Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

O YouTuber Austin Evans μας ξεναγεί στο ανανεωμένο εσωτερικό του Digital Xbox Series X (video)

To Xbox Series X χωρίς οπτικό δίσκο κυκλοφόρησε σε μια σειρά από χώρες και ο γνωστός YouTuber Austin Evans εντόπισε τις διαφορές του σε σχέση με το original μοντέλο. Ο ίδιος αναφέρει ότι το chip έχει συρρικνωθεί και όταν η κονσόλα είναι ανενεργή καταναλώνει 10watts λιγότερα συγκριτικά με τον προκάτοχό του.

Η μητρική πλακέτα στα νέα μοντέλα Xbox Series X έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό, με πολλά από τα εξαρτήματά της να έχουν απλοποιηθεί, συρρικνωθεί ή μετακινηθεί. Δεν υπάρχει κάποιου είδους προστασία πάνω από τον SSD και στο ψηφιακό Xbox Series X, υπάρχει ένας κενός χώρος όπου συνήθως βρίσκεται η μονάδα οπτικού δίσκου και δεν είναι εύκολη η εκ των υστέρων τοποθέτηση ενός Blu- day drive.

Η ψύξη για το ανανεωμένο chip των 6nm έχει επίσης επανασχεδιαστεί σε αυτά τα νέα μοντέλα Xbox Series X. Δεν υπάρχει πλέον vapor και η Microsoft χρησιμοποιεί έναν πιο παραδοσιακό σχεδιασμό σωλήνων θερμότητας από χαλκό. Ωστόσο, ο Evans διαπίστωσε ότι η θερμοκρασία των αεραγωγών και ο θόρυβος αυτών των νέων μοντέλων Xbox Series X δεν έχουν αλλάξει σε σχέση με το αρχικό μοντέλο.


Ο Evans διαπίστωσε επίσης ότι το πρώτο Xbox Series X καταναλώνει περίπου 61 watts σε αδράνεια στο dashboard του Xbox, αλλά στο νέο μοντέλο της ειδικής έκδοσης των 2 TB, αυτό μειώθηκε σε περίπου 51 watt σε αδράνεια και μόλις 38 watt στο ψηφιακό Xbox Series X. Gaming. Το αρχικό Xbox Series X τρέχει στα 167 Watt, με το μοντέλο χωρίς δίσκο στα 156 Watt και το μοντέλο των 2TB στα 151 Watt.

Αν και μια πτώση έως και 16 watt δεν φαίνεται μεγάλη, σίγουρα θα κάνει τη διαφορά όσον αφορά την ισχύ που απαιτεί το Xbox Cloud Gaming . Η Microsoft χρησιμοποιεί ήδη hardware παρόμοιο με εκείνο του Xbox Series X στα data centers της και είναι λογικό να υποθέσουμε ότι η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει έναν συνδυασμό αυτών των μικρότερων chips και επανασχεδιασμένης ψύξης για λόγους αποδοτικότητας.
 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*