Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Νέα πατέντα της EA στοχεύει στη βελτίωση της αξιοπιστίας των online servers

*
Η Electronic Arts καταχώρησε μία νέα πατέντα, που πολύ πιθανό να βοηθήσει στη βελτίωση της αξιπιστίας των online servers που χρησιμοποιεί η εταιρεία στα παιχνίδια της. Τα προβλήματα με τους servers είναι ανάμεσα στα πιο συχνά παράπονα των παικτών των FIFA και Battlefield.

Η πατέντα έχει τίτλο "Modelling request sequences in online-connected video games", η σχετική αίτηση κατατέθηκε το 2020, όμως εγκρίθηκε πρόσφατα. Περιγράφει έναν νέο τρόπο ελέγχου της αξιοπιστίας και της απόδοσης ενός online server, αναλύοντας τις συνδέσεις των παικών σε πραγματικό χρόνο.


Σύμφωνα με την πατέντα, η διαδικασία περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός επαναλαμβανόμενου νευρωνικού δικτύου, που είναι εκπαίδευμένο με βάση τα αιτήματα που στέλνονται από τους παίκτες στους servers.

Καθώς ένας ή περισσότεροι παίκτες συνδέονται στον server και συνεχίζουν να στέλνουν data requests σε αυτόν, το νευρωνικό δίκτυο θα παραλαμβάνει αυτά τα αιτήματα και θα εξετάζει το πόσο αξιόπιστη ήταν η επικοινωνία του server με τη συσκευή των παικτών κατά την εξυπηρέτησή τους.

Όσο προχωράει η διαδικασία θα συλλέγονται δείγματα αιτημάτων. Μερικά από αυτά θε τρέχουν μέσω ενός "test generator", που χρησιμοποιείται για να ελέγχει την πιθανότητα να ικανοποιηθούν επαρκώς από τον server.

Έτσι η ΕΑ θα έχει τη δυνατότητα δοκιμής των servers σε πραγματικές συνθήκες, οπότε, θεωρητικά, θα μπορεί να εντοπίζει προβλήματα κατά την εμφάνισή τους, πριν αυτά διογκωθούν.

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
1 ΣΧΟΛΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
*