Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Πρώτο σε πωλήσεις στην Ευρώπη τον Αύγουστο το αειθαλές GTA 5

*
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η GSD, τον Αύγουστο πουλήθηκαν στην Ευρώπη 11,8 εκατομμύρια αντίτυπα video games για PC και κονσόλες. Ωφελημένο από τις προσφορές τον συγκεκριμένο μήνα ήταν το Grand Theft Auto V, που βρέθηκε στην κορυφή των chars με αύξηση 5,7% από έτος σε έτος. Ίσως πολλοί ξεκίνησαν τις ετοιμασίες για το GTA 6. Μεγάλος απόντας από τη δεκάδα το Black Myth: Wukong, καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία για τις πωλήσεις των ψηφιακών αντιτύπων του, έτσι βρέθηκε μόλις στην 68η θέση. Από την άλλη, παρά το γενικό κλίμα απογοήτευσης που επικρατεί για το λανσάρισμά του, το Star Wars Outlaws σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση, έχοντας κυκλοφορήσει την τελευταία εβδομάδα του μήνα.

Όσον αφορά το κομμάτι του hardware, στις αγορές που παρακολουθεί η GSD πουλήθηκαν περίπου 300.000 κονσόλες, πτώση 42% από έτος σε έτος και 12% από μήνα σε μήνα. Στην κορυφή για έναν ακόμα μήνα το PS5, παρά την πτώση σε ποσοστό 50% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2023. Ακολούθησε το Nintendo Switch με πτώση 25% από έτος σε έτος, ενώ από την αρχή του έτους η μείωση των πωλήσεων κονσολών είναι μειωμένη σε ποσοστό 29% συγκριτικά με τα δύο πρώτα τετράμηνα του 2023.


Τέλος, πουλήθηκαν 1,1 εκ. περιφερειακά, κατά 17% λιγότερα από έτος σε έτος.

Η πρώτη δεκάδα των ευρωπαϊκών gaming charts για τον Αύγουστο έχει ως εξής:

1. Grand Theft Auto 5 (Rockstar)
2. Star Wars Outlaws (Ubisoft)
3. Hogwarts Legacy (Warner Bros)
4. Kingdom Come: Deliverance (Deep Silver)
5. EA Sports FC 24 (EA)
6. Borderlands 3 (2K Games)
7. Red Dead Redemption 2 (Rockstar)
8. Grand Theft Auto Online (Rockstar)
9. Titanfall 2 (EA)
10. It Takes Two (EA) 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*