Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Μεγάλη πτώση για τα λειτουργικά έσοδα της Nintendo που δεν αλλάζει τις προβλέψεις για τις πωλήσεις του Nintendo Switch

*
Παρά το γεγονός ότι τα λειτουργικά έσοδα της Nintendo το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους σημείωσαν μείωση κατά 70% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, η εταιρεία λέει ότι παραμένει πιστή στις προβλέψεις της. Για το τρίμηνο 1η Απριλίου έως 30 Ιουνίου 2024, τα λειτουργικά έσοδα της Nintendo ανήλθαν σε $366 εκατομμύρια, δηλαδή ήταν κατά 70,6% λιγότερα από έτος σε έτος. Υποστηρίζει πως η πτώση οφείλεται στη μείωση των ακαθάριστων εσόδων και στην αύξηση των διοικητικών εξόδων.

Σημειώνει ότι οι πωλήσεις από τον τομέα των video game μειώθηκαν κατά 46,4% από έτος σε έτος, καθώς την ίδια περίοδο του 2023 είχε κυκλοφορήσει το The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Τόσο το Paper Mario: The Thousand Year Door (1,76 εκ. πωληθέντα αντίτυπα), όσο και το Luigi’s Mansion 2 HD (1,19 εκ. κόπιες), δεν μπόρεσαν καν να πλησιάσουν τις επιδόσεις του Tears of the Kingdom, που μέσα σε μόλις τρεις ημέρες είχε φτάσει στα χέρια πάνω από 10 εκ. παικτών.


Παρόμοια πορεία ακολούθησε ο τομέα για φορητές συσκευές και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες σχετικές με το IP της Nintendo, με πτώση 58,3%. Ο λόγος είναι ότι το πρώτο τρίμηνο που περασμένου οικονομικού έτους είχε κάνει πρεμιέρα το The Super Mario Bros Movie.

Το προαναφερθέν τρίμηνο οι πωλήσεις του Nintendo Switch ανήλθαν σε 2,1 εκ. κονσόλες, με την πρόβλεψη πωλήσεων ως τις 31 Μαρτίου 2025 να παραμένει στα 13,5 εκ. συστήματα. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*