Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Πάνω από 13.000 περιπτώσεις εκμετάλλευσης παιδιών στο Roblox το 2023

*
Οι αστυνομικές αρχές των ΗΠΑ φέρεται να έχουν συλλάβει τουλάχιστον 24 άτομα από το 2018, τα οποία κατηγορούνται για απαγωγή ή κακοποίηση θυμάτων που γνώρισαν μέσω του Roblox. Τα δεδομένα προέρχονται από έρευνα οκτώ μηνών στη δημοφιλή πλατφόρμα που έχει περίπου 77 εκατομμύρια καθημερινούς χρήστες, εκ των οποίων το 40% είναι ηλικίας κάτω των 13 ετών. Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του Bloomberg τα παραπάνω αναδεικνύουν το πρόβλημα της πλατφόρμας ως χώρο συγκέντρωσης για θύτες και αποκαλύπτεται ότι το 2022 το Roblox ανάφερε περισσότερα από 3.000 περιστατικά εκμετάλλευσης παιδιών στο National Center for Missing and Exploited Children, αριθμός που ξεπέρασε τις 13.000 καταγγελίες το περασμένο έτος.

Παρά το γεγονός ότι η Roblox ενίσχυσε τα μέτρα ασφάλειας για τα παιδιά τα τελευταία χρόνια, αρκετοί νυν και πρώην εργαζόμενοι ισχυρίζονται ότι η εταιρεία δίνει προτεραιότητα στην ανάπτυξη έναντι της ευημερίας των χρηστών της.


Είπαν στο Bloomberg ότι πριν από το 2022, η Roblox δεν διέθετε αυτοματοποιημένα συστήματα για αναζήτηση περίεργων συμπεριφορών, πέρα από απλά φίλτρα κειμένου.

Οι εκκλήσεις για πρόσθετους πόρους φέρεται να αγνοήθηκαν, οδηγώντας σε συσσώρευση αναφορών συμβάντων ασφάλειας - ισχυρισμούς τους οποίους ένας εκπρόσωπος της Roblox αμφισβήτησε, ενώ πρόσθεσε ότι η εταιρεία έχει μια «σοβαρή γκάμα» δικλείδων ασφαλείας υπό ανάπτυξη. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*