Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Πιθανότητα απεργίας της αμερικανικής ένωσης ηθοποιών ενάντια σε video game publishers

*
H SAG-AFTRA, η αμερικανική ένωση ηθοποιών κινείται προς μια απεργία εναντίον των video game publishers.

Το σωματείο, που βρίσκεται πίσω από την απεργία των ηθοποιών του Hollywood η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από τον περασμένο Ιούλιο, ανακοίνωσε ότι από τις 5 έως και τις 25 Σεπτεμβρίου τα μέλη της καλούνται σε ψηφοφορία για να αποφασιστεί η έναρξη ή όχι απεργιακών κινητοποιήσεων, μετά το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις με την Activision την Take-Two και άλλους εκδότες σχετικά με τους μισθούς και την προστασία από την τεχνητή νοημοσύνη.


Η SAG-AFTRA ζητάει αύξηση μισθών κατά 11% για όσους ηθοποιούς εργάζονται σε παραγωγές που σχετίζονται με video games, το ίδιο ποσοστό που θέλει για όσους δουλεύουν σε τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές. Το δεύτερο βασικό αίτημα είναι η προστασία από την τεχνητή νοημοσύνη, που απειλεί τους ηθοποιούς, την τέχνη τους και τη ζωή τους.

Στις διαπραγματεύσεις εμπλέκονται οι: Activision, Disney, Electronic Arts, Epic Games, Insomniac Games, Take 2 Productions και WB Games.

Σημειώνεται ότι η SAG-AFTRA έχει ξεχωριστή συμφωνία με τους video game publishers, που πρόφατα επεκτάθηκε ως τον Νοέμβριο του 2024, προκειμένου να υπάρχει χρόνος για διαπραγματεύσεις.

Ο πρόεδρος της SAG-AFTRA, Fran Drescher μίλησε ακόμα και για προστασία των μελών της από καθεστώς τυρρανίας, ενώ ο επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης, Duncan Crabtree-Ireland πρόσθεσε πως οι καλλιτέχνες που δίνουν ζωή σε χαρακτήρες video games αξίζουν ένα συμβόλαιο που αντικατοπτρίζει την αξία που προσφέρουν στην πολλαπλών δισεκατομμυριών βιομηχανία του gaming.

Για δίκαιο συμβόλαιο που θα αντικατοπτρίζει την αξία της δουλειάς τους έκανε λόγο ο εκπρόσωπος των εταιρειών, Audrey Cooling σε δηλώσεις του στο BBC.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*