Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ο game director του Marathon απολύθηκε από την Bungie λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς σε γυναίκες του studio

*
Οι παρενοχλήσεις σε εργασιακό επίπεδο στο χώρο του gaming συνεχίζονται και αυτή τη φορά έχουμε την υπόθεση του game director του Marathon στην Bungie. Όπως αποκαλύπτεται, η γνωστή ομάδα απέλυσε τον game director του νέου της project μετά από πολλαπλές καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά σε γυναίκες που εργάζονταν μαζί του.

Ο πρώην game director του Valorant, Joe Ziegler, δήλωσε πριν από μερικούς μήνες πως αναλαμβάνει την ευθύνη του Marathon, καθώς υπήρχαν αναφορές πως ο Christopher Barrett είχε αποχωρήσει. Νέο ρεπορτάζ του Bloomberg ρίχνει περαιτέρω φως στη δημοσιότητα για τους λόγους απομάκρυνσής του από την ομάδα.


Ο Barrett είχε εργαστεί ως artist, art director και game director στα Halo και Destiny και ανέλαβε το Marathon. Φαίνεται πως τουλάχιστον 8 γυναίκες τον κατηγόρησαν για ανάρμοστη συμπεριφορά και ανέφεραν πως όσες εργάζονταν σε πιο “junior” θέσεις δέχονταν προτάσεις να παίξουν «Θάρρος ή Αλήθεια» και με αυτό τους υποσχόταν πως θα προχωρήσουν στην καριέρα τους λόγω του μεγέθους και του στούντιο.

Ο ίδιος ο Barrett δήλωσε στο Bloomberg πως τις 2,5 δεκαετίες που εργάστηκε στην Bungie συμπεριφερόταν πάντα με ακεραιότητα στους πάντες και υποστήριζε τους συναδέλφους του, μερικούς από τους οποίους θεωρεί και από τους πιο στενούς του φίλους. «Δεν κατάλαβα ποτέ η συμπεριφορά μου να ήταν ανεπιθύμητη και θεωρώ πως ποτέ δεν θα έκανα κάποιον να νιώσει άβολα μαζί μου. Αν κάποιος ένιωσε ποτέ έτσι, λυπάμαι πραγματικά», τόνισε χαρακτηριστικά. Η Sony Interactive Entertainment (ιδιοκτήτρια της Bungie) δεν έκανε καμία δήλωση για το θέμα πέραν του ότι λαμβάνει όλες τις κατηγορίες πολύ σοβαρά και τις ερευνά.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*