Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ξεπέρασαν τα 61 εκατομμύρια συστήματα οι πωλήσεις του PS5

*
Οι πωλήσεις του PlayStation 5 έχουν πλέον ξεπεράσει τα 61 εκ. συστήματα παγκοσμίως από την ημέρα που λανσαρίστηκε. Σύμφωνα με τη νεότερη αναφορά πεπραγμένων της Sony, το οικονομικό τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου 2024 πουλήθηκαν 2,4 εκ. κονσόλες PS5. Ο αριθμός είναι μειωμένος σε σχέση με τις 3,3 εκ. κονσόλες που είχαν πουληθεί την αντίστοιχη περίοδο του 2023 και τη στιγμή αυτή οι πωλήσεις του PlayStation 5 είναι με βάση τα επίσημα στοιχεία, 61,7 εκ.

Τα αποτελέσματα ήταν γενικά θετικά για το τμήμα video games της Sony, με τις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου του τμήματος «Games & Network Services» να αυξάνονται κατά 12% σε ετήσια βάση και τα λειτουργικά έσοδα να αυξάνονται κατά 32% (από 335 εκ. σε 443 εκ.).


Η Sony αποδίδει την ετήσια αύξηση ως αποτέλεσμα των συναλλαγματικών ισοτιμιών, στην αύξηση των πωλήσεων first party games και στην «αύξηση των πωλήσεων από υπηρεσίες δικτύου, κυρίως PlayStation Plus. Βεβαίως, σημειώνει την πτώση στις πωλήσεις hardware.

Παρά τη συνολική αύξηση των εσόδων από πωλήσεις λογισμικού, η Sony αναφέρει επίσης ότι οι πωλήσεις μονάδων λογισμικού μειώθηκαν από έτος σε έτος, με 53,6 εκατομμύρια μονάδες το 1ο τρίμηνο του 2024 σε σύγκριση με τις 56,5 εκατομμύρια μονάδες την ίδια περίοδο πέρυσι.

Αναφέρει επίσης ότι η αναλογία ψηφιακών πωλήσεων/ φυσικών για το πρώτο τρίμηνο ήταν 80%/ 20%, τη στιγμή που ο μέσος όρο το 2023 ήταν 70%/ 30%.

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν η Sony να αναθεωρήσει τις προβλέψεις της για το τμήμα gaming το οικονομικό έτος 2024, αναβάζοντας κατά 3% τις εκτιμήσεις για τις πωλήσεις και τα λειτουργικά έσοδα. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*