Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Πρώην developer της Rare ανακαλύπτει σπάνιο τίτλο του NES, μετά από 38 χρόνια

*
Μετά την επιτυχή “διάσωση” του Plasma0 του Paul Proctor, διαδόχου του Jetpac, φαίνεται πως ο Kev Edwards κατάφερε να επαναφέρει ένα ακόμη σπάνιο τίτλο του NES. Αυτή τη φορά, λόγος γίνεται για το Glug του 1986.

Για όσους δεν γνωρίζεται, ο Paul Proctor, είναι ένας developer που δημιούργησε τις μετατροπές του BBC Micro του Sabre Wulf, του Alien 8 και του Knight Lore και αργότερα έπιασε δουλεία στη Rare, διάδοχο εταιρεία της Ultimate Play The Games που ευθύνεται για το Wizards & Warriors και το Pin-Bot. Σύμφωνα με τον ίδιο, το Glug βρισκόταν στο στάδιο της ανάπτυξης το 1986.


Στο συγκεκριμένο τίτλο, οι παίκτες έχουν τον έλεγχο μιας πράσινης γλίτσας που είχε κολλήσει πάνω σε ένα κινούμενο κύλινδρο. Το παράδοξο είναι πως κάθε φορά που ο παίκτης κινούνταν, ο κύλινδρος περιστρεφόταν και με τον τρόπο αυτό άλλαζε και η θέση των εχθρών. Το Glug δεν ήταν ευρέως γνωστό και οι μόνοι που γνώριζαν την ύπαρξή του ήταν οι στενοί φίλοι του Proctor καθώς και τα αδέλφια Stamper, οι οποίοι όταν παρέλαβαν το project από τον Proctor, η ανάπτυξη είχε προχωρήσει κατά 60-70%.

Πάντως παραμένει άγνωστο αν κυκλοφορήσει κάποιο ROM ώστε να μπορέσουν οι παίκτες να δοκιμάσουν το παιχνίδι. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*