Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Ken Kuturagi: «Όλοι στη Sony πίστευαν ότι θα αποτύχει το PlayStation»

*
Ο πρώην πρόεδρος της SIE, Ken Kuturagi, ο άνθρωπος που θεωρείται ως ο πατέρας του PlayStation, αποκαλύπτει πως όλοι στη Sony πίστευαν ότι το PlayStation θα αποτύχει. Μιλώντας κατά τη διάρκεια του Tokyo Game Show 2024, ο Kutaragi αναφέρθηκε στη φιλοδοξία της εταιρείας να μπει στο χώρο του gaming hardware στα μέσα της δεκαετίας του ‘90.

“Θέλαμε να μοιραστούμε το πάθος”, είπε στο κοινό ο Kuturagi. “Θέλαμε να ακούσουμε τις προσδοκίες τους και τι δεν θα ήθελαν, οπότε θέλαμε να μας το πούνε οι ίδιοι”.


“Έτσι, επισκεφτήκαμε δεκάδες εταιρείες, αν όχι εκατοντάδες, επισκεφτήκαμε πολλούς δημιουργούς παιχνιδιών. Ήταν μια υπέροχη ανάμνηση. Δεν τους ενδιέφερε”.

“Απλώς είπαν: “Μην το κάνετε. Υπήρχαν πολλές εταιρείες και καμία από αυτές δεν ήταν επιτυχημένη. Θα αποτύχετε. Αυτό μας είπαν”.

Από τότε που αποχώρησε από τη Sony το 2007, ο Kutaragi έχει συμμετάσχει στα διοικητικά συμβούλια της εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου Rakuten, της εταιρείας ανάπτυξης εφαρμογών SmartNews και της GA Technologies, η οποία διαχειρίζεται έναν ιστότοπο με καταχωρίσεις ακινήτων μέσω τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Kutaragi είναι περισσότερο γνωστός ως ο αρχιτέκτονας των PlayStation, PlayStation 2 και PlayStation 3. Αποχώρησε από τη Sony το 2007 μετά το με δυσκολίες λανσάρισμα της τρίτης κονσόλας, η οποία εκτιμάται ότι αρχικά κόστισε στη Sony ζημίες δισεκατομμυρίων.

Πολλοί ίσως θυμούνται και τα άκρως καυστικά του σχόλια, όπως αυτό για το Xbox 360 που το χαρακτήρισε “απλά ως ένα Xbox 1.5″ και ότι “οι fans του PlayStation θα πρέπει να δουλέψουν περισσότερο για να αγοράσουν το PS3 που κόστιζε $599”. 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*