Αγαπητέ χρήστη, παρατηρήσαμε οτι έχεις ενεργοποιημένο Ad Blocker.
Για την καλύτερη εμπειρία σου θα θέλαμε να σε παρακαλέσουμε να το απενεργοποιήσεις κατά την πλοήγησή σου στο site μας ή να προσθέσεις το enternity.gr στις εξαιρέσεις του Ad Blocker.
Με εκτίμηση, Η ομάδα του Enternity

Η Valve δεν αποθαρρύνει τη χρήση AI για τα παιχνίδια του Steam

*
Πριν λίγες ημέρες σας είχαμε ενημερώσει για την περίπτωση developer, που το παιχνίδι της απορρίφθηκε από τη Valve, επειδή περιλάμβανε στοιχεία που έχουν δημιουργηθεί με τη βοήθεια AI.

Τώρα εκπρόσωπος της ιδιοκτήτριας του Steam έρχεται να δώσει διευκρινήσεις επί του θέματος.


«Συνεχίζουμε να μαθαίνουμε για την τεχνητή νοημοσύνη, τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην ανάπτυξη παιχνιδιών και πώς να την ενταξουμε στη διαδικασία ελέγχου των παιχνιδιών που υποβάλλονται για διανομή μέσω του Steam", δήλωσε εκπρόσωπος της Valve. Η προτεραιότητά μας, όπως πάντα, είναι να προσπαθήσουμε να όσο περισσότερους τίτλους μπορούμε.

"Η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί μερικές φορές να κάνει πιο δύσκολο να δείξουμε ότι ένας developer έχει επαρκή δικαιώματα για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης για τη δημιουργία στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων εικόνων, κειμένου και μουσικής".

Ο εκπρόσωπος σημείωσε τη "νομική αβεβαιότητα σχετικά με τα δεδομένα που χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση μοντέλων AI" και είπε ότι είναι ευθύνη των developers να "έχουν τα κατάλληλα δικαιώματα για την κυκλοφορία του παιχνιδιού τους".

"Γνωρίζουμε ότι είναι μια συνεχώς εξελισσόμενη τεχνολογία και στόχος μας δεν είναι να αποθαρρύνουμε τη χρήση της στο Steam. Αντίθετα, επεξεργαζόμαστε πώς να το ενσωματώσουμε στις ήδη υπάρχουσες πολιτικές ελέγχου μας. Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι, η διαδικασία ελέγχου μας αντικατοπτρίζει την τρέχουσα νομοθεσία και τις πολιτικές περί πνευματικών δικαιωμάτων και όχι ένα πρόσθετο επίπεδο της γνώμης μας. Καθώς αυτοί οι νόμοι και οι πολιτικές εξελίσσονται με την πάροδο του χρόνου, το ίδιο θα εξελίσσεται και η διαδικασία μας".

"Καλωσορίζουμε και ενθαρρύνουμε την καινοτομία και η τεχνολογία AI είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει νέες και συναρπαστικές εμπειρίες στο gaming. Ενώ οι developers μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης στην εργασία τους με κατάλληλες εμπορικές άδειες, δεν μπορούν να παραβιάσουν τα υπάρχοντα πνευματικά δικαιώματα".

 
Διαβάστε όλα τα νέα του Enternity.gr στο Google News, στο Facebook στο Twitter και στο Instagram και κάντε εγγραφή στο Newsletter
0 ΣΧΟΛΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
  • Για να μπορέσετε να προσθέσετε σχόλιο θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει login!

    • https://www.enternity.gr/files/Image/UserAvatars/resized/enternity_50_50.jpg
    • 3000 χαρακτήρες ακόμα
  • Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια για αυτό το άρθρο.
*