Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Κήρυξε πτώχευση η Fntastic, developer του The Day Before

*
Η Fntastic κήρυξε πτώχευση μια εβδομάδα μετά την κυκλοφορία της έκδοσης early access του The Day Before, επικαλούμενη την οικονομική αποτυχία του τίτλου.

Η early access του παιχνιδιού κυκλοφόρησε στις 7 Δεκεμβρίου για PC (μέσω Steam) λαμβάνοντας ως επί το πλείστον αρνητικές κρητικές. Σύμφωνα με την εταιρεία ανάπτυξης, το επίσημο λανσάρισμα θα αργούσε έξι με οχτώ μήνες, αλλά πλέον το μέλλον του The Day Before είναι αβέβαιο και προς το παρόν το μόνο που γνωρίζουμε είναι πως οι servers θα παραμείνουν ενεργοί μέχρι νεοτέρας.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανάπτυξης είπε πως “σήμερα, ανακοινώνουμε το κλείσιμο της Fntastic. Το The Day Before απέτυχε οικονομικά και δεν έχουμε τους πόρους για να συνεχίσουμε καθώς όλα τα έσοδα της εταιρείας θα χρησιμοποιηθούνε για την εξοφλήσουμε τα χρέη προς τους συνεργάτες μας. Επενδύσαμε, πόρους, χρόνο και χρήμα για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου παιχνιδιού καθώς μέχρι τελευταία στιγμή επιζητούσαμε την τελειότητα και γι’ αυτό θέλαμε να προσθέσουμε νέα πράγματα. Παρόλο που δουλέψαμε ακούραστα για πέντε χρόνια, θα πρέπει να σημειωθεί πως καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάπτυξης δεν πήραμε χρήματα από το κοινό καθώς δεν πραγματοποιήθηκαν προπαραγγελίες ή καμπάνιες crowdfunding.


Συνοψίζοντας, η εταιρεία ανάπτυξης υπήρξε ιδιαίτερα απολογητική καθώς δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του κοινού λέγοντας πως “η δημιουργία video games είναι μια επίπονη διαδικασία. Είμαστε ευγνώμονες σε όλους εσάς που μας στηρίξατε όλα αυτά τα χρόνια”.

Η Fntastic ιδρύθηκε το 2015 αλλά μέσα σε μόλις οκτώ χρόνια κατάφερε να προσφέρει αξιόλογους τίτλους:

2017: The Wild Eight
2018: Dead Dozen και Radiant One
2021: Propnight
2023: The Day Before 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*