου που ανακοίνωσε η ιταλική κυβέρνηση τον Μάιο του 2021. Οι εταιρείες που δημιουργούν videogames στη χώρα, επωφελούνται μιας φορολογικής έκπτωσης ύψους 25%, η οποία μπορεί να φτάσει μέχρι και το ένα εκατομμύριο ευρώ.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*