Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

PS6: Στα χέρια της AMD το συμβόλαιο σχεδίασης και κατασκευής του chip για την επόμενη κονσόλα της Sony λόγω του backwards compatibility, λέει το Reuters

*
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Sony υπόγραψε συμβόλαιο με την AMD για τον σχεδιασμό και την παραγωγή των chip του PlayStation 6, λόγω του ότι η εταιρεία έχει θέσει ως προτεραιότητά της το backwards compatibility. Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, η AMD «κέρδισε» το συμβόλαιο μέσω ενός διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε το 2022, στον οποίο μετείχαν επίσης η Broadcom και η Intel. Η AMD δημιούργησε επίσης το SoC του PlayStation 5 αλλά και του PS5 Pro, κάτι που είχε ιδιαίτερη βαρύτητα στην απόφαση της Sony για το PlayStation 6.

«Η μετάβαση από την AMD, η οποία κατασκεύασε το τσιπ του PlayStation 5, στην Intel θα έθετε σε κίνδυνο το backwards compatibility, το οποίο ήταν αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των μηχανικών και στελεχών της Intel και της Sony», υποστηρίζει η δημοσίευση.


«Η διασφάλιση του backwards compatibility με προηγούμενες εκδόσεις του PlayStation θα ήταν δαπανηρή και θα χρειαζόταν πόρους στον τομέα του engineering. Το να επιτρέπεται στους χρήστες του PlayStation να παίζουν παιχνίδια που έχουν αγοράσει για παλαιότερα συστήματα είναι μια δυνατότητα που η Sony περιλαμβάνει συχνά σε ένα σύστημα επόμενης γενιάς».

Υποστηρίζεται επίσης ότι η Intel είχε συζητήσεις με τη Sony το 2022, συμπεριλαμβανομένων συναντήσεων μεταξύ των CEO των δύο εταιρειών, δεκάδων μηχανικών και στελεχών. Λέγεται ότι ένα από τα βασικά εμπόδια για την επίτευξη μιας συμφωνίας ήταν τα χρήματα που θα λάμβανε η Intel από κάθε μονάδα του PS6 που θα πωλούνταν.

Σε απάντηση στο ρεπορτάζ του Reuters, ένας εκπρόσωπος της Intel αρνήθηκε να σχολιάσει τις οποιεσδήποτε συνομιλίες με πελάτες. Σημείωσε ότι η εταιρεία εστιάζει πάντοτε στις καινοτομίες για να καλύψει τις ανάγκες των πελατών της. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*