Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Με δικαστική απόφαση, νόμιμη η πώληση third party add-ons για PlayStation games

*
Η Sony έχασε τη δικαστική μάχη σχετικά με το να επιτρέπεται η πώληση third party add-ons για PlayStation games. Πιο συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό της Sony ότι το Action Replay cheat software που πωλείται από τη βρετανική εταιρεία Datel παραβίασε τα πνευματικά της δικαιώματα.

Το PlayStation υποστήριζε ότι καθώς η Datel λέει πως χρησιμοποιεί τον πηγαίο κώδικά της, συνεπάγεται ότι παραβιάζει τα πνευματικά της δικαιώματα όπως αυτά ορίζονται από τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η υπόθεση έκανε την πρώτη της εμφάνιση στα δικαστήρια το 2012.


Σύμφωνα με το EuroNews, οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι τα cheats της Datel «δεν αλλάζουν ούτε αναπαράγουν είτε τον κώδικα αντικειμένου, είτε τον πηγαίο κώδικα ή την εσωτερική δομή και οργάνωση του λογισμικού της Sony», αλλά «αλλά απλώς αλλάζουν το περιεχόμενο των μεταβλητών που μεταφέρονται προσωρινά από τα παιχνίδια της Sony στη μνήμη RAM της κονσόλας, που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού».

«Η οδηγία προστατεύει μόνο την πνευματική δημιουργία, όπως αυτή αντικατοπτρίζεται στο κείμενο του πηγαίου κώδικα και του κώδικα του αντικειμένου», ανέφερε το δικαστήριο.

«Το Δικαστήριο διαπιστώνει ότι το περιεχόμενο των μεταβλητών δεδομένων που μεταφέρονται από ένα πρόγραμμα υπολογιστή στη μνήμη RAM ενός υπολογιστή και χρησιμοποιούνται από το εν λόγω πρόγραμμα κατά τη λειτουργία του δεν εμπίπτει στην προστασία που παρέχει ειδικά η εν λόγω οδηγία, στο μέτρο που το περιεχόμενο αυτό δεν επιτρέπει την αναπαραγωγή ή τη δημιουργία ενός τέτοιου προγράμματος". 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*